Poorten openzetten op bbox3

Torgill
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 Sep 2013
Bedankt: 1 keer

Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor Torgill » 27 Okt 2013, 16:25

Hallo

Heeft iemand een idee hoe ik poorten openzet op mijn bbox3.
Ik wil poort 35001 en 50005 openen, maar ik vind niet waar.

Alvast bedankt!!

Gebruikersavatar
testertje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 784
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor testertje » 27 Okt 2013, 16:40

In het Engels:
- Access control
- Port mapping
- Create new portmap

Wel zien dat je toestellen een vast ip adres hebben (in het toestel zelf zetten, via bbox3 gaf dit bij mij problemen)

Het duurt wel even eer je dit kan testen via bv. grc.com (shields up) na het toevoegen stonden de poorten nog toe.
Toestel herstarten werkt meestal wel onmiddellijk.
Victory Not Vengeance

Torgill
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 Sep 2013
Bedankt: 1 keer

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor Torgill » 27 Okt 2013, 16:59

Had ik al gevonden, maar ik moet 3 waardes ingeven.
Extern start; extern einde en lan poort.

Welke waarden moet ik ingeven om poort 35001 en poort 50005 te openen?

Gebruikersavatar
testertje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 784
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor testertje » 27 Okt 2013, 17:22

- protocol kiezen
- external start: 35001
- external end: 35001
- lan port: 35001
- internal host: het ip adres van het toestel

en voor de andere poort, la même chose :)
Victory Not Vengeance

Torgill
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 Sep 2013
Bedankt: 1 keer

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor Torgill » 27 Okt 2013, 17:26

Had ik gedaan voor beide protocollen maar de ports zijn nog steeds niet open zelfs na het herstarten van de modem.

Gebruikersavatar
testertje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 784
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor testertje » 27 Okt 2013, 17:31

Het duurt wel even eer je dit kan testen via bv. grc.com (shields up) na het toevoegen stonden de poorten nog toe.
Toestel herstarten werkt meestal wel onmiddellijk.


Toestel = het netwerktoestel, niet de bbox3
Werkt niet altijd, maar de poorten staan open na x-aantal tijd.
Victory Not Vengeance

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15903
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2809 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor philippe_d » 27 Okt 2013, 18:52

De poorten staan nooit "open" op de b-box, maar ze worden "geforward" (doorgestuurd) naar een LAN device (PC, server ...).
Hier kunnen de poorten ook nog dicht staan, tenzij het programma die op die poorten "luistert" opgestart is.
Anders zal je op bv. grc.com (shields up) nog steeds zien dat de poorten gesloten zijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
testertje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 784
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor testertje » 27 Okt 2013, 19:35

Klopt volledig, maar zoals op het forum ook al eens geschreven is geweest: soms duurt het verschrikkelijk lang eer het toestel bereikbaar is vanaf een extern ip adres (herstart of niet).
Victory Not Vengeance

Jurn
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 Sep 2014

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor Jurn » 10 Okt 2014, 16:21

Ik heb ook een vraagje.
Wat moet ik invullen bij Lan Port als ik dan vb van 7500 tot 17899 wil openen?

Ik veronderstel dat external start en - end dan
External start : 7500
External end : 17899
worden, maar dan blijft mn vraag over de Lan port.
Lan port :
Ik heb al geprobeerd om daar "7500-17899" in te vullen maar dat pakt hij niet.

Mvg,

Jurn

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15903
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2809 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor philippe_d » 10 Okt 2014, 16:28

gewoon de beginpoort.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Jurn
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 Sep 2014

Re: Poorten openzetten op bbox3

Berichtdoor Jurn » 09 Nov 2014, 15:29

philippe_d schreef:gewoon de beginpoort.


Ok, ben een beetje laat met de bedanking maar toch bedankt :)

Jammergenoeg werkt dat klotespel (Destiny) nu nog niet naar behooren :(


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten