Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2 ?

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2 ?

Berichtdoor Vaako69 » 13 Mar 2014, 23:20

Hoi,

Als men een Fritzbox 7360 heeft met FRITZ!OS 06.04 firmware hoe herken je of je een V1 of V2 hebt ?

Heb zitten zoeken maar kan niets vinden in de WEB-IF.

Alvast bedankt!
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13295
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2088 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 587 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2

Berichtdoor philippe_d » 14 Mar 2014, 00:08

Ga naar System > Save en sla jouw instellingen op.
    Bij een v1 zal het bestand er uitzien als FRITZ.Box Fon WLAN 7360 111.06.04i_14.03.14_0006.export
    Bij een v2 zal het bestand er uitzien als FRITZ.Box Fon WLAN 7360 124.06.04i_14.03.14_0006.export

Of ga naar System > Update > Find new FRITZ!OS.
Ga dan met de muis over Important information about the new features included in the new FRITZ!OS.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2

Berichtdoor Vaako69 » 14 Mar 2014, 16:13

Enorm bedankt philippe_d !!!!

Weet u ook toevallig als er hardware verschillen zijn tussen die v1 en v2 ?

Het enige wat ik weet is dat de v1 16mb Flash-ROM heeft en de v2 32mb.
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13295
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2088 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 587 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2

Berichtdoor philippe_d » 14 Mar 2014, 16:37

Dat is ook het enige dat ik weet.
Gezien AVM de nummering niet heeft gewijzigd, neem ik aan dat er anders géén verschillen zijn, buiten dat ze voor de v2 grotere Firmwares kunnen maken.

Maar hun nummering valt niet altijd te begrijpen.
Ze hebben ook nog dezelfde hardware met 128 MB RAM, en die hebben ze dan 7362SL genoemd (voor een ISP).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2

Berichtdoor Vaako69 » 14 Mar 2014, 20:05

Ik heb zelf een methode gevonden om te zien welke firmware er geïnstalleerd is om de versie modem te achterhalen:

Ga naar:

System > Update dan neem je Tab blad "FRITZ!OS file"

Hier wat lager zie je de firmware nummer 111.xx.xx of 124.xx.xx

:wink:
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

ozfunghi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 07 Dec 2010
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2 ?

Berichtdoor ozfunghi » 17 Okt 2016, 20:57

Is er een manier om op de doos te zien of het een v1/v2 is en of het een internationale versie is?

Ik overweeg om er eentje in Nederland te zoeken, maar veel mensen vallen uit de lucht als je vraagt of het v1 of v2 is, en internationaal. En is het nodig om een v2 te hebben om in België van vectoring te kunnen genieten?
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13295
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2088 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 587 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2 ?

Berichtdoor philippe_d » 17 Okt 2016, 21:07

Zowel de v1 en v2 zijn beide approved voor Vectoring.
    - De v1 heeft een kleiner geheugen, en de meest recente FW is de 06.31 (111.06.31). Er gaan geen nieuwere Firwares meer uitkomen.
    - De v2 heeft een groter geheugen, en de meest recente FW is de 06.52 (124.06.52).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ozfunghi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 07 Dec 2010
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2 ?

Berichtdoor ozfunghi » 17 Okt 2016, 21:12

philippe_d schreef:Zowel de v1 en v2 zijn beide approved voor Vectoring.
    - De v1 heeft een kleiner geheugen, en de meest recente FW is de 06.31 (111.06.31). Er gaan geen nieuwere Firwares meer uitkomen.
    - De v2 heeft een groter geheugen, en de meest recente FW is de 06.52 (124.06.52).


Van mensen die de laatste firmware installeerden, blijkt het voornamelijk te gaan om de interface die beter geschikt is voor mobile, en verbeterd wifi. Maar ik ga de wifi toch niet gebruiken (Ubiquiti unifi lite x2 hier)... maakt het voor mij dan iets uit of het V1 of V2 is? En zijn de toestellen die in Nederland worden aangeboden bij providers automatisch internationaal?
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13295
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2088 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 587 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7360 met FRITZ!OS 06.04 hoe herken je V1 of V2 ?

Berichtdoor philippe_d » 17 Okt 2016, 21:35

Op je laatste vraag is het antwoord 'Ja'
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast