Mijn beide toiletten worden met regenwater gespoeld via een hydrofoorgroep die op het apart regenwater circuit is aangesloten.
In het verleden eigenlijk nog niet veel problemen gehad met de bestaande vlotterkranen, tenzij dat ik de membranen nu en dan eens schoon moet maken.
Maar onlangs begonnen beide vlotterkranen (zie onderste foto) het probleem te vertonen dat ze helemaal niet meer willen afsluiten als de vlotter bovenaan staat, met als gevolg dat het water niveau boven de overloop buis komt en het toilet dus door loopt.
Het is dus niet het duw knop mechanisme dat faalt, maar effectief de vlotterkraan die niet meer wil afsluiten. Membraan reinigen helpt niet (meer).
Ik kocht via Amazon 2 nieuwe (universele) vlotterkranen die je zowel voor zijdelingse aanvoer als aanvoer onderaan kunt gebruiken.
Deze vlotter kranen werken weliswaar, maar de jachtbak wordt nu zodanig tergend traag gevuld dat dit gauw tussen de 5 à 10 minuten duurt, terwijl dat voorheen quasi in een veel kortere tijdspanne gefixt was. Mijn pomp is niet veranderd en geeft ongeveer 3,5 bar druk.
Heeft iemand datzelfde probleem ook al voor gehad? Eigenlijk zou ik graag mijn oude vlotterkranen opnieuw willen herstellen, maar ik vrees dat dit niet mogelijk is. Er is dus geen kalkafzetting mee gemoeid, en de membranen zijn dus niet broos geworden omdat ik regenwater gebruik.
Iemand een oplossing hiervoor aub? Hartelijk dank.!
Foto's zijn van de oude en de nieuwe vlotterkraan
problemen sanitaire vlotterkraan wc spoelbak
-
- Premium Member
- Berichten: 559
- Lid geworden op: 09 jan 2012, 12:45
- Uitgedeelde bedankjes: 43 keer
- Bedankt: 34 keer
- Recent bedankt: 1 keer
Mijn ervaring hier leert mij dat regenwater nogal dingen kan doen plakken door organische afzetting. Best eens het volledige vlottersysteem ontmantelen en poetsen in een emmer met wat huishoudazijn en een oude tandenborstel (dan kan je overal goed aan).
-
- Plus Member
- Berichten: 211
- Lid geworden op: 28 jan 2016, 08:15
- Uitgedeelde bedankjes: 54 keer
- Bedankt: 14 keer
Ik heb dat toch zeker niet zien zitten hoor, maar ik zal dat nog eens demonteren voor de zekerheid.rmag schreef: 1 maand geleden Zit er een ingebouwde filter in je nieuwe vlotter? Deze vertraagd de vlotte vulling.
Je mag de interne filter er uit nemen
Je kan immers de koperen schroefdraad ook onderaan steken: dat is met zo'n klik aansluitstuk zoals met een tuinslag op een dubbele dienstkraan
Als je op die ingang blaast van dat Amzon spul, dan moet je je eigenlijk 'kapot' blazen bij wijze van spreken: er komt bijna geen lucht uit.
Terwijl als je op de oude blaast dan is dat zonder problemen.
Ik ga eens die zaken in de azijn leggen, dat gaat misschien wel helpen. Bedankt voor de tips.
Dit is de link van die vlotter in kwestie:
https://www.amazon.com.be/-/nl/dp/B0BKS ... asin_title
Dank voor jullie inbreng!
-
- Elite Poster
- Berichten: 3211
- Lid geworden op: 18 dec 2004, 13:33
- Locatie: 053 Aalst
- Uitgedeelde bedankjes: 670 keer
- Bedankt: 220 keer
- Recent bedankt: 1 keer
Bij ons goedkoop vlotterke kan je dat regelen -- ik neem aan dat dat het membraan wat vaster/losser zet, dus bij andere systemen is dat de wartelmoer die het membraan vasthoudt. Bij jouw nieuwe zit het membraan bovenaan dus ik zie niet direct hoe het daar vastzit en of je het kan regelen. Zouden die rode klemringen (bij de 2 aansluitingsmogelijkheden) de toevoer regelen als je eraan draait?
Een fotoke van het onze met rode pijl rond stuk dat het regelt:
EDIT :: en ook zien dat er niet te veel luchtbellen in dat pijpje zitten.
Een fotoke van het onze met rode pijl rond stuk dat het regelt:
EDIT :: en ook zien dat er niet te veel luchtbellen in dat pijpje zitten.
Laatst gewijzigd door cptKangaroo 1 maand geleden, in totaal 1 gewijzigd.
-
- Elite Poster
- Berichten: 4420
- Lid geworden op: 07 feb 2006, 12:54
- Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
- Bedankt: 77 keer
- Recent bedankt: 7 keer
Als ik de foto's op Amazon bekijk dan zie ik op de 3é afbeelding toch een filter in die koperen aansluiting zitten.
Normaal gezien is dat een groffe filter voor eventuele fijne steentjes.
Klopt dat?
ps: de negatieve (1 ster) reviews lezen kan ook al een indicatie geven.
Normaal gezien is dat een groffe filter voor eventuele fijne steentjes.
Klopt dat?
ps: de negatieve (1 ster) reviews lezen kan ook al een indicatie geven.
Laatst gewijzigd door Petrikske 1 maand geleden, in totaal 1 gewijzigd.
je répète.. Jean a de longues moustaches
-
- Plus Member
- Berichten: 211
- Lid geworden op: 28 jan 2016, 08:15
- Uitgedeelde bedankjes: 54 keer
- Bedankt: 14 keer
Inderdaad nu je het zegt: dat heb ik op het eerste zicht niet gezien.Petrikske schreef: 1 maand geleden Als ik de foto's op Amazon bekijk dan zie ik op de 3é afbeelding toch een filter in die koperen aansluiting zitten.
Normaal gezien is dat een groffe filter voor eventuele fijne steentjes.
Klopt dat?
ps: de negatieve (1 ster) reviews lezen kan ook al een indicatie geven.
Ik ga dat eens demonteren en opnieuw goed bekijken, merci voor de tip!
En inderdaad...de 1 ster waarderingen had ik eigenlijk toch wel eerder moeten lezen.
Ondanks dat er op de verpakking eens Spaanse firma staat, vermoed ik dat het Chinese plastic zal zijn....
Toegevoegd na 1 minuut 49 seconden:
Bedankt gunmaster, ik ga minstens dan ook naar dat filter op zoek en zal het ook verwijderen. Het gat vergroten durf ik nog niet doen mocht ik dat gaan terugsturen...gunmaster schreef: 1 maand geleden Toevallig heb ik net hetzelfde probleem met mijn bronput. Ik heb een nieuwe Geberit vlotter besteld en de orifice wat vergroot + filter weggegooid, deze kneep het water af.
Toegevoegd na 3 minuten 12 seconden:
Ik heb ondertussen begrepen dat er dus toch een voorfilter zou kunnen inzitten (derde foto op de link). Dat ga ik bekijken als ik die terug los maak. Wat het regelen van het membraan betreft...ik denk inderdaad dat dit geen optie is bij dit plastic gedoe.cptKangaroo schreef: 1 maand geleden Bij ons goedkoop vlotterke kan je dat regelen -- ik neem aan dat dat het membraan wat vaster/losser zet, dus bij andere systemen is dat de wartelmoer die het membraan vasthoudt. Bij jouw nieuwe zit het membraan bovenaan dus ik zie niet direct hoe het daar vastzit en of je het kan regelen. Zouden die rode klemringen (bij de 2 aansluitingsmogelijkheden) de toevoer regelen als je eraan draait?
Een fotoke van het onze met rode pijl rond stuk dat het regelt:
EDIT :: en ook zien dat er niet te veel luchtbellen in dat pijpje zitten.
Die rode klemringen zijn om de toevoer vast te klikken: die kun je dus zowel onderaan als op de zijkant zetten. Dat werkt zoals de kliksystemen van een tuinslang die op een dubbele dienstkraan wordt geklikt, daar zitten zo 2 kleine rubbertjes in. En om dat daarna vast te zetten dienen die rode ringen.
Merci om mee te denken cptKangaroo!
-
- Plus Member
- Berichten: 211
- Lid geworden op: 28 jan 2016, 08:15
- Uitgedeelde bedankjes: 54 keer
- Bedankt: 14 keer
Goedemorgen iedereen,
Alvast bedankt om mee te denken.
De oplossing was inderdaad zoals gunmaster vermeldde en ook zoals Petrikske en rmag schreven: er zat effectief een voorfiltertje in de ingang.
Dat heb ik eruit gehaald en het probleem was opgelost!
Super, weeral iets opgelost!
Maar ik zit eigenlijk nog met een probleem van sanitaire aard en ga van de gelegenheid gebruik maken om dat hier ook eens aan te kaarten!
Toegevoegd na 1 minuut 42 seconden:
Volgend probleem stelt zich nadat er in mijn garage 3,5 jaar geleden opbouw waterleiding (enkel koud water) werd geplaatst om een ondergronds lek te herstellen. (de ondergrondse leidingen van destijds toen mijn woning in 1993 gebouwd werd, waren nog in galvanisé: een oudere loodgieter die destijds geen alpex wou of kon leggen omdat hij misschien daar het materiaal niet voor had. Heb ik eigenlijk altijd erg gevonden, maar toen liet ik dat nog 'over mijne kop' steken als jonge bouwheer. (het zou nu niet meer waar zijn uiteraard).
Dat ondergronds lek werd middels een gespecialiseerde firma vastgesteld door o.a. een bepaald gas op de leiding te steken.
Tot overmaat van ramp heeft de (nieuwe, andere) loodgieter 3,5 jaar geleden dus inferieure of de verkeerde leidingen gebruikt die van in den beginne al vanbinnen aan het doorroesten waren, dus al die jaren nadien had ik roestbruin en gecontamineerd water dat ondrinkbaar was, zeker als het een tijdje in de leiding bleef staan en je de kraan open zette. Ik had gewoonweg bruin water de eerste emmer. (zie foto)
Hij zei eerst dat dit vanzelf wel zou verbeteren en zich zou oplossen.
Helemaal niet waar natuurlijk: integendeel na een goed jaar mocht hij al een nieuw stuk buis komen vervangen omdat het compleet uitliep onderaan midden de buis (dus niet aan een koppeling)!
Zoiets hou je eigenlijk niet voor mogelijk dat een zogezegde stielman die geacht wordt toch minimale warenkennis te hebben, dan na al die jaren beweert dat ze hem in de groothandel chauffagebuizen meegegeven hebben in plaats van waterleidingbuizen.
Ikzelf noem dat een prutser van jewelste, ondanks dat ik hem vooraf online had opgezocht qua klanten tevredenheid.
Enfin, omdat het roestbruin water niet stopte (ook niet nadat dat lekkende stuk er van tussen gehaald werd dat na 1 jaar al lekte) heeft hij onlangs al die leidingen noodgedwongen moeten vervangen door de juiste en correcte leidingen.
Ik stel nu vast dat er waterverbruik is terwijl ik zelfs niet thuis ben.
Dit heb ik kunnen zien doordat ik een dongle aan de P1 poort van mijn digitale meter hangen heb, en dus ook de digitale watermeter mee monitor.
In eerste instantie dacht ik meteen aan het overdruk ventiel (veiligheidsgroep pas 5 jaar oud) dat op mijn afzonderlijke aardgas boiler van 155 liter zou kunnen liggen, maar daar hoor ik het echt niet druppelen, tenzij hij aan het opwarmen is, wat normaal is.
Maar mijn vraag is dus de volgende: kan een keramische mengkraan die dicht staat de oorzaak zijn?
Ik leg dit uit: in mijn berging heb ik een uitgiet bak waar 2 aparte aanvoerleidingen zijn: eentje met warm stadswater via de boiler en eentje met koud regenwater. Daar stonden initieel en correct gezien 2 aparte dubbele dienstkraantjes op. Ik heb die 2 kranen ooit vervangen door een mengkraan.
Met andere woorden: stel dat de druk in de warm water leiding hoger is dan de druk die op de hydrofoor groep zit die het regenwater circuit bedient: kan het dan dat die druk via de mengkraan (die toe staat uiteraard) binnenin wordt doorgegeven naar de regenwater leiding?
Dit zou eventueel dan het verbruik kunnen verklaren: dat is niet enkele liters maar enkele tientallen liters.
Nu zet ik de hoofdkraan tijdelijk toe als ik op mijn werk ben, maar dat is uiteraard een zeer tijdelijke nood oplossing.
Om jullie eens te laten zien hoeveel roest ijzer er in slechts 1 liter water zat, voeg ik een foto bij van een paar weken geleden van slechts 1 liter afgetapt leiding (stads)water dat ik laten bezinken heb. Wie wil dat drinken, zijn aardappelen mee koken of zijn tanden mee poetsen...Je moest eerst ettelijke liters laten weglopen om "schoon" water te hebben, en dat in buizen die slechts 3,5 jaar geleden werden geïnstalleerd.
Alvast bedankt om mee te denken.
De oplossing was inderdaad zoals gunmaster vermeldde en ook zoals Petrikske en rmag schreven: er zat effectief een voorfiltertje in de ingang.
Dat heb ik eruit gehaald en het probleem was opgelost!
Super, weeral iets opgelost!
Maar ik zit eigenlijk nog met een probleem van sanitaire aard en ga van de gelegenheid gebruik maken om dat hier ook eens aan te kaarten!
Toegevoegd na 1 minuut 42 seconden:
Volgend probleem stelt zich nadat er in mijn garage 3,5 jaar geleden opbouw waterleiding (enkel koud water) werd geplaatst om een ondergronds lek te herstellen. (de ondergrondse leidingen van destijds toen mijn woning in 1993 gebouwd werd, waren nog in galvanisé: een oudere loodgieter die destijds geen alpex wou of kon leggen omdat hij misschien daar het materiaal niet voor had. Heb ik eigenlijk altijd erg gevonden, maar toen liet ik dat nog 'over mijne kop' steken als jonge bouwheer. (het zou nu niet meer waar zijn uiteraard).
Dat ondergronds lek werd middels een gespecialiseerde firma vastgesteld door o.a. een bepaald gas op de leiding te steken.
Tot overmaat van ramp heeft de (nieuwe, andere) loodgieter 3,5 jaar geleden dus inferieure of de verkeerde leidingen gebruikt die van in den beginne al vanbinnen aan het doorroesten waren, dus al die jaren nadien had ik roestbruin en gecontamineerd water dat ondrinkbaar was, zeker als het een tijdje in de leiding bleef staan en je de kraan open zette. Ik had gewoonweg bruin water de eerste emmer. (zie foto)
Hij zei eerst dat dit vanzelf wel zou verbeteren en zich zou oplossen.
Helemaal niet waar natuurlijk: integendeel na een goed jaar mocht hij al een nieuw stuk buis komen vervangen omdat het compleet uitliep onderaan midden de buis (dus niet aan een koppeling)!
Zoiets hou je eigenlijk niet voor mogelijk dat een zogezegde stielman die geacht wordt toch minimale warenkennis te hebben, dan na al die jaren beweert dat ze hem in de groothandel chauffagebuizen meegegeven hebben in plaats van waterleidingbuizen.
Ikzelf noem dat een prutser van jewelste, ondanks dat ik hem vooraf online had opgezocht qua klanten tevredenheid.
Enfin, omdat het roestbruin water niet stopte (ook niet nadat dat lekkende stuk er van tussen gehaald werd dat na 1 jaar al lekte) heeft hij onlangs al die leidingen noodgedwongen moeten vervangen door de juiste en correcte leidingen.
Ik stel nu vast dat er waterverbruik is terwijl ik zelfs niet thuis ben.
Dit heb ik kunnen zien doordat ik een dongle aan de P1 poort van mijn digitale meter hangen heb, en dus ook de digitale watermeter mee monitor.
In eerste instantie dacht ik meteen aan het overdruk ventiel (veiligheidsgroep pas 5 jaar oud) dat op mijn afzonderlijke aardgas boiler van 155 liter zou kunnen liggen, maar daar hoor ik het echt niet druppelen, tenzij hij aan het opwarmen is, wat normaal is.
Maar mijn vraag is dus de volgende: kan een keramische mengkraan die dicht staat de oorzaak zijn?
Ik leg dit uit: in mijn berging heb ik een uitgiet bak waar 2 aparte aanvoerleidingen zijn: eentje met warm stadswater via de boiler en eentje met koud regenwater. Daar stonden initieel en correct gezien 2 aparte dubbele dienstkraantjes op. Ik heb die 2 kranen ooit vervangen door een mengkraan.
Met andere woorden: stel dat de druk in de warm water leiding hoger is dan de druk die op de hydrofoor groep zit die het regenwater circuit bedient: kan het dan dat die druk via de mengkraan (die toe staat uiteraard) binnenin wordt doorgegeven naar de regenwater leiding?
Dit zou eventueel dan het verbruik kunnen verklaren: dat is niet enkele liters maar enkele tientallen liters.
Nu zet ik de hoofdkraan tijdelijk toe als ik op mijn werk ben, maar dat is uiteraard een zeer tijdelijke nood oplossing.
Om jullie eens te laten zien hoeveel roest ijzer er in slechts 1 liter water zat, voeg ik een foto bij van een paar weken geleden van slechts 1 liter afgetapt leiding (stads)water dat ik laten bezinken heb. Wie wil dat drinken, zijn aardappelen mee koken of zijn tanden mee poetsen...Je moest eerst ettelijke liters laten weglopen om "schoon" water te hebben, en dat in buizen die slechts 3,5 jaar geleden werden geïnstalleerd.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
-
- Elite Poster
- Berichten: 6719
- Lid geworden op: 22 feb 2005, 11:46
- Uitgedeelde bedankjes: 344 keer
- Bedankt: 466 keer
- Recent bedankt: 3 keer
Dus je hebt een mengkraan met koud regenwater en warm stadswater ? damagnihé !
Je kan beginnen met alle shellkraantjes die je hebt dicht te zetten, of als je kraantjes op collectoren hebt, die dicht te zetten om zo het probleem te isoleren. Dan verder zoeken.
J.
Je kan beginnen met alle shellkraantjes die je hebt dicht te zetten, of als je kraantjes op collectoren hebt, die dicht te zetten om zo het probleem te isoleren. Dan verder zoeken.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
-
- Premium Member
- Berichten: 456
- Lid geworden op: 29 nov 2008, 15:26
- Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
- Bedankt: 26 keer
- Recent bedankt: 2 keer
Het doel van de ingebouwde filter is zand en vuil tegenhouden, zodat het membraan kan afsluiten.
Omdat het ingebouwd filter nu verwijderd is, heb je de kans dat het membraan niet goed afsluit.
Het membraan vangt zand en vuil en sluit dan niet goed af.
Je bent dus terug bij je eerste thema.
Welk water is op je toliet aangesloten ? Gefilterd of ongefilterd?
Ik had ongefilterd water en heb nadien een filter geplaats met een mesh van 80. https://www.aliexpress.com/item/1005003532039620.html
Als je regenwater vol gefilterd is met een triplex filter is dat natuurlijk ook voldoende. https://www.bol.com/be/nl/p/regenwaterf ... 011511143/
Omdat het ingebouwd filter nu verwijderd is, heb je de kans dat het membraan niet goed afsluit.
Het membraan vangt zand en vuil en sluit dan niet goed af.
Je bent dus terug bij je eerste thema.
Welk water is op je toliet aangesloten ? Gefilterd of ongefilterd?
Ik had ongefilterd water en heb nadien een filter geplaats met een mesh van 80. https://www.aliexpress.com/item/1005003532039620.html
Als je regenwater vol gefilterd is met een triplex filter is dat natuurlijk ook voldoende. https://www.bol.com/be/nl/p/regenwaterf ... 011511143/
-
- Elite Poster
- Berichten: 1298
- Lid geworden op: 21 mei 2007, 20:26
- Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
- Bedankt: 47 keer
Ik ben geen loodgieter, maar het lijkt mij wel zeer straf mocht dit mogelijk zijn. Welke druk zou er al niet moeten voor zorgen om tientallen liters water in het circuit van uw regenwater te pompen (wetende dat er waarschijnlijk wel ergens een terugslagklep geinstalleerd werd?). Los van de druk, waar zouden die tientallen liters water zich dan moeten ophopen? Ik denk dus niet dat je het probleem daar zal moeten zoeken.yezzer schreef: 1 maand geleden Toegevoegd na 1 minuut 42 seconden:
Maar mijn vraag is dus de volgende: kan een keramische mengkraan die dicht staat de oorzaak zijn?
Ik leg dit uit: in mijn berging heb ik een uitgiet bak waar 2 aparte aanvoerleidingen zijn: eentje met warm stadswater via de boiler en eentje met koud regenwater. Daar stonden initieel en correct gezien 2 aparte dubbele dienstkraantjes op. Ik heb die 2 kranen ooit vervangen door een mengkraan.
Met andere woorden: stel dat de druk in de warm water leiding hoger is dan de druk die op de hydrofoor groep zit die het regenwater circuit bedient: kan het dan dat die druk via de mengkraan (die toe staat uiteraard) binnenin wordt doorgegeven naar de regenwater leiding?
Dit zou eventueel dan het verbruik kunnen verklaren: dat is niet enkele liters maar enkele tientallen liters.
Nu zet ik de hoofdkraan tijdelijk toe als ik op mijn werk ben, maar dat is uiteraard een zeer tijdelijke nood oplossing.
-
- Plus Member
- Berichten: 211
- Lid geworden op: 28 jan 2016, 08:15
- Uitgedeelde bedankjes: 54 keer
- Bedankt: 14 keer
Het regenwater is eigenlijk ongefilterd, dus aangezien ik toch troubles heb die gaan moeten opgelost worden, dan ga ik effectief zo'n mesh 80 laten implementeren, want het is vermoedelijk wel zoals je schrijft: voorfilter eruit halen is eigenlijk vragen om miserie en dan begint alles opnieuw natuurlijk. Bedankt voor de tip en de link!rmag schreef: 1 maand geleden Het doel van de ingebouwde filter is zand en vuil tegenhouden, zodat het membraan kan afsluiten.
Omdat het ingebouwd filter nu verwijderd is, heb je de kans dat het membraan niet goed afsluit.
Het membraan vangt zand en vuil en sluit dan niet goed af.
Je bent dus terug bij je eerste thema.
Welk water is op je toliet aangesloten ? Gefilterd of ongefilterd?
Ik had ongefilterd water en heb nadien een filter geplaats met een mesh van 80. https://www.aliexpress.com/item/1005003532039620.html
Als je regenwater vol gefilterd is met een triplex filter is dat natuurlijk ook voldoende. https://www.bol.com/be/nl/p/regenwaterf ... 011511143/
Toegevoegd na 6 minuten 44 seconden:
Dat denk ik eigenlijk ook wel dat het zeer straf is mocht dat kunnen. Maar stel u toch volgend scenario eens voor: je duwt op de knop van het toilet en de bak moet zich dan opvullen met regenwater. De druk van de hydrofoorgroep (regenwater) zakt en wordt via die kraan tegelijkertijd op gelijk niveau gebracht omdat de warm water aansluiting een hogere druk heeft, zodat de bak zich dan eigenlijk vult met deels warm stadswater. Stel dat dit zou kunnen, dan zou het inderdaad toch wel zeer straf zijn. Wordt dus verder onderzocht. Thx!Argon schreef: 1 maand geledenIk ben geen loodgieter, maar het lijkt mij wel zeer straf mocht dit mogelijk zijn. Welke druk zou er al niet moeten voor zorgen om tientallen liters water in het circuit van uw regenwater te pompen (wetende dat er waarschijnlijk wel ergens een terugslagklep geinstalleerd werd?). Los van de druk, waar zouden die tientallen liters water zich dan moeten ophopen? Ik denk dus niet dat je het probleem daar zal moeten zoeken.
Toegevoegd na 53 seconden:
Merci Joe de Mannen, ik ga dat zo spoedig mogelijk proberen te isoleren zoals je toelicht.Joe de Mannen schreef: 1 maand geleden Dus je hebt een mengkraan met koud regenwater en warm stadswater ? damagnihé !
Je kan beginnen met alle shellkraantjes die je hebt dicht te zetten, of als je kraantjes op collectoren hebt, die dicht te zetten om zo het probleem te isoleren. Dan verder zoeken.
J.
-
- Starter
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 1 maand geleden
- Bedankt: 1 keer
In mijn wc zit dezelfde vlotterkraan en heb jou probleem al meerdere keren voorgehad. Ik gebruik ook regenwater.
Na een tijd krijgt de vlotterkraan een zwarte aanslag van het regenwater waardoor er functionele delen verstopt geraken. Oplossing:
1) Verwijder de ring (aanduiding 1). Hier zie je een rood rubber membraam. Reinig dit zorgvuldig en let erop dat het kleine groefje in de buitenrand van het membraam proper is.
Het is een heel smal groefje van minder dan een halve millimeter breed. Let erop dat bij het terug monteren van de schroefring, je deze niet te vast aandraait.
Anders wordt het smal groefje dicht gedrukt.
2) Zorg dat het rubbertje in de witte hendel proper is (aanduiding 2).
Nu zou alles weer normaal moeten werken
Na een tijd krijgt de vlotterkraan een zwarte aanslag van het regenwater waardoor er functionele delen verstopt geraken. Oplossing:
1) Verwijder de ring (aanduiding 1). Hier zie je een rood rubber membraam. Reinig dit zorgvuldig en let erop dat het kleine groefje in de buitenrand van het membraam proper is.
Het is een heel smal groefje van minder dan een halve millimeter breed. Let erop dat bij het terug monteren van de schroefring, je deze niet te vast aandraait.
Anders wordt het smal groefje dicht gedrukt.
2) Zorg dat het rubbertje in de witte hendel proper is (aanduiding 2).
Nu zou alles weer normaal moeten werken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
-
- Plus Member
- Berichten: 211
- Lid geworden op: 28 jan 2016, 08:15
- Uitgedeelde bedankjes: 54 keer
- Bedankt: 14 keer
Beste Wibor, hartelijk dank voor uw uitgebreid antwoord hoor.!!
Hetgeen u schrijft onder de oplossing heb ik eigenlijk gedurende al de jaren dat dit in de wc zit al ettelijke keren gedaan, maar misschien niet zo zorgvuldig als u het beschrijft. Dat smalle groefje waar u over spreekt: dat ga ik toch nog eens heel duidelijk bekijken, want dat was me niet zozeer opgevallen. Wel het rubber afsluit ringje in de witte hendel dat moet heel proper zijn, dat weet ik. Ik reinig dat steeds met een watten staafje.
Ook dat niet te vast aandraaien heb ik in het verleden eigenlijk nooit acht op gegeven: ik dacht dat dit net wél moest...
Hoe dan ook, ik ga nogmaals dat uit elkaar halen en testen en proberen, dat staat nu wel vast.
Er zit tijdelijk een ander in die ik op Amazon gekocht heb: daar heb ik toch al het filtertje moeten uithalen want anders ging het opvullen wel echt tergend traag.
Ik hou je op de hoogte en hoop dat het lukt, want inderdaad: dat waren en zijn veel betere spullen dan de plastic dingen die nu te koop worden aangeboden.
fijne avond en bedankt!
Hetgeen u schrijft onder de oplossing heb ik eigenlijk gedurende al de jaren dat dit in de wc zit al ettelijke keren gedaan, maar misschien niet zo zorgvuldig als u het beschrijft. Dat smalle groefje waar u over spreekt: dat ga ik toch nog eens heel duidelijk bekijken, want dat was me niet zozeer opgevallen. Wel het rubber afsluit ringje in de witte hendel dat moet heel proper zijn, dat weet ik. Ik reinig dat steeds met een watten staafje.
Ook dat niet te vast aandraaien heb ik in het verleden eigenlijk nooit acht op gegeven: ik dacht dat dit net wél moest...
Hoe dan ook, ik ga nogmaals dat uit elkaar halen en testen en proberen, dat staat nu wel vast.
Er zit tijdelijk een ander in die ik op Amazon gekocht heb: daar heb ik toch al het filtertje moeten uithalen want anders ging het opvullen wel echt tergend traag.
Ik hou je op de hoogte en hoop dat het lukt, want inderdaad: dat waren en zijn veel betere spullen dan de plastic dingen die nu te koop worden aangeboden.
fijne avond en bedankt!