Pikante kruidenmixen: Voor de échte pepperheads

Onderwerpen die nergens anders thuis horen en toch eerder technisch van aard zijn? Post ze hier!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
honda4life
Moderator
Moderator
Berichten: 6139
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 213 keer
Bedankt: 391 keer
Provider

Hallo iedereen,

Iemand suggesties voor echt pikante kruidenmixen?
Geen "Extra hot" uit de gewone supermarkt, want dat is helaas een relatief begrip en staat vaak toch maar er te staan omdat het meer azijn/zout dan peper is die de smaak eigenlijk niet ten goede komt.

De lekkerste en pikantste die ik momenteel gevonden heb is de ghost chilli mix van Oil & Vinegar.

Iemand nog tips?


Alvast bedankt
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Gebruikersavatar
bollewolle
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 974
Lid geworden op: 16 nov 2007, 12:53
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 201 keer
Bedankt: 96 keer
Te Koop forum

Gebruik zelf vooral hot sauces (fan van die van Grim Reaper Foods) maar ik koop ze meestal via https://chilisaus.be. Ze hebben er ook wel een redelijke selectie aan kruiden.

Die staan ook meestal op de winterfeesten in Gent trouwens.
johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1341
Lid geworden op: 14 mei 2008, 15:36
Locatie: Bevergem :-)
Uitgedeelde bedankjes: 271 keer
Bedankt: 178 keer
Provider
Te Koop forum

Lobo curry pasta
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6935
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 523 keer
Bedankt: 676 keer
Recent bedankt: 3 keer
Provider

geen ervering mee maar wel sympathie voor de man...
https://hilkocuisine.wordpress.com/
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
marcvt63
Pro Member
Pro Member
Berichten: 337
Lid geworden op: 06 maa 2016, 08:48
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 4 keer

ik zoek een goede kruidenmix voor mijn spaghetti
liber!
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 984
Lid geworden op: 09 apr 2006, 17:48
Twitter: nathan_gs
Uitgedeelde bedankjes: 279 keer
Bedankt: 98 keer
Recent bedankt: 1 keer
Te Koop forum

Is er een Indische winkel in de buurt? Daar vind je meestal wel de meest pikante kruiden.
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2302
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 60 keer

Vroeger op de wekelijkse markt.
Geen idee of die er nog staan.
Was hier vroeger in Genk.
Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2523
Lid geworden op: 23 jan 2010, 15:45
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
Bedankt: 264 keer

Kan zeker aanbevelen om naar Aziatische winkel te gaan. In het gamma van chinese, thaise, Koreaanse ingridienten vind je zeker wat je zoekt. Elk met een aparte smaakprofiel.

Wel zo dat het vaak niet in "kruidvorm" is, maar eerder gewoon gedroogde chilis die je dan zelf even moet malen of toevoegen aan je gerechten.

Persoonlijk raad ik aan om pikante ingrediënten te combineren bv: sishuan peper(numbing niet zo pikant), witte peper (beter dan zwarte), gochugaru (is heel licht pikant en rokerig koreaans)
Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3696
Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
Twitter: cloink
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer
Bedankt: 152 keer
Contacteer:
Provider
Te Koop forum

Hier ook eerder gebruik van hotsauce. Als ge echt eens wilt voelen dat ge leeft: Da Bomb proberen (al smaakt het eerder brak).
ooh. shiny.
ahrand
Pro Member
Pro Member
Berichten: 341
Lid geworden op: 10 sep 2011, 08:31
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer
Bedankt: 39 keer
Recent bedankt: 1 keer

Ik bestel mijn kruiden en kruidenmixen altijd bij Pit-Pit in Hoogstraten :
https://nl.pit-pit.com/collections/keukenkruiden_peper

Dat is toch van een kwaliteit die je niet gauw ergens anders kan vinden.
Hebben veel aandacht voor bio.
Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3279
Lid geworden op: 18 dec 2004, 14:33
Locatie: 053 Aalst
Uitgedeelde bedankjes: 750 keer
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 3 keer
Provider
Te Koop forum

marcvt63 schreef: 16 okt 2023, 07:09 ik zoek een goede kruidenmix voor mijn spaghetti
Niet echt hetgeen je vraagt, maar ik meng gerookte/gestoomde zalm met wat Samurai saus en doe dat samen met een kervelsaus (of ander kruid) op linguine/tagliatelle, dan alles goed mengen en versnijden, en die mix dan op een pistolet of boterham. Waarschijnlijk heiligschennis maar erg lekker!
SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1672
Lid geworden op: 22 mei 2013, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 145 keer
Provider

cloink schreef: 16 okt 2023, 10:32 Hier ook eerder gebruik van hotsauce. Als ge echt eens wilt voelen dat ge leeft: Da Bomb proberen (al smaakt het eerder brak).
Dat is toch eigenlijk een sausje dat je "voor de sport" proeft he; leuk als party trick maar in de praktijk onbruikbaar.
johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1341
Lid geworden op: 14 mei 2008, 15:36
Locatie: Bevergem :-)
Uitgedeelde bedankjes: 271 keer
Bedankt: 178 keer
Provider
Te Koop forum

Nduja is ook wel een pittige smaakmaker. Wij gebruiken deze meestal op een pizza of als dip maar de restjes vliegen in de spaghettisaus.
misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 723
Lid geworden op: 30 nov 2003, 13:23
Locatie: leuven
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Bedankt: 24 keer

Er zijn echt veel goei pepersaus merken.
Als liefhebber zou ik een makkelijke commercieel verkrijgbaar brand aanraden die redelijk traditionele gefermenteerde (habanero) sauzen maken:
https://melindas.com/shop
https://mariesharpsusa.com

Voor beide vind je wel lokale webshops.

Maar er zijn nog honderden lekkere brands :)

Hier al 100den al dan niet 1000den sauzen geprobeerd en heb er nu minstens 100 in de frigo/man cave.
Tegenwoordig kweek, fermenteer en saus ik zelf wel meer en meer. Dit jaar 8kg pepers verwerkt tot saus :D.
Moest je nog een hobby zoeken haha

Kan je ook drogen en poeder van maken.
Gebruik het vaak voor pulled pork en kimchi
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3602
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 173 keer
Bedankt: 332 keer
Recent bedankt: 5 keer

Den deze eens proberen

https://m.gva.be/cnt/dmf20231019_93414659

Dit is de nieuwe heetste peper ter wereld: “Hij brandt drie uur lang, gevolgd door maagkrampen die vier uur duren”

Succes! :lol:
Gebruikersavatar
bollewolle
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 974
Lid geworden op: 16 nov 2007, 12:53
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 201 keer
Bedankt: 96 keer
Te Koop forum

Ah, heeft ie em eindelijk uitgebracht? Zalig, hij had paar jaar terug al gezegd dat ie er nog eentje achter de hand had voor als zijn Carolina Reaper overtroffen zou worden :D
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6935
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 523 keer
Bedankt: 676 keer
Recent bedankt: 3 keer
Provider

duizend schreef: 20 okt 2023, 07:14

Dit is de nieuwe heetste peper ter wereld: “Hij brandt drie uur lang, gevolgd door maagkrampen die vier uur duren”

Succes! :lol:
Ik vraag me echt oprecht af wat iemand hieraan heeft om dit te gaan eten consumeren.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3696
Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
Twitter: cloink
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer
Bedankt: 152 keer
Contacteer:
Provider
Te Koop forum

Pepper X: :D
ooh. shiny.
Funfile
Premium Member
Premium Member
Berichten: 463
Lid geworden op: 28 jan 2006, 11:00
Locatie: Kinrooi
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 37 keer

Nooit gedacht dat er zo veel kookliefhebbers op Userbase zouden zijn.

Kook vooral / meestal voor mezelf en heb al meer verschillende soorten kruiden in huis dan mijn moeder heeft :-D

Haal mijn inspiratie vooral uit oudere kookboeken (kringwinkel). Mijn favoriete (en tevens dunste kookboek) momenteel is "da's pas koken Wok".

Heel bereikbare - superlekkere - recepten met kruiden / sauzen die je in de gespecialiseerde rayons van grootwarenhuizen kan vinden.


Ben nu wel benieuwd naar jullie bronnen (eventueel websites) voor inspiratie.
Pluk de dag

Internet : Hoofdlocatie : Hey (Orange)
2e locatie : Orange Flybox Easy Internet atHome 150 GB
OS : Windows 10, Linux Mint
Gebruikersavatar
Moonboy
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 21 jul 2023, 12:39
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 2 keer

Mexico Pikante, help Brandweer :cop:

Afbeelding
Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3696
Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
Twitter: cloink
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer
Bedankt: 152 keer
Contacteer:
Provider
Te Koop forum

Funfile schreef: 20 okt 2023, 13:24Ben nu wel benieuwd naar jullie bronnen (eventueel websites) voor inspiratie.
We gaan hier mogelijks ver off-topic, maar ik vind The Food Lab echt een super aanrader. 't Is geen doorsnee kookboek, focus op de wetenschap achter het voedsel/koken, maar écht heel interessant (en desondanks super lekkere gerechten). Enkele pagina's bekijken kan op de website van de auteur. Als je liever een website hebt, Serious Eats is de bijhorende site (min of meer).
ooh. shiny.
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”