lacer schreef:
En iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat hij in z'n stopcontact steekt, niet ?
Om zonder PV te bezitten en met de Sessy in het net injecteren en zo fraude te plegen, moet je ze toch eerst opladen dacht ik van je eigen installatie, niet deze van je buur. Hopelijk ben je dan zo slim om dit enkel met een analoge meter te doen tussen 2 meteropnames in

Allemaal correct en iedereen is inderdaad zelf verantwoordelijk voor wat hij thuis uitsteekt (in dit geval insteekt) en de gevolgen daarvan.
Dat er geen mogelijkheid tot het aanvragen van een Vlaamse overheidspremie is daar is toch iedereen het over eens?
De vraag is dan ook niet of het zal werken of niet (dat zal het) maar wat de bedoeling van TS met een Sessy is.
Als ik het goed begrepen heb zou hij met de installatie van een Sessie een TVT van 5-7 jaar willen bereiken. Grof gerekend. Met subsidie.
Wanneer je een TVT van 5-7 jaar wil bereiken (en vanaf dan dus voordeel doen) moet je niet grof (op basis van buikgeboel) gaan rekenen maar op basis van goede data. En al helemaal geen subsidie meerekenen die je hoogstwaarschijnlijk niet zal krijgen.
Het is dus minstens een investering van 2750 €.
Met een garantie van 80% na 10 jaar.
Hoe ga je (in het geval van 7 jaar TVT) met een Sessy van 5 kWh en een vermogen van 2 kW 393 € per jaar op je elektriciteitsrekening besparen?
Ik beweer niet dat het niet kan. Ik zou alleen graag zien hoe je tot zo'n resultaat komt.
En hoeveel jaar blijft er na 7 jaar (dan heb je alleen nog maar de extra investering teruggewonnen) over om winst te maken op de investering?
Want vanaf dan begint de ROI pas te lopen.
Op zijn twee eerste vragen werd al geantwoord:
1. Mogelijkheid tot premie: neen
2; Hybride omvormer: neen. Extra omvormer met extra omzettingsverlies (die je ook moet meerekenen in de TVT).
Wat zijn de voorwaarden van het dynamisch contract dat hij wenst te gebruiken en dat ook meetelt voor de TVT? Extra vaste kosten? Extra fee
bovenop afnamekost en minus injectievergoeding voor de e-leverancier? ...... Hoeveel cycli zal, bij zijn verbruikersprofiel, de batterij moeten maken en welk effect heeft dit op de levensduur? Is, bij zijn verbruikersprofiel een vermogen van 2 kW voldoende om dagelijks van het dynamisch opportuniteitsvenster voor lage afnametarieven en hoge injectievergoedingen gebruik te kunnen maken?
Wat is het (extra) eigen verbruik van de batterijomvormer? De C-factor? .......
In geval van een PV installatie: wat is het direct verbruik nu en met hoeveel % ga je het zelfverbruik kunnen opdrijven met de Sessy?
Toch allemaal parameters om een idee te hebben van de TVT?
Honda4life schreef:Iedereen mag in het stopcontact steken wat hij zelf wil, maar weet dat er iemand verantwoordelijk zal zijn als het ergens fout gaat. Je kan alleen maar hopen dat jij het niet bent en zelf voor de kosten hoeft op te draaien en dat je het op de leverancier kan achterhalen als de verzekering moeilijk doet.
Dat klopt maar gaat bij dit toestel, toch als je het optimaal wenst te gebruiken, niet helemaal op. Het werkt nl., in tegenstelling tot een gewone verbruiker, bi-directioneel. Waarbij je ook nog eens het net van een derde partij gaat gebruiken. En wanneer je dat doet mag en zal die derde partij (in deze Fluvius) dan ook zijn bijkomende eisen stellen).
Of is het de bedoeling van TS de batterij niet in het openbaar net te integreren?
En wat betreft de TVT aangegeven door de verkopers zelf: op basis van 'aantal panelen' (en niet op kWp

) en een 'vast contract vanaf 2025'?
Glazen bol die vaste contracten over drie jaar kan voorspellen?
DarkV schreef:En gaat de Sessy zich uitschakelen als men de stroom afschakeld voor onderhoud op het net ?
Ja.
Hij werkt niet autonoom. Het steekt gewoon in een stopcontact en heeft standaard geen back up functie.
Indien gekoppeld aan een PV installatie zal deze bij netonderbreking dus ook niets meer doen.
Het toestel is gewoon ontworpen om bij netvoorziening het eigenverbruik van PV op te krikken en/of winst te halen uit een dynamisch contract. Daaruit moet de TVT dus gehaald worden.
De firma geeft zelf aan dat dit in NL voor 2025 niet het geval zal zijn.
En op vaste contracten vanaf 2025 hebben ze, net als iedereen, geen zicht. Dat is dus gewoon natte vinger werk.
En als koper dien je er ook rekening mee te houden dat het een startup project is. Het is niet zo dat wanneer je nu een Sessy besteld dat deze morgen je richting uitkomt. De voorinschrijvingen met korting zijn om geld in te zamelen om het project van de grond te krijgen en te kunnen produceren. Wanneer dat lukt worden de eerste effectieve leveringen vanaf 2023 verwacht.