Telenet router/modem bridge mode?

Heb je vragen of opmerkingen over deze provider via de kabel? Post dan je vragen hier.
Plaats reactie
sdke
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 21 aug 2017, 15:43
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Bedankt: 4 keer

Hallo,

Ik ben momenteel klant bij Orange, maar zou evt overschakelen naar telenet.

Eén belangrijke voor mij is het instellen van port forwarding, vaste ips geven,.. Is dit mogelijk bij telenet? Of is het beter om een eigen router achter deze van telenet te plaatsen en is dit dan instellen via de telenet router (bridge mode?)

Bedankt alvast voor het antwoord :)

(en ja hetzelfde topic staat ook bij Proximus ;))
novie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 112
Lid geworden op: 02 jul 2016, 21:16
Locatie: Luxembourg
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Bedankt: 8 keer

Dit zou naar 't schijnt mogelijk zijn met hun recentste Eurodocsis 3.1 router/modem.
Bij mijn ouders heb ik zo'n router laten plaatsen, maar de optie om deze in bridge modus te plaatsen is nog niet beschikbaar in mijn telenet.
Zou naar 't schijnt wel komen vertelde de helpdesk me.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 17517
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 926 keer
Bedankt: 3364 keer
Recent bedankt: 15 keer

Bij Telenet krijg je normaal een HGW (home gateway).
De instellingen kan je alleen wijzigen via "Mijn Telenet". Er zijn momenteel echter grote IT problemen bij Telenet (overgang nieuw systeem) en veel gebruikers klagen dat ze niet meer aan hun modeminstellingen geraken.

Indien je een eigen router wenst te gebruiken, kan je de E-router vragen (CV8560E). Dit is een HGW zonder Wifi met een bridge mogelijkheid.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Fiber Essential (50/8 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.50, aangesloten op Proximus ONT (VLAN20).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
bdeblier
Plus Member
Plus Member
Berichten: 133
Lid geworden op: 29 jul 2016, 11:06
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 16 keer

E-router configuratie van MAC passthrough lijkt de laatste maanden onmogelijk, en klachten hierover worden niet beantwoord. Bijgevolg gaat Telenet hier waarschijnlijk binnenkort buiten vliegen na 24 jaar.
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5811
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 262 keer
Bedankt: 1780 keer
Recent bedankt: 9 keer

Klopt, geavanceerde instellingen via "Mijn Telenet" kunnen bij sommige (of alle??) klanten al vier maanden niet geconfigureerd worden door een stomme bug in de webinterface.
Lokale webinterface is door Telenet geblokkeerd.
Dus portforwarding, vast IP, bridging instellen. Veel succes ermee!
Nul reactie vanuit Telenet. Laat staan een oplossing.
Flippi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 902
Lid geworden op: 26 jan 2011, 18:44
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 3 keer

bdeblier schreef: 14 maa 2023, 09:56 E-router configuratie van MAC passthrough lijkt de laatste maanden onmogelijk, en klachten hierover worden niet beantwoord. Bijgevolg gaat Telenet hier waarschijnlijk binnenkort buiten vliegen na 24 jaar.
Voor welk alternatief ga je kiezen?
Gebruikersavatar
Garpenlov
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 810
Lid geworden op: 24 okt 2014, 22:17
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 73 keer
Recent bedankt: 3 keer

Ook hier is de modem configuratie vrij bedroevend. Voorlopig werkt m'n oude mac adres van de UDM.
Maar ik kan em niet veranderen naar mijn nieuwere mikrotik.

Altijd geweldig zo'n router waar je lokaal niets aan kan veranderen.

de problemen bij telenet is helaas al maanden aan de gang.
ISP: Telenet 1000/40 (CV8560E -> Unifi UDM-B)
Mobiel: Orange Go+ / Samsung Galaxy S23
ITnetadmin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 8991
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 202 keer
Bedankt: 692 keer
Recent bedankt: 3 keer

Om op je IP vraag te antwoorden:
De standaard interface van TN laat geen fixed IP settings toe dmv DHCP reservation.
Static IP (dus manueel instellen op de devices zelf) kan natuurlijk altijd (afh van het device).

TN instellingen zijn *zeer* beperkt (en da's nog braaf uitgedrukt); voor alles dat iets geavanceerder is dan het rudimentaire, is een eigen router aangewezen.
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6042
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 831 keer
Bedankt: 515 keer
Recent bedankt: 9 keer


Garpenlov schreef:Ook hier is de modem configuratie vrij bedroevend. Voorlopig werkt m'n oude mac adres van de UDM.
Maar ik kan em niet veranderen naar mijn nieuwere mikrotik.
Ik veronderstel dat zo'n mikrotik wel aan mac spoofing kan doen, dus je past je adres op je mikrotik aan naar dat van je udm en je bent vertrokken?

Wel niet samen op het netwerk zetten dan :)

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
Borromini
Plus Member
Plus Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 13 feb 2018, 08:36
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer
Bedankt: 26 keer

raf1 schreef: 14 maa 2023, 10:04 Dus portforwarding, vast IP, bridging instellen. Veel succes ermee!
En zelf dat werkt maar matig, kan ik uit eigen ervaring zeggen...
EDPnet Fiber XS 150/50 .:. Hardware: (OpenWrt 23.05 HEAD): MikroTik RB5009UG+S+IN ◌ ZyXEL GS1900-10HP PoE+ ◌ TP-Link EAP235-Wall (802.11ac) ◌ TP-Link EAP615-Wall (802.11ax) ◌ Netgear WAX202 (802.11ax) ◌ Netgear GS108T v3
sdke
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 21 aug 2017, 15:43
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Bedankt: 4 keer

Pfoe, krijg al schrik als ik het lees. Ik zal waarschijnlijk wel nog wat bij Orange blijven dan :)
Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3630
Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
Twitter: cloink
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer
Bedankt: 150 keer
Contacteer:

Ik stap binnenkort over op Telenet, maar een zakelijk abo (Business Fibernet). Geen mogelijkheid meer tot modem-only, zoals dat vroeger kon? :(
ooh. shiny.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 17517
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 926 keer
Bedankt: 3364 keer
Recent bedankt: 15 keer

Die vraag werd hier al tientallen keren gesteld en beantwoord.

Telenet heeft geen Docsis 3.1 modem only.
Als vervanging wordt de E-router (CV8560E) aangeboden.
Hierop kan één eigen router aangesloten worden, die een publiek IPv4 krijgt.

Telenet zal op korte termijn een nieuwe modem lanceren, de F@ST3896LG-TN
Deze modem is nog niet beschikbaar voor Business klanten: https://www2.telenet.be/nl/business/kla ... net-modem/

Er is nog niets bekend over een eventuele bridge functie ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Fiber Essential (50/8 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.50, aangesloten op Proximus ONT (VLAN20).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
ITnetadmin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 8991
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 202 keer
Bedankt: 692 keer
Recent bedankt: 3 keer

Aanvullend, moest de info belangrijk zijn:
De TN E-router werkt met 1 mac-passthrough voor 1 publiek IPv4 adres voor je eigen router.
Voor IPv6 krijgt hij zelf een /56, waarvan hij 1 /60 subnet uitdeelt aan je eigen router (goed voor 16 subnets).
Plaats reactie

Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”