Proximus TV achter eigen router (Unifi Security Gateway)

Hebt u opmerkingen, klachten, steunbetuigingen voor Proximus (Belgacom)? Dan kan u deze hier kwijt.
Plaats reactie
quattie
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 sep 2018, 08:50
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 2 keer

Hallo

Sinds kort ben ik over geschakeld van Telenet (modem only) naar Proximus (Tuttimus). Bij de installatie was de installateur zeer hulpvaardig om mijn eigen materiaal van Unifi (Security Gateway + AP) te laten werken met de nieuwe BBox. Aan de WAN kan van mijn router (Unifi Security Gateway) volstond het de parameter van DHCP te verzetten naar PPPoE met daarbij de username (@PROXIMUS) en paswoord van Proximus. De Security Gateway zit dus fysiek achter de BBox maar beschikt dus wel over een publiek IP zodat ook mijn surveillance camera's buiten huis nog bereikbaar zijn (port forwarding).

De enige uitzondering is de TV decoder, die zit rechtstreeks gepatched op de BBox en maakt dus geen deel uit van mijn netwerk. Ik had die toch graag achter mijn Unifi Security Gateway gehad al was het maar om in de Unifi Controller te kunnen zien met hoeveel bandbreedte deze TV decoder (V6) aan de haal gaat. De technieker zei dat het best was om de TV decoder rechtstreeks op de BBox te laten maar toch wil ik hier de vraag eens plaatsen om te weten of deze toch niet op mijn eigen netwerk zou kunnen komen? De argumenten van de technieker waren dat je IGMP snooping moet hebben op staan en dat ook je switchen hier mee compatibel moet zijn.

Aangezien ik maar 1 TV heb en dat de Unifi Security Gateway nog over een tweede aparte ongebruikte LAN poort beschikt waar ik een tweede netwerk met IGMP snooping kon configureren heb ik dit toch al een keer geprobeerd. Na herstart van de TV decoder bleef ik weliswaar wel hangen op "Geen verbinding" op de TV decoder. De TV decoder komt wel in mijn overzicht van clients en krijgt een intern IP van de Unifi Security Gateway maar deze geraakt dus niet in verbinding met de servers van Belgacom.

Hopelijk heeft iemand anders dit al een keer uit geplozen en kan mij verder helpen.

Mvg

Bart
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16827
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 857 keer
Bedankt: 3076 keer
Recent bedankt: 14 keer

Zoals hier op het Forum al veelvuldig geschreven is:
Een Proximus TV decoder gaat nooit werken achter een eigen router op jouw intern netwerk

De B-box moet jouw decoder "zien" zodat het verkeer gerouted kan worden naar de Proximus TV servers.
Nu staat de decoder achter de USG firewall, en kan dus niet gezien worden door de B-box.

Ik ken de USG software niet, maar als je de WAN poort (die aan de B-box hangt) zou kunnen bridgen met de LAN2 poort (waarop je decoder staat) - met andere woorden er is een soort "switch" tussen WAN en LAN2 - dan kan het wel werken: de decoder zal dan een lokaal IP adres krijgen van de B-box (192.168.1.164), en de B-box zal het IPTV verkeer correct doorsturen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Ik heb een netwerk aangelegd mt Ubiquiti Gateway , 2* Managed Switch (Ubiquiti) en enkele accespoints.
Waar de BBOX3 staat vertrekt 1 UTP cat6 naar de gateway ==> Switch
Nu wil ik de wan zijde (input Proximus) en een LAN netwerk (persoonlijk home netwerk) 168.192.2.1
beide in VLAN zetten zodat ik de swicht kan configureren met 2 netwerken .
er vertrekt van de switch 1 UTP Cat 6 naar een andere Switch waar ik terug de poorten wil configureren via VLAN .
Alzo digital tv en Lan netwerk beschikbaar te hebben .

Maar ik geraak er niet uit hoe de wan (input Proximus) in vlan te zetten .
Heb al pppoe geprobeerd maar dan verlies ik mijn internet connectie (PAswoord en user login uit MyProximus en Modem)
De BBOX 3 staat standaard full routed heb ik begrepen ?
Iemand zulke configuratie kunnen opzetten ?
Alvast bedankt !
:)



Heb ik nu een fout gemaakt?
Moet ik de BBOX 3 vervangen door de GateWay en dan de instellingen van PPPOE invoeren ?

[Mod] Bericht verplaatst naar bestaande topic (Proximus achter USG)
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

En als de wan kant van de GAteway een Vlan krijgt van 30
Deze in Ubiquiti Swich terug gemapt wordt naar een poort (met Vlan 30)
ander poorten krijgen prive Ip's

:???:
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16827
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 857 keer
Bedankt: 3076 keer
Recent bedankt: 14 keer

Er is zoveel verwarring rond die "VLAN ID 30" die door Proximus gebruikt wordt voor IPTV :-( .
Dit is echter aan de WAN kant van de B-box, en komt dus niet door aan de LAN van de B-box!

De oplossing die je aangeeft is exact wat ik je voorstelde (een "bridge" tussen de decoder en de WAN kant van de Unifi Gateway), maar hoeft geen VLAN ID 30 te hebben (kan ook met VLAN ID 5 :wink: ).

Als je dus de WAN kant van de Gateway een extra VLAN kan geven (vb VLAN ID 5 untagged), en ook de LAN2 poort (zelfde VLAN untagged), dan zal de decoder gezien worden door de B-Box3, en een IP adres krijgen van de B-box3 (192.168.1.64 ev).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16827
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 857 keer
Bedankt: 3076 keer
Recent bedankt: 14 keer

Falco74 schreef:Ik heb een netwerk aangelegd mt Ubiquiti Gateway , 2* Managed Switch (Ubiquiti) en enkele accespoints.
Indien je de decoder op je interne netwerk wil aansluiten (via switchen die achter de LAN1 aangesloten zijn), dan moet je met trunks werken.

Op de USG moet je een extra VLAN aanmaken:
  • - voeg de WAN poort (vb VLAN ID 5 untagged)
    - voeg de LAN poort(en) die naar de switch gaan in dezelfde VLAN, tagged.
Maak op de switch ook hetzelfde VLAN ID 5 aan:
  • - de poort naar de USG krijgt ook VLAN ID 5, tagged (trunk)
    - de poort waarop de decoder hangt: VLAN ID 5, untagged.
    - de andere poorten blijven standard in VLAN 1
Indien de 2de switch achter de 1ste switch staat, moet je een trunk maken tussen de 2 switches:
  • - op switch 1 moet de poort naar switch 2 ook bij VLAN ID 5, untagged.
    - configuratie switch 2: idem als switch.
Hoe werkt het?
  • - het interne LAN achter de USG (VLAN 1) zal IP adressen krijgen van de USG router
    - de decoders zitten op VLAN 5, en krijgen een IP adres van de B-box3. De B-box herkent de decoders en zal hen een IP adres geven van de IPTV range, en het verkeer routen naar Proximus TV (VLAN 30).
Falco74 schreef:Heb al pppoe geprobeerd maar dan verlies ik mijn internet connectie (PAswoord en user login uit MyProximus en Modem)
Bovenstaande zal werken met of zonder PPPoE.
  • - zonder PPPoE: je hebt dubbele NAT (zoals in je huidige opstelling)
    - met PPPoE: de USG krijgt een publiek IPv4 adres
Je hebt heel waarschijnlijk een PPPoE paswoord probleem. Op te lossen door het paswoord te wijzigen in My Proximus.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Topit
Starter
Starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 okt 2018, 22:56
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 2 keer

Het zou snel tijd worden dat de operatoren geen zulke belachelijke installaties inbouwen...
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Bedankt voor de reacties
Ik echter de Proximus modem gelinkt op switch

Trachte vlan toe te kennen overige poorten op unmanaged
(All dus)
2 e switch ingang all
En poort waar decoder op hing op vlan
Dit maakte echter dat ik geen internet meer had op andere poorten

Gateway heb ik er nu tussenuit daar ik de modem wou verwijderen en gateway via pppoe aansluiten
Blijkt ook niet te gaan

Dus nu modem naar swich ... all unmanaged
Werkt maar heb geen appart privé netwerk
Alles 192.168.1.x dus

Iemand ideeen ?
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Allen,
configuratie is up and running
BBOX 3
port 1 op Switch port VLAN 50 IMG SNOOPING
port 2 naar gateway (IP Lan aangepast) gateway lan naar switch
Uplink naar andere switch ALL

Alle poorten waar Proximus is aangesloten , VLAN 50
Andere poorten LAN
[img]
Network @ Home.png
[/img]
quattie
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 sep 2018, 08:50
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 2 keer

Hi Falco

Héél erg bedankt voor je onderzoek.

Zou je wat meer in detail de settings van je Unifi Controller kunnen delen (screenshots), eventueel niet publiek maar in een privé bericht?

Ik snap je figuur , maar weet niet 100% zeker welke extra config je hebt gedaan in de controller (extra netwerk, config poorten op switch, ...)

Dank je wel!
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Hallo Quatti ,

Ik heb 2 switchen …
geconfigureerde netwerken , waarvan 1 extra aangemaakt "Proximus VLAN" met IMG Snooping
1.png
PROXIMUS VLAN
2.png
Switch
3.png
3.png (19.21 KiB) 11386 keer bekeken
Poort 1-5-6-7 op switch netwerk lan gegeven , leek me onnodig hier alle verkeer op te sturen .
Dus enkel data van LAN (gateway) onnodig een aparte VLAN op te zetten
4.png
4.png (10.02 KiB) 11386 keer bekeken
Poort 2-8 ALL networks ...
2 is de uplink naar een tweede switch
8 zit een cloud key op
5.png
5.png (10.38 KiB) 11386 keer bekeken
Alles geconnecteerd


Poort 4 VLAN Proximus (dit is de ingang komende van BBOX3)
maar kan blijkbaar niet meer print screens plaatsen :)

Kom er op neer ingang op switch van BBOX3 configureren met Profile VLAN
Ingang Gateway Profile LAN
Trunk poorten met profile all (connectie tussen de twee switchen)
Daar terug juiste poort profiel kiezen waar Proximus decoder opzit en profiel met VLAN kiezen
overige poorten profiel lan … om geen onnodige Proximus data naar deze te sturen .


Op tweede switch
Poort 2 en 3 ook VLAN Proximus daar hier de decoders op zitten om tv te zien .

Zodoende zit Proximus via BBOX 3 op VLAN 50 volledig apart van prive netwerk
quattie
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 sep 2018, 08:50
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 2 keer

Helemaal duidelijk, dank je wel!
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

:bang:
Nog bij vermelden ik heb de gateway geconnecteerd via pppoe.
Wel paswoord moeten aanpassen op My Proximus.

Lan van gateway ander ip gegeven
192.168.2.1
quattie
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 sep 2018, 08:50
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 2 keer

Falco, waarschijnlijk heb je bij deze ook al een zicht met hoeveel mbps een digicorder aan de haal gaat als je tv kijkt? Ik ben benieuwd hoeveel dit is.
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Bedoel je deze?
Netflix staat op
0FC3EC1A-4708-4611-9288-CAC4D50F2A28.jpeg
d4ddyrazzy
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 jan 2017, 23:30
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

@falco74,

ik heb een kleine variatie op jou oplossing, ik gebruik ook een apparte Vlan voor proximus TV, maar ik heb maar 1 kabel naar mij unifi installatie.

Usg 4 pro, en voorlopig 2 switches.

Poorten 1,2, 13,14,15 zijn allemaal geconfigureerd op de proximus vlan (usw24)
het volgende is allemaal op deze switch.

Bbox -> poort 1
poort 2 ->usg wan
usg lan -> poort 3
decorders -> poort 13,14,15

mijn usg heeft een pppoe connectie en alles werkt prefect, geen stutters op de decorders

dit kan handig zijn voor mensen die maar 1 utp lopen hebben :)

Groeten,
Razzy
Falco74
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 okt 2018, 09:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Hoi ,

Dus ik begrijp dat je met 1 utp van de BBox naar de USG gaat ?
en dan de lan en wan2 naar de Switch ?


Niet gebrobeerd , Bedankt voor de info :)
d4ddyrazzy
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 jan 2017, 23:30
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

je begrijpt het verkeerd,

ik ga van de bbox naar poort 1 van de switch (pxms vlan)
van poort 2 naar de wan van de usg (pxms vlan)
usg lan naar poort 3 geen vlan, normale config

en voila 1 kabel naar de unifi installatie
vlan.png
(7.05 KiB) Nog niet gedownload
woutery
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 nov 2018, 14:37

Heel interessant topic, en heel toepasselijk op mijn huidige situatie.
Ik heb namelijk zelf een unifi netwerk die bestaat uit:
- USG Pro
- USW 24P 250W
- 2x UAP in wall lite

Ik ben er echter nog niet in geslaagd om de tv decoder aan de praat te krijgen.
Misschien ligt het eraan omdat ik rechtstreeks mijn USG (unifi router) verbonden heb met de glasvezel modem en er de bbox 3 tussenuit gehaald heb?
Ik veronderstel wel dat hier een oplossing voor zou moeten zijn aangezien ik wel internet ontvang overal.
Iemand een idee hoe die decoder aan de praat te krijgen?
wedlock
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 dec 2018, 20:38

toevallig nog screenshots?
ik heb het in mijn setup nog niet in orde gekregen, maar gebruik wel naast de BBOX een USG & switch, en langs decoder zijde een TP-link...
morgen levert cool blue mij nog een 2e unifi switch, dan zou het identiek dezelfde setup moeten zijn als jij beschrijft ...
dank alvast voor de hulp en informatie! zeer nuttig!

Falco74 schreef:Hallo Quatti ,

Ik heb 2 switchen …
geconfigureerde netwerken , waarvan 1 extra aangemaakt "Proximus VLAN" met IMG Snooping
1.png

PROXIMUS VLAN
2.png

Switch
3.png

Poort 1-5-6-7 op switch netwerk lan gegeven , leek me onnodig hier alle verkeer op te sturen .
Dus enkel data van LAN (gateway) onnodig een aparte VLAN op te zetten
4.png

Poort 2-8 ALL networks ...
2 is de uplink naar een tweede switch
8 zit een cloud key op
5.png

Alles geconnecteerd


Poort 4 VLAN Proximus (dit is de ingang komende van BBOX3)
maar kan blijkbaar niet meer print screens plaatsen :)

Kom er op neer ingang op switch van BBOX3 configureren met Profile VLAN
Ingang Gateway Profile LAN
Trunk poorten met profile all (connectie tussen de twee switchen)
Daar terug juiste poort profiel kiezen waar Proximus decoder opzit en profiel met VLAN kiezen
overige poorten profiel lan … om geen onnodige Proximus data naar deze te sturen .


Op tweede switch
Poort 2 en 3 ook VLAN Proximus daar hier de decoders op zitten om tv te zien .

Zodoende zit Proximus via BBOX 3 op VLAN 50 volledig apart van prive netwerk
wedlock
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 dec 2018, 20:38

heb de TP-link switch er van tussen gehaald, en heb nu dus volgende setup (not working):

BBOX -> Unifi Switch (port 8, VLAN 30)
Unifi Switch -> DECODER (port 3, VLAN 30)

dus zelfs zonder enige devices ertussen, lijkt het niet te werken :(
het vreemde is: mijn STB krijgt een IP assigned van de DHCP server van mijn "LAN" netwerk --> unifi issue?
wedlock schreef:toevallig nog screenshots?
ik heb het in mijn setup nog niet in orde gekregen, maar gebruik wel naast de BBOX een USG & switch, en langs decoder zijde een TP-link...
morgen levert cool blue mij nog een 2e unifi switch, dan zou het identiek dezelfde setup moeten zijn als jij beschrijft ...
dank alvast voor de hulp en informatie! zeer nuttig!
stekki
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 11 feb 2005, 10:39
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Hoi Falco74,

Bij deze bedankt! Dit was de config naar waar ik op zoek was ;-). Eindelijk weg met de powerline adapters voor de tv!
Heb je config overgenomen, alles werkte van de eerste maal!!

Top!!!
M9820441
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 maa 2019, 21:29

Hey, ik heb gelijkaardige setup maar bij mij lijkt de decoder re ‘freezen’ : dit os wat er wel goed werkt:

- bbox 3 is verbonden met een poort op de unify switch: ik zie ip adres op bbox op die poort, dus ziet er ok uit.
- op de switch is ook de decoder verbonden binnen zelfde vlan: ik zie dat de decoder een ip krijgt en dit komt wel degelijk van de bbox dus ok!
- als ik echter de decoder opzet is inhet begin (een paar seconden) alles ok met beeld en geluid maar dan ‘freeze’, het niks meer. Het beeld hangt
- op de decoder branden alle leds ok zoals het hoort.

Ik heb het gevoel dat er iets is dat de doorvoer van gegevens verstoort, maar ik kan niet bedenken wat...

Kan iemand helpen? Thx!
M9820441
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 maa 2019, 21:29

Ik heb nog wat bijkomende info nav vorige post :

--> Decoder (in apart vlan) krijgt IP van Bbox
--> Ik kan programma's opvragen , terugspoelen

==> Het enige wat dus niet kan is 'live kijken' --> Beeld hangt na 2 seconden wanneer je van zender verandert. Het vreemde is nu ... als je lang genoeg wacht, dan gaat het ineens wel ... ALs ik echter de decoder afzet en een half uur nadien terug aanzet, bgint het probleem opnieuw.

==> Ik denk toch dat het iets met die IGMP snooping te maken heeft, is er ergens iets dat ik kan nagaan op de unify om te zien wat het probleem zou kunnen zijn???

--> Ik heb 2 decoders, bovenstaande doet zich bij beide decoders voor

Bedank!
road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 24 jun 2015, 14:28
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 45 keer

Volg!
Nalo
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 nov 2020, 13:35

Falco74 schreef:Allen,
configuratie is up and running
BBOX 3
port 1 op Switch port VLAN 50 IMG SNOOPING
port 2 naar gateway (IP Lan aangepast) gateway lan naar switch
Uplink naar andere switch ALL

Alle poorten waar Proximus is aangesloten , VLAN 50
Andere poorten LAN
[img]Network%[email protected]%20Home.png[/img]
Weet iemand bij toeval of deze set-up ook werkbaar zou zijn met een Dream Machine (Pro)?

Ik zit met de specifieke situatie dat ik van de berging maar 1 kabel heb lopen naar de leefruimte met Proximus decoder + steam link + TV, waardoor ik dus graag een switch zou willen plaatsen in de leefruimte. Dank alvast!
matthiasbogaert
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 dec 2020, 11:45

Kan iemand mij helpen?

Ik heb de volgende config

Proximus Bbox poort 1: --> Unifi-USG-3P (WAN) --> Unifi-US-24-G1 poort 1
Proximus Bbox poort 2: --> Unifi-US-24-G1 poort 2

Afbeelding

Unifi-US-24-G1 poort 1: LAN
Unifi-US-24-G1 poort 2: VLAN (50)
Unifi-US-24-G1 poort 13: VLAN (50)

Mijn decoder kan de Bbox niet vinden, maar als ik een laptop aansluit op de poort krijg ik een IP-adres in de juiste VLAN. Ik heb op mijn switch een VLAN (50) met IGMP-snooping.

Afbeelding

Alvast bedankt!
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3031
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 2 keer

Voor zover ik regelmatig zie passeren moet je voor IPTV een aanpassing doen in de json config file van de USG.

Hier is een post voor KPN... https://github.com/basmeerman/unifi-usg-kpn Ik veronderstel dat bij Proximus dit hetzelfde concept is.
Nalo schreef:Weet iemand bij toeval of deze set-up ook werkbaar zou zijn met een Dream Machine (Pro)?
De aanpassing met de json file alvast niet want een UDM heeft deze niet meer.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16827
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 857 keer
Bedankt: 3076 keer
Recent bedankt: 14 keer

DarkV schreef:Hier is een post voor KPN... https://github.com/basmeerman/unifi-usg-kpn
Ik veronderstel dat bij Proximus dit hetzelfde concept is.
Het voorbeeld voor KPN hierboven gaat ervan uit dat de USG direct op de fibermodem aangesloten is.
Dat is natuurlijk niet vergelijkbaar met een USG die achter een B-box3 staat.

De json config file van de USG simuleert volgens mij dus eigenlijk de set-up van een B-box, niet van een router achter een B-box.
Met andere woorden, hoe je een router moet instellen voor gebruik van "routed IPTV"
En hoewel dat bij Proximus waarschijnlijk "hetzelfde concept" is, zijn er wellicht een aantal zaken die moeten aangepast worden (IP adressen, static routes) ...

Het probleem van de deze topic wordt hiermee niet opgelost. Hier gaat het gewoon over instellen van VLAN's om de traffiek te scheiden tussen LAN en IPTV.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3031
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 2 keer

philippe_d schreef:Het voorbeeld voor KPN hierboven gaat ervan uit dat de USG direct op de fibermodem aangesloten is.
Dat is natuurlijk niet vergelijkbaar met een USG die achter een B-box3 staat.
Waarom niet... in beide gevallen kan je ervoor kiezen de USG de PPPoE verbinding te laten opzetten. Feit is dat op de USG verschillende VLAN's toekomen.
philippe_d schreef:Het probleem van de deze topic wordt hiermee niet opgelost. Hier gaat het gewoon over instellen van VLAN's om de traffiek te scheiden tussen LAN en IPTV.
Volgens mij zoekt men in dit topic naar een oplossing (de TV VLAN "rond" de USG te laten gaan) die alhoewel ze kan werken niet noodzakelijk is.
rept
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 jan 2021, 20:46

Falco74 schreef:Hallo Quatti ,

Ik heb 2 switchen …
geconfigureerde netwerken , waarvan 1 extra aangemaakt "Proximus VLAN" met IMG Snooping
Bedankt @Falco74 voor de uitgebreide info.

Dit alles werkt perfect. Het enige wat niet lukt is Netflix on-demand via de Proximus decoder. Deze geeft Netflix Error NW-2-5 wat neer komt op geen netwerk. TV kijken lukt zonder problemen.
De USG maakt verbinding met internet (login en paswoord daar dus ingesteld), op de Bbox staat PPP uitgeschakeld. Achter de USG zit een US-24-250W daarachter een USW-Flex waarvan poort 5 naar de Proximus decoder gaat.
Er gaat 1 kabel van de BBox naar de USG en een andere naar de US-24-250W (die dan op Vlan50 zit).

Iemand enig idee hoe ik ook Netflix werkend kan krijgen?
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16827
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 857 keer
Bedankt: 3076 keer
Recent bedankt: 14 keer

PPPoE op de Bbox terug inschakelen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
rept
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 jan 2021, 20:46

philippe_d schreef:PPPoE op de Bbox terug inschakelen?
En op de USG ook ingesteld houden?
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1629
Lid geworden op: 26 okt 2005, 23:19
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer
Bedankt: 88 keer

Ja, bij proximus is het mogelijk om 2 PPPoE sessies op te bouwen....
Gebruikersavatar
jonas_dg
Member
Member
Berichten: 85
Lid geworden op: 13 okt 2003, 16:32
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Ikzelf heb een TP-Link Omada systeem (switch en access points) en heb Fiber Proximus. Gezien ik TV niet nodig heb en het op termijn toch ga wegdoen (had proximus genomen om de fiber kabel gratis te kunnen binnen brengen) vroeg ik me af of ik met een TP-Link router (R605- die ik al heb maar nog niet heb geinstalleerd) de bbox gewoon volledig kan vervangen? VLAN 10 op de Wan poort was het toch?
M_016
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 768
Lid geworden op: 23 aug 2017, 22:52
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 89 keer
Recent bedankt: 1 keer

Plaats reactie

Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”