Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 15 Jul 2016, 17:14

Is het mogelijk om vaste Ip adressen in te stellen in de telenet modem/router ?
Ik wil 3 IP cams aansluiten en er werd het volgende aangeraden : Ik zou de IP-adressen vast zetten op basis van het MAC adres van de CAM's in je router in de DHCP sectie en de CAM's dan op DHCP.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ITnetadmin » 15 Jul 2016, 17:16

Je bedoelt DHCP reservations?

Kan je niet gewoon static IPs instellen in de cameras zelf?

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 15 Jul 2016, 17:30

Afbeelding

Hier zou dat eventueel kunnen maar wat maakt het verschil ?
Ik heb nu in elke cam dhcp aanstaan.

giolovin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 25 Jun 2013
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor giolovin » 15 Jul 2016, 18:29

Waarom moeilijk als het gemakkelijk kan, gewoon dhcp uitzetten en intern vast ip adres toewijzen. Als ze altijd in verbinding staan met je modem, zie ik toch geen probleem.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1692
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 225 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 152 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor MaT » 15 Jul 2016, 18:49

Werken met DHCP reservations is juist de gemakkelijkste en beste manier voor karine haar probleem.
Je beheert alles op een centrale plaats, het gebruikte IP adres kan onmogelijk per ongeluk aan een ander toestel uitgedeeld worden, de camera's kunnen hun default netwerk instellingen behouden (steek je ze even op een ander netwerk of verkoopt ze een camera dan heeft ze er geen omkijken naar). Makkelijker dan dit kan niet.

@karine: helaas is dit niet mogelijk met de telenet HGW.
Er hebt 2 opties:
  1. Werken met vaste IP adressen in de camera zelf, ondanks dat dit inderdaad niet de gemakkelijkste en beste manier is.
  2. De telenet HGW buitenzwieren en inruilen voor een modem-only met een eigen router zodat je wel met DHCP reservation kan werken.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ITnetadmin » 16 Jul 2016, 00:21

Ik ben niet helemaal akkoord ivm reservations; static IPs zijn meestal de beste optie bij apparatuur die niet verhuist. Maar het kan bij leken idd problemen geven als ze dit vergeten zijn.

Spijtig genoeg is wat ik vreesde dus correct volgens jou, de telenet router heeft deze instelling niet (enfin, technisch gezien kan zijn firmware dit wel aan, maar de beperkte dichtgetimmerde interface die telenet aanbiedt beschouwt zowat alles als "geavanceerd dus niet nodig").

Dan klopt de evaluatie ook. Aangezien je de DHCP functie van telenet niet kan afzetten ("geavanceerd dus niet nodig") kan je dus enkel ofwel het manueel doen, ofwel een modem-only van telenet in huis halen en je eigen router voorzien.

DHCP uitvinken dus, en dan:
IP adres tussen 192.168.0.2 en 192.168.0.49 instellen (deze zijn ongebruikt door telenet en dus vrij toe te kennen)
Subnet mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.0.1 (je telenet router)
Indien nodig je DNSen, naar keuze.

Opgelet: de telenet router deelt een DHCP range uit aan jouw toestellen van 192.168.0.100 tot 192.168.0.254.
Toch mag je de adressen 192.168.0.50 tot 192.168.0.99 niet gebruiken, deze worden door de router nl aan telenet apparatuur voorbehouden (bv telenet access points, digicorders, digiboxen).

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 16 Jul 2016, 12:26

Ok dus even samengevat.
De Telenet modem blijft behouden en dan vink ik DHCP uit in de camera's en laat de ip adressen van de camera' staan zoals ze nu staan.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 742 keer
Contact:

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor philippe_d » 16 Jul 2016, 13:46

    - De Telenet router deelt dynamische IP adressen uit in de range 192.168.0.100 tot en met 192.168.0.253
    - De decoders "krijgen" (in feite "geven zichzelf") een vast IP adres vanaf 192.168.0.64
    - IP adres 192.168.0.50 (en volgende) wordt standard gebruikt voor de Telenet accesspoint(s).
    - De reeks die je dus het beste kan gebruiken voor vaste IP adressen is 192.168.0.2 tot en met 192.168.0.49
Je kan dus best statische adressen geven in deze range, bijvoorbeeld: 192.168.0.10, 192.168.0.20, 192.168.0.30 enz ... (gemakkelijk te onthouden).

Vergeet ook niet het juiste Subnetmask (255.255.255.0), Gateway (192.168.0.1) en DNS (195.130.131.4 en 195.130.130.4) in te geven

[EDIT]
Gezien jouw HGW op 192.168.1.1 staat moet je de info hierboven lezen als 192.168.1.xxx
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 18 Jul 2016, 20:28

De camera's hebben nu een ip adres van bv 192.168.5.111 net zoals mijn telenet modem die op 192.168.5. zit.
Maar wat is het probleem wanneer ik het ip adres van de cams zelf gebruik, kan dit de werking zoals uitvallen bv beinvloeden ?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ubremoved_539 » 18 Jul 2016, 23:28

karine schreef:net zoals mijn telenet modem die op 192.168.5. zit.


Je mist hier een cijfertje.

karine schreef:Maar wat is het probleem wanneer ik het ip adres van de cams zelf gebruik, kan dit de werking zoals uitvallen bv beinvloeden ?


Een toestel heeft geen eigen IP-adres... ofwel krijgt het dat van een DHCP server (meestal je router), ofwel geef je dit zelf vast in.

Wanneer je dit zelf ingeeft moet je een adres nemen dat niet wordt uitgegeven door die DHCP server want anders kunnen twee toestellen uiteindelijk hetzelfde adres hebben en zullen beide toestellen niet of zeer slecht werken. Zoals reeds aangegeven door philippe neem je daarom best een adres in de range 192.168.x.2 tem 192.168.x.50

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 18 Jul 2016, 23:32

Maar op de verpakking van die cams staat toch een ip adres dat altijd hetzelfde blijft of ik nu de router aan of uitzet dit blijft steeds hetzelfde.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Jul 2016, 23:32

r2504 schreef:
karine schreef:net zoals mijn telenet modem die op 192.168.5. zit.


Je mist hier een cijfertje.


Er wordt hier 192.168.5.x (maw 192.168.5.0/24) bedoeld geloof ik.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 18 Jul 2016, 23:34

ITnetadmin schreef:
r2504 schreef:
karine schreef:net zoals mijn telenet modem die op 192.168.5. zit.


Je mist hier een cijfertje.


Er wordt hier 192.168.5.x (maw 192.168.5.0/24) bedoeld geloof ik.

Inderdaad.
Maar wat is nu de juiste stelling ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 742 keer
Contact:

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor philippe_d » 18 Jul 2016, 23:39

Ik denk dat karine bedoelt dat ze de 3 cams een vast IP wil toekennen, dat hetzelfde is als wat ze nu al gekregen hebben van de modem (dynamisch IP).
Ik zou dit inderdaad niet doen, gezien mogelijke IP conflicten. Vandaar het advies om (in jouw geval) 192.168.5.2 tem 192.168.5.50 te gebruiken.

Maar waarom wil je perse de cam's een vast IP geven? Waarschijnlijk omdat het zo in "het boekje" staat :wink: .
Er zijn 2 voordelen om met een vast IP te werken:
1) je kan weet de IP adressen van de cam's, en die blijven altijd gelijk. Je moet ze dus niet meer gaan opzoeken (via Mijn Telenet).
2) om de cam's van buitenaf te kunnen bekijken, is een port-forwarding nodig. Dat gaat gemakkelijker met vaste IP's.

Aan de andere kant kan je gewoon de instellingen, zoals die nu zijn, laten staan.
Toestellen, aangesloten op een Telenet HGW behouden lange tijd hun IP adres, zelfs na herstarten van de cam, of na herstarten van de modem.

karine schreef:Maar op de verpakking van die cams staat toch een ip adres dat altijd hetzelfde blijft of ik nu de router aan of uitzet dit blijft steeds hetzelfde.

Dat is waarschijnlijk een "emergency" IP adres, dat je kan gebruiken als je de verbinding met de cam verloren bent door een verkeerde instelling. In de meeste gevallen moet je dan 1 PC instellen met een vast IP in hetzelfde subnet om dat emergency IP adres te kunnen gebruiken...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3535
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor mailracer » 18 Jul 2016, 23:42

karine schreef:Maar op de verpakking van die cams staat toch een ip adres dat altijd hetzelfde blijft of ik nu de router aan of uitzet dit blijft steeds hetzelfde.


Een Mac adres is uniek voor een netwerkapparaat en kan niet veranderd worden. Een ip-adres is een softwarematig adres dat ofwel door DHCP, ofwel vast gekozen word bij de instelling van je ip protocol.

Wel is het zo dat een ipcamera standaard een ip-adres heeft "bij default" waar je een eerste keer dient op te verbinden om deze dan weer te wijzigen. Hoe je dit doet staat in de handleiding.

Welk adres staat er dan op de verpakking; en is dit bij de drie cams dezelfde ?

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 18 Jul 2016, 23:43

Ja, ik heb de cams en de modem al enkele keren herstart en het ip adres blijft hetzelfde.
Ik wil gewoon de beste oplossing om zoveel mogelijk conflicten te voorkomen.

De drie cams hebben alle drie een ander ip adres op de verpakking staan.
Ik heb nu wel soms dat de verbinding met één van de cams wordt verbroken vandaar deze discussie.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 742 keer
Contact:

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor philippe_d » 18 Jul 2016, 23:52

karine schreef:De drie cams hebben alle drie een ander ip adres op de verpakking staan.

Hoe zien deze adressen eruit, en zitten ze (toevallig) in hetzelfde subnet als jouw TN router (192.168.5.x) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3535
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor mailracer » 18 Jul 2016, 23:56

Over welke camera's gaat het en hoe stel je ze normaal gezien in. Deel ook eens de adressen weer die op de verpakking staan en welke nu van toepassing zijn. Dank je. Alleen met die info kunnen we je helpen

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Jul 2016, 23:59

mailracer schreef:Een Mac adres is uniek voor een netwerkapparaat en kan niet veranderd worden. Een ip-adres is een softwarematig adres dat ofwel door DHCP, ofwel vast gekozen word bij de instelling van je ip protocol.


Off topic, maar een leuk faits-divers:

Dit is mij verteld door een ITer in de TV sector die er first hand ervaring mee had:
Fabrikanten van video en studio apparatuur beginnen door te hebben dat IP de toekomst is, en geven hun toestellen een IP stack.
Spijtig genoeg heeft geen kat onder hen begrepen hoe IP werkt, waardoor een stuk equipment in een Belgische nationale TV omroep het onwijzigbare IP adres 2.2.2.2 heeft (met dank aan de ITers die een inverse NAT draaien om dat ding werkende te krijgen).
Laatst gewijzigd door ITnetadmin op 19 Jul 2016, 00:00, 1 keer totaal gewijzigd.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 19 Jul 2016, 00:00

Het zijn cams van het merk HY.
cam 1 192.168.5.XXX
cam 2 192.168.5.XXX
cam 3 192.168.5.XXX

Telenet modem 192.168.5.X
Laatst gewijzigd door karine op 19 Jul 2016, 01:33, 1 keer totaal gewijzigd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 742 keer
Contact:

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor philippe_d » 19 Jul 2016, 00:15

Dat is nogal waanzinnig toevallig dat jouw IP cam's vanuit de fabriek een (verschillend) vast IP adres hebben gekregen in dezelfde range als deze die jij nu hebt gekozen voor de TN router.

Je zou deze adressen kunnen laten staan (met een mogelijk conflict tot gevolg gezien deze in de range komt die door de DHCP server van TN router uitgedeeld wordt). Maar je kan dat risico nemen?

Is er een reden waarom jouw TN router op 192.168.5.1 staat? Toeval?
Je zou dit ook terug kunnen wijzigen naar bijvoorbeeld 192.168.0.1 (het originele IP) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 19 Jul 2016, 00:20

Denk inderdaad toeval ja dat het ip adres van de telenet router zo staat.
Welk ip adres zou jij ze dan geven ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Jul 2016, 00:54

Toeval?
Dan denk ik eerder dat iemand de IP range van de telenet router van zn default range naar 5 heeft overgezet.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 19 Jul 2016, 00:57

ITnetadmin schreef:Toeval?
Dan denk ik eerder dat iemand de IP range van de telenet router van zn default range naar 5 heeft overgezet.

En wat maakt dat uit dan dat die op 5 of 1 staat ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7879
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Jul 2016, 01:02

Niks, behalve dan dat uw cameras niet zouden werken als ze vaste IPs in de 5 range hadden en uw netwerk in de 0 range stond.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 19 Jul 2016, 01:07

ITnetadmin schreef:Niks, behalve dan dat uw cameras niet zouden werken als ze vaste IPs in de 5 range hadden en uw netwerk in de 0 range stond.

Ok,
maar welke adressen moet ik dan toekennen aan de drie cams in de 5 range ?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor ubremoved_539 » 19 Jul 2016, 08:25

karine schreef:maar welke adressen moet ik dan toekennen aan de drie cams in de 5 range ?


Ik denk dat dat ondertussen al minstens 10 maal is geschreven... een adres in de reeks 192.168.x.2 tem 192.168.x.50.

Aangezien jou TN router op 192.168.5.1 staat is de x dus 5... dus bijvoorbeeld 192.168.5.41, .42 en .43

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2728 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 742 keer
Contact:

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor philippe_d » 19 Jul 2016, 08:29

karine schreef: Dan denk ik eerder dat iemand de IP range van de telenet router van zn default range naar 5 heeft overgezet.

En wat maakt dat uit dan dat die op 5 of 1 staat ?[/quote]
Zoals eerder uitgelegd, het probleem is dat je deze (vaste) adressen niet kan wijzigen. En gezien ze (toevallig?) binnen de DHCP range van de TN modem zitten, kunnen er IP conflicten ontstaan (als de TN modem toevallig dezelfde adressen toewijst aan een ander apparaat).

karine schreef:maar welke adressen moet ik dan toekennen aan de drie cams in de 5 range ?

Zoals ik hierboven voorstelde: een adres in de range 192.168.5.2 tot en met 192.168.5.50
Bijvoorbeeld: 192.168.5.10, 192.168.5.20, 192.168.5.30 ...

[EDIT] r2504 was mij voor :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vaste IP adressen zetten in Telenet router ?

Berichtdoor karine » 19 Jul 2016, 14:31

Heb de ip adressen ingesteld en tot nu toe werkt alles nog perfect.
In ieder geval iedereen bedankt voor de goede ondersteuning en het vele geduld. :beerchug:


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten