Hallo iedereen,
Iemand suggesties voor echt pikante kruidenmixen?
Geen "Extra hot" uit de gewone supermarkt, want dat is helaas een relatief begrip en staat vaak toch maar er te staan omdat het meer azijn/zout dan peper is die de smaak eigenlijk niet ten goede komt.
De lekkerste en pikantste die ik momenteel gevonden heb is de ghost chilli mix van Oil & Vinegar.
Iemand nog tips?
Alvast bedankt
Pikante kruidenmixen: Voor de échte pepperheads
- honda4life
- Moderator
- Berichten: 6139
- Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
- Locatie: 127.0.0.1
- Uitgedeelde bedankjes: 213 keer
- Bedankt: 391 keer
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
- bollewolle
- Elite Poster
- Berichten: 974
- Lid geworden op: 16 nov 2007, 12:53
- Twitter: bollewolle
- Locatie: Gent
- Uitgedeelde bedankjes: 201 keer
- Bedankt: 96 keer
Gebruik zelf vooral hot sauces (fan van die van Grim Reaper Foods) maar ik koop ze meestal via https://chilisaus.be. Ze hebben er ook wel een redelijke selectie aan kruiden.
Die staan ook meestal op de winterfeesten in Gent trouwens.
Die staan ook meestal op de winterfeesten in Gent trouwens.
-
- Elite Poster
- Berichten: 1341
- Lid geworden op: 14 mei 2008, 15:36
- Locatie: Bevergem :-)
- Uitgedeelde bedankjes: 271 keer
- Bedankt: 178 keer
Lobo curry pasta
- Joe de Mannen
- Elite Poster
- Berichten: 6935
- Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
- Uitgedeelde bedankjes: 523 keer
- Bedankt: 676 keer
- Recent bedankt: 3 keer
geen ervering mee maar wel sympathie voor de man...
https://hilkocuisine.wordpress.com/
https://hilkocuisine.wordpress.com/
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
- svermassen
- Elite Poster
- Berichten: 2302
- Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 60 keer
Vroeger op de wekelijkse markt.
Geen idee of die er nog staan.
Was hier vroeger in Genk.
Geen idee of die er nog staan.
Was hier vroeger in Genk.
-
- Elite Poster
- Berichten: 2523
- Lid geworden op: 23 jan 2010, 15:45
- Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
- Bedankt: 264 keer
Kan zeker aanbevelen om naar Aziatische winkel te gaan. In het gamma van chinese, thaise, Koreaanse ingridienten vind je zeker wat je zoekt. Elk met een aparte smaakprofiel.
Wel zo dat het vaak niet in "kruidvorm" is, maar eerder gewoon gedroogde chilis die je dan zelf even moet malen of toevoegen aan je gerechten.
Persoonlijk raad ik aan om pikante ingrediënten te combineren bv: sishuan peper(numbing niet zo pikant), witte peper (beter dan zwarte), gochugaru (is heel licht pikant en rokerig koreaans)
Wel zo dat het vaak niet in "kruidvorm" is, maar eerder gewoon gedroogde chilis die je dan zelf even moet malen of toevoegen aan je gerechten.
Persoonlijk raad ik aan om pikante ingrediënten te combineren bv: sishuan peper(numbing niet zo pikant), witte peper (beter dan zwarte), gochugaru (is heel licht pikant en rokerig koreaans)
-
- Pro Member
- Berichten: 341
- Lid geworden op: 10 sep 2011, 08:31
- Locatie: Kempen
- Uitgedeelde bedankjes: 56 keer
- Bedankt: 39 keer
- Recent bedankt: 1 keer
Ik bestel mijn kruiden en kruidenmixen altijd bij Pit-Pit in Hoogstraten :
https://nl.pit-pit.com/collections/keukenkruiden_peper
Dat is toch van een kwaliteit die je niet gauw ergens anders kan vinden.
Hebben veel aandacht voor bio.
https://nl.pit-pit.com/collections/keukenkruiden_peper
Dat is toch van een kwaliteit die je niet gauw ergens anders kan vinden.
Hebben veel aandacht voor bio.
- cptKangaroo
- Elite Poster
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: 18 dec 2004, 14:33
- Locatie: 053 Aalst
- Uitgedeelde bedankjes: 750 keer
- Bedankt: 251 keer
- Recent bedankt: 3 keer
Niet echt hetgeen je vraagt, maar ik meng gerookte/gestoomde zalm met wat Samurai saus en doe dat samen met een kervelsaus (of ander kruid) op linguine/tagliatelle, dan alles goed mengen en versnijden, en die mix dan op een pistolet of boterham. Waarschijnlijk heiligschennis maar erg lekker!
-
- Elite Poster
- Berichten: 1341
- Lid geworden op: 14 mei 2008, 15:36
- Locatie: Bevergem :-)
- Uitgedeelde bedankjes: 271 keer
- Bedankt: 178 keer
Nduja is ook wel een pittige smaakmaker. Wij gebruiken deze meestal op een pizza of als dip maar de restjes vliegen in de spaghettisaus.
-
- Premium Member
- Berichten: 723
- Lid geworden op: 30 nov 2003, 13:23
- Locatie: leuven
- Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
- Bedankt: 24 keer
Er zijn echt veel goei pepersaus merken.
Als liefhebber zou ik een makkelijke commercieel verkrijgbaar brand aanraden die redelijk traditionele gefermenteerde (habanero) sauzen maken:
https://melindas.com/shop
https://mariesharpsusa.com
Voor beide vind je wel lokale webshops.
Maar er zijn nog honderden lekkere brands
Hier al 100den al dan niet 1000den sauzen geprobeerd en heb er nu minstens 100 in de frigo/man cave.
Tegenwoordig kweek, fermenteer en saus ik zelf wel meer en meer. Dit jaar 8kg pepers verwerkt tot saus
.
Moest je nog een hobby zoeken haha
Kan je ook drogen en poeder van maken.
Gebruik het vaak voor pulled pork en kimchi
Als liefhebber zou ik een makkelijke commercieel verkrijgbaar brand aanraden die redelijk traditionele gefermenteerde (habanero) sauzen maken:
https://melindas.com/shop
https://mariesharpsusa.com
Voor beide vind je wel lokale webshops.
Maar er zijn nog honderden lekkere brands

Hier al 100den al dan niet 1000den sauzen geprobeerd en heb er nu minstens 100 in de frigo/man cave.
Tegenwoordig kweek, fermenteer en saus ik zelf wel meer en meer. Dit jaar 8kg pepers verwerkt tot saus

Moest je nog een hobby zoeken haha
Kan je ook drogen en poeder van maken.
Gebruik het vaak voor pulled pork en kimchi
-
- Elite Poster
- Berichten: 3605
- Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
- Uitgedeelde bedankjes: 173 keer
- Bedankt: 332 keer
- Recent bedankt: 5 keer
Den deze eens proberen
https://m.gva.be/cnt/dmf20231019_93414659
Dit is de nieuwe heetste peper ter wereld: “Hij brandt drie uur lang, gevolgd door maagkrampen die vier uur duren”
Succes!
https://m.gva.be/cnt/dmf20231019_93414659
Dit is de nieuwe heetste peper ter wereld: “Hij brandt drie uur lang, gevolgd door maagkrampen die vier uur duren”
Succes!

- bollewolle
- Elite Poster
- Berichten: 974
- Lid geworden op: 16 nov 2007, 12:53
- Twitter: bollewolle
- Locatie: Gent
- Uitgedeelde bedankjes: 201 keer
- Bedankt: 96 keer
Ah, heeft ie em eindelijk uitgebracht? Zalig, hij had paar jaar terug al gezegd dat ie er nog eentje achter de hand had voor als zijn Carolina Reaper overtroffen zou worden 

- Joe de Mannen
- Elite Poster
- Berichten: 6935
- Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
- Uitgedeelde bedankjes: 523 keer
- Bedankt: 676 keer
- Recent bedankt: 3 keer
Ik vraag me echt oprecht af wat iemand hieraan heeft om dit te gaan eten consumeren.duizend schreef: 20 okt 2023, 07:14
Dit is de nieuwe heetste peper ter wereld: “Hij brandt drie uur lang, gevolgd door maagkrampen die vier uur duren”
Succes!![]()
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
-
- Premium Member
- Berichten: 463
- Lid geworden op: 28 jan 2006, 11:00
- Locatie: Kinrooi
- Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
- Bedankt: 37 keer
Nooit gedacht dat er zo veel kookliefhebbers op Userbase zouden zijn.
Kook vooral / meestal voor mezelf en heb al meer verschillende soorten kruiden in huis dan mijn moeder heeft
Haal mijn inspiratie vooral uit oudere kookboeken (kringwinkel). Mijn favoriete (en tevens dunste kookboek) momenteel is "da's pas koken Wok".
Heel bereikbare - superlekkere - recepten met kruiden / sauzen die je in de gespecialiseerde rayons van grootwarenhuizen kan vinden.
Ben nu wel benieuwd naar jullie bronnen (eventueel websites) voor inspiratie.
Kook vooral / meestal voor mezelf en heb al meer verschillende soorten kruiden in huis dan mijn moeder heeft

Haal mijn inspiratie vooral uit oudere kookboeken (kringwinkel). Mijn favoriete (en tevens dunste kookboek) momenteel is "da's pas koken Wok".
Heel bereikbare - superlekkere - recepten met kruiden / sauzen die je in de gespecialiseerde rayons van grootwarenhuizen kan vinden.
Ben nu wel benieuwd naar jullie bronnen (eventueel websites) voor inspiratie.
Pluk de dag
Internet : Hoofdlocatie : Hey (Orange)
2e locatie : Orange Flybox Easy Internet atHome 150 GB
OS : Windows 10, Linux Mint
Internet : Hoofdlocatie : Hey (Orange)
2e locatie : Orange Flybox Easy Internet atHome 150 GB
OS : Windows 10, Linux Mint
- cloink
- Elite Poster
- Berichten: 3696
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
- Twitter: cloink
- Uitgedeelde bedankjes: 117 keer
- Bedankt: 152 keer
- Contacteer:
We gaan hier mogelijks ver off-topic, maar ik vind The Food Lab echt een super aanrader. 't Is geen doorsnee kookboek, focus op de wetenschap achter het voedsel/koken, maar écht heel interessant (en desondanks super lekkere gerechten). Enkele pagina's bekijken kan op de website van de auteur. Als je liever een website hebt, Serious Eats is de bijhorende site (min of meer).Funfile schreef: 20 okt 2023, 13:24Ben nu wel benieuwd naar jullie bronnen (eventueel websites) voor inspiratie.
ooh. shiny.