Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

eyeEmotion
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 16 Mei 2019
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor eyeEmotion » 27 Mei 2019, 14:37

RJ45-splitter is vandaag aangekomen en lijkt goed te werken. Ik merk niet meteen signaalverlies op of zo. Bij mijne digicorder wou deze eerst niet de opnames van de andere digicorders bekijken. Kreeg dan netwerkfout, terwijl we dat met de andere digicorders niet voor hadden. Dus ik weet niet of die even de tijd nodig had om alles af te gaan, want mijn was de eerste die ik testte. Nu werkt ze wel volledig. Zowel opnames bekijken op andere digicorders alsook 2 weken tv-gids.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15650
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 27 Mei 2019, 15:47

Leuk dat het werkt, en dat je ons op de hoogte houdt van de oplossing!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4477
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor NuKeM » 13 Aug 2020, 11:02

Sinds een tijdje en na een onnodige interventie zit ik nog steeds (van begin dit jaar) op een 70/30 profiel, terwijl ik voordien 100/35 had.
Medewerkers van EDPnet hebben al een aantal keer een TBF gestart, maar zonder resultaat.
Paar dagen geleden toch nog maar eens een ticket voor aangemaakt. Na de onnodige interventie hierboven heb ik ook het een en ander veranderd in mijn netwerk. Mijn FritzBox maakt nu een PPPoE sessie (zodat ik kan bellen via EDPnet) en mijn pfSense router maakt daarnaast nu ook (via de FritzBox) een PPPoE sessie voor de rest van het huishouden.
Na het aanmaken van mijn ticket vroeg een EDPnet medewerker mij geen twee sessie meer te gebruiken, omdat "dat niet de bedoeling is en verbindingsproblemen zou kunnen veroorzaken". Geen probleem, ik dacht dat dit mocht en geen problemen zou geven op het vlak van mijn sync, dus nu loopt alles gewoon over de FritzBox en is er maar één PPPoE sessie actief.
Er werd een TBF gestart. Hieronder mijn lijnwaarden.
Waaraan moet ik mij verwachten, wat zouden de logische stappen zijn in de tijd? Binnen een paar dagen/weken andere waarden (zonder de modem te herstarten/de verbinding te verbreken)?

EDPnet1.jpg


EDPnet2.jpg


EDPnet3.jpg


Nog wat recente info over de lijn (die goed leek te zijn):
copper analysis
CABLELENGTH = 62 m
AE_Insulation = 9928 kOhm
BE_Insulation = 10 MOhm
AB_Insulation = 10 MOhm
BA_Insulation = 10 MOhm
AE_Capacitance = 5 nF
BE_Capacitance = 5 nF
AB_CAPACITANCE = 563 nF
Copper test type = AGW

synchro analysis
LineProfile = vdsl2_dyn_dyn_v1
HLOG_LATEST_RESULT = Hlog Test Ok
HLOG_LATEST_CREATIONTS = 06/03/2020 18
PortState = UNLOCK
SynchroState = SYNCH
DownstreamAttenuation = 5.5
UpstreamAttenuation = 5.0
DownstreamBitRate = 69987.0
UpstreamBitRate = 29999.0
DownstreamNoiseMargin = 26.9
UpstreamNoiseMargin = 12.5

vectoring information
Firmware version = 1.180.129.93 AB
ROP vectoring level = Active_552_kHz
Maintenance mode = N
Fallback mode = NORMAL


En dezelfde waarden van toen ik 100/35 had (ik zie wel dat de AE_Insulation beetje gezakt is...) :
copper analysis
CABLELENGTH = 62 m
AE_Insulation = 10 MOhm
BE_Insulation = 10 MOhm
AB_Insulation = 10 MOhm
BA_Insulation = 10 MOhm
AE_Capacitance = 5 nF
BE_Capacitance = 5 nF
AB_CAPACITANCE = 564 nF
Copper test type = AGW

synchro analysis
LineProfile = vdsl2_DLM_DynDyn_v2
HLOG_LATEST_RESULT = Hlog Test Ok
HLOG_LATEST_CREATIONTS = Tue Nov 05 14
PortState = UNLOCK
SynchroState = SYNCH
DownstreamAttenuation = 5.3
UpstreamAttenuation = 4.7
DownstreamBitRate = 100001.0
UpstreamBitRate = 35000.0
DownstreamNoiseMargin = 19.7
UpstreamNoiseMargin = 9.4

vectoring information
Firmware version = 1.180.129.51 A9
ROP vectoring level = Active_552_kHz
Maintenance mode = N
Fallback mode = NORMAL

Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 760
Lid geworden op: 24 Aug 2017
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor JamesEarlGray » 13 Aug 2020, 17:21

Mij lijkt 100/35 perfect mogelijk te moeten zijn met die waarden.

Zijn die waarden eigenlijk veranderd sinds die interventie? En sinds kort weer ook in de goeie richting? Of zijn de waarden de hele tijd constant gebleven maar lukt het bizar genoeg niet om hoger te synchen dan 70/30?

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4477
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor NuKeM » 13 Aug 2020, 17:29

De “current throughput” van de download is nooit (meer?) 69999 geweest, maar steeds iets daaronder. Heb de indruk dat dat vroeger nog een beetje lager is geweest dan 69993 kbit/s. De technieker die hier geweest was zei dat dat toch niet heel normaal was en er ‘verlies’ op zat.

GuntherDW
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 983
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor GuntherDW » 13 Aug 2020, 18:05

NuKeM schreef:Na het aanmaken van mijn ticket vroeg een EDPnet medewerker mij geen twee sessie meer te gebruiken, omdat "dat niet de bedoeling is en verbindingsproblemen zou kunnen veroorzaken". Geen probleem, ik dacht dat dit mocht en geen problemen zou geven op het vlak van mijn sync, dus nu loopt alles gewoon over de FritzBox en is er maar één PPPoE sessie actief.


Grappig om te zien dat ze nog altijd deze bullshit verkondigen.

Het is nefast voor de provider gezien je dan 2 IPv4 addresses inneemt, welke in deze tijd niet meer echt goedkoop te noemen zijn, maar ik kreeg ook zoiets te horen terwijl ze je eigenlijk blaasjes aan het wijsmaken zijn. Als dit echt "niet gewenst" zou zijn zou dit niet toegelaten zijn aan hun PPPoE server kant.

Qua sync geeft dit absoluut geen voordeel noch nadeel.

Ook qua IPv6 geeft dit geen probleem als je alles wat deftig opstelt.

Ik had namelijk een soortgelijke setup als jou, Mikrotik RB met een dedicated kabel (eigenlijk het enige apparaat wat aan de F!B hangt) en de F!B zelf welke elk hun eigen PPPoE conn hadden. De F!B deed dit zodat ik van telefonie gebruik kon maken.
Maar gezien hiervan niet echt gebruik gemaakt werd en ik toch alleen maar vrijwel voortdurend spam op dat nummer kreeg gewoon dat uitgezet.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4477
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor NuKeM » 18 Aug 2020, 08:55

We zijn een week verder, maar nog steeds 70/30 profiel.
Men heeft zonet nogmaals een TBF gestart.

Ik zag wel dat de receive direction begon in de 68xxx kbit/s regio en nu is opgeklommen naar 699xx kbit/s

Na disconnect daarnet deze waarden:
EDPnet1_2.jpg


EDPnet2_2.jpg


en beetje later

EDPnet2_2_2.jpg


Lijnwaarden uit ticket net voor TBF gestart werd:
copper analysis
CABLELENGTH = 62 m
AE_Insulation = 10 MOhm
BE_Insulation = 10 MOhm
AB_Insulation = 10 MOhm
BA_Insulation = 10 MOhm
AE_Capacitance = 5 nF
BE_Capacitance = 5 nF
AB_CAPACITANCE = 569 nF
Copper test type = AGW

synchro analysis
LineProfile = vdsl2_dyn_dyn_v1
HLOG_LATEST_RESULT = Hlog Test Ok
HLOG_LATEST_CREATIONTS = 10/08/2020 16
PortState = UNLOCK
SynchroState = SYNCH
DslamName = xxx
DownstreamAttenuation = 5.6
UpstreamAttenuation = 5.0
DownstreamBitRate = 69994.0
UpstreamBitRate = 29999.0
DownstreamNoiseMargin = 27.4
UpstreamNoiseMargin = 12.6

vectoring information
Firmware version = 1.180.129.93 AB
ROP vectoring level = Active_552_kHz
Maintenance mode = N
Fallback mode = NORMAL

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4477
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor NuKeM » 13 Sep 2020, 10:40

Ter info, alles is goedgekomen. Blijkbaar stond DLM nog uit na een interventie ergens begin dit jaar. Aangezet en alles was ok. 100/35 :)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6343
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 663 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 316 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor Jack Daniels » 13 Sep 2020, 11:05

De aanhouder wint.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 302
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 17 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor yaris » 23 Sep 2020, 17:20

Boys,

Hier in Leuven zijn ze bezig met fiber aan te leggen ( proximus ) dus het komt eraan voor mij. Ik zou willen overschakelen naar edpnet 500/100, heb nu telenet business.
Hoe pak ik dit best aan, eerst proximus abbo nemen en zorgen dat ik fiber krijg en dan na 6 maanden overschakelen ?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4813
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1508 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor raf1 » 24 Sep 2020, 10:01

Je kan gewoon een glasvezelaansluitpunt (zonder abonnement) laten plaatsen door Proximus tijdens de werken in je straat. Dat is volledig gratis.
Daarna wachten tot http://www.lijntest.be aangeeft dat fiber-abonnementen beschikbaar zijn op je adres en meteen EDPnet bestellen.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor serialchiller » 24 Sep 2020, 10:05

Beetje off-topic Yaris, ma goe...
Wanneer PX hun fiber aanlegt, leggen ze die normaal tot helemaal binnen bij jou aan. Er komt dan een passief kastje met een UTAC-nummer op. Eens je dat hebt, kan je in principe meteen bij EDPnet bestellen.(het kan al eens duren eer héél nieuwe aansluitingen in het provisioning-systeem zitten)
zie meer hier: https://www.edpnet.be/nl/support/installeren-en-gebruiken/internet/meer-informatie-over-fiber-installatie/waar-verwijst-het-utac-nummer-naar.html
en hier: https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=54384

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 302
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 17 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Overstap Telenet -> EDPnet, mijn ervaringen

Berichtdoor yaris » 24 Sep 2020, 16:21

serialchiller schreef:Beetje off-topic Yaris, ma goe...
Wanneer PX hun fiber aanlegt, leggen ze die normaal tot helemaal binnen bij jou aan. Er komt dan een passief kastje met een UTAC-nummer op. Eens je dat hebt, kan je in principe meteen bij EDPnet bestellen.(het kan al eens duren eer héél nieuwe aansluitingen in het provisioning-systeem zitten)
zie meer hier: https://www.edpnet.be/nl/support/installeren-en-gebruiken/internet/meer-informatie-over-fiber-installatie/waar-verwijst-het-utac-nummer-naar.html
en hier: https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=54384

Ma goe :-)
Sorry idd offtopic,
Bedankt voor de info, duidelijk nu. Ik laat zo'n kastje plaatsen en dan naar edpnet.
Nog gebeld en normaal ga ik ten laatste oktober 2022 fiber hebben ....


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 2 gasten