Proximus voert snelheid 3G-netwerk op

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16002
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 590 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 505 keer
Contact:

Proximus voert snelheid 3G-netwerk op

Berichtdoor meon » 13 Aug 2008, 17:52

<img src="http://upload.userbase.be/upload/proximus.jpg" align="left">Proximus voert zowel de download- als uploadsnelheid van het 3G-netwerk op. Dat moet nieuwe datatoepassingen mogelijk maken.

Concreet wordt de theoretische maximale downloadsnelheid via de nieuwste HSDPA-standaard opgekrikt tot 7,2 megabit/s. Momenteel is dat nog 1,8 megabit/s op nagenoeg het hele netwerk, en tot 3,6 megabit/s op bepaalde plaatsen, zoals in de grote steden.

Ook de uploadsnelheid wordt aangepast. Door HSUPA 2.0 te implementeren, wordt de theoretische maximale snelheid voortaan 2 megabit/s. Niet onbelangrijk, want een hogere uploadsnelheid is noodzakelijk om nieuwe toepassingen mogelijk te maken zoals het snel versturen van beelden afkomstig van bewakings- en veiligheidscamera's. Die zogeheten 'machine to machine'-markt is voor alle operatoren erg belangrijk voor de verdere groei.

Daarnaast heeft Proximus sinds de introductie van de iPhone naast hun reeds bestaande 50 MB-pakket als Internet-optie bij een mobiel abonnement nu ook eentje van 200 MB (voor € 19,99 p/m) en 500 MB (voor € 24,99 p/m) en zelfs 2 GB voor minder dan 35 euro per maand.

Bron en lees meer: Datanews
Laatst gewijzigd door meon op 13 Aug 2008, 17:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Berichtdoor Lord Utopia » 13 Aug 2008, 17:54

Wow, goed bezig Proximus ! :)

Mobistar en Base zullen een tandje bij moeten zetten :)

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3425
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Berichtdoor cloink » 13 Aug 2008, 17:56

Het blijft toch reteduur hé. :(

Iemand die dit al enige tijd gebruikt voor bv. IM's, e-mails, het weer opzoeken en andere "continu online" prullaria en me kan zeggen hoeveel MB/GB ze gemiddeld verbruiken? 200MB lijkt me te weinig, 2GB te veel? Zo'n 500MB lijkt me ideaal (doch echt wel te duur)?
ooh. shiny.

liger
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 10 Dec 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor liger » 13 Aug 2008, 17:59

hebben andere operatoren 3g? Base heeft edge maar das zeer traag...

nonkie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 960
Lid geworden op: 12 Dec 2007
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Berichtdoor nonkie » 13 Aug 2008, 17:59

cloink schreef:Het blijft toch reteduur hé. :(

Iemand die dit al enige tijd gebruikt voor bv. IM's, e-mails, het weer opzoeken en andere "continu online" prullaria en me kan zeggen hoeveel MB/GB ze gemiddeld verbruiken? 200MB lijkt me te weinig, 2GB te veel? Zo'n 500MB lijkt me ideaal (doch echt wel te duur)?

Yep vind ik ook, het is te duur als bijkomende verbinding.
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16002
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 590 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 505 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 13 Aug 2008, 18:00

Volgens m'n proximus-factuur: (ik heb het 50 MB-pakket):
Afbeelding
en ik gebruik: RSS-feeds (2x per dag ophalen), mail (om het half uur ophalen) en beetje surfen (via Opera Mini), youtuben (via vTap).
(bedrag is excl. BTW in screenshot)

Mobistar heeft landelijk EDGE en op drukke plekken UMTS en HSDPA (ook voor mobiele telefonie!). Proximus heeft enkel UMTS voor mobiele telefonie en amper EDGE, voor de rest val je terug op GPRS :(
Bijlagen
mobiledataverbruik-meon.png
(11.14 KiB) 281 keer gedownload

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1809
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Berichtdoor lithion » 13 Aug 2008, 18:43

liger schreef:hebben andere operatoren 3g? Base heeft edge maar das zeer traag...

Maar Base heeft wel een volledige netwerkdekking met hun EDGE. 3G bij proximus is nog altijd redelijk beperkt en in sommige gebieden bieden ze zelfs maar enkel GPRS aan. De rest is ook EDGE.

Eigenlijk is EDGE nog niet zo traag. Ik kan op EDGE downloaden aan 20kByte/s tot 30kByte/s wat om gewoon te surfen en mails te lezen ruim voldoende is.

Naast Proximus heeft ook Mobistar al een 3G netwerk dat commercieel beschikbaar werd gesteld. Base heeft ook een 3G netwerk, maar als gewone klant kan je er nog niet op surfen.

Die 200MB bundel van Proximus is toch wel dubbel zo duur al bij de concurrentie. Die prijzen blijven veel te duur en zullen toch wel moeilijk aan gewone particulieren versleten kunnen worden.

Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 Apr 2006
Locatie: West-Vlaanderen

Berichtdoor Zambo » 13 Aug 2008, 19:06

lithion schreef:
Die 200MB bundel van Proximus is toch wel dubbel zo duur al bij de concurrentie. Die prijzen blijven veel te duur en zullen toch wel moeilijk aan gewone particulieren versleten kunnen worden.


Daarvoor is het Proximus, is een dochter van Belgacom en beiden zijn in hetzelfde bedje ziek. Alles bij hen is duur. Veel te duur.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4393
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 13 Aug 2008, 19:21

Die formules hebben ze al even op de website staan, ik heb zelf vorige week nog getwijfeld om de 200MB formule te nemen.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 13 Aug 2008, 19:27

@meon,
Ben je niet beter af met een "zwaarder" abonnement?

ChelloExtremer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 540
Lid geworden op: 05 Nov 2005
Locatie: Leuven (016)
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Berichtdoor ChelloExtremer » 13 Aug 2008, 19:32

idd grootste probleem met Proximus is dat er geen volledige dekking van UMTS/3G is en dat je daarbuiten op GPRS terugvalt, wat echt wel te traag is voor internet toepassingen - is alleen goed voor WAP ofzo.

Dan liever BASE met volledige EDGE dekking (25eur voor 2gb/maand) ... is voor surfen en mailen op UMPC of GSM snel genoeg. Voor gebruik op laptop (zwaar surfen, downloaden) of voor te VPN-en moet je best naar UMTS overgaan.
Internet Powered by Telenet Internet200 (&& Mobile Vikings backup)
Fix Voice Powered by Telenet, LocalPhone && BetaMax.
Mobile Powered by Samsung Galaxy S8+ on Orange Tempo Giga && Tmobile USA.
TV Powered by Telenet Digital && NetFlix && Amazon && Kodi

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16002
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 590 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 505 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 13 Aug 2008, 19:45

Astralon schreef:@meon,
Ben je niet beter af met een "zwaarder" abonnement?
Dat was er op het moment dat ik het nam (mei dit jaar?) nog niet. Het is nu met wat info te zoeken rondom dit nieuwsbericht dat ik dat tegen kwam. Denkt ge dat Proximus dit communiceert naar hun klanten? Neeuuuh, laat ze maar 80+ euro betalen ... :roll:

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 13 Aug 2008, 19:49

Prijzen zijn exclusief BTW. Betekent dat dit een factuur is op naam van een bedrijf?
Als dit zo is dan moet je de professionele klantendienst bellen en een compensatie vragen. Werkt bijna altijd :P

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16002
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 590 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 505 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 13 Aug 2008, 19:51

Is abo van't werk ja.
Heb ik op de vorige factuur gedaan, bijgevolg "maar" 18 euro zelf moeten betalen van deze factuur dankzij de creditnota van vorige maand :).

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 601
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Berichtdoor misterjo » 13 Aug 2008, 21:04

Ik zou het wel mooi vinden moesten ze bijvoorbeeld een abonnement lanceren internet&"gsm" waarmee je bijvoorbeeld een limiet krijgt van 40GB voor internet waarvan je bijvoorbeeld 10% mag gebruiken via een mobiel apparaat. Ik denk dat daar wel een markt voor is vandaag. In ieder geval al een verbetering , maar nog wat te duur voor privé gebruik vind ik. Ik zelf ben mobistar abonnee (€15) , ik maak wel geen gebruik van 3g ofzo maar als ze me een abonnement konden aanbieden met internet (met een deftig limiet van laten we zeggen 60GB) en een mobiel 3g mogelijkheid voor 50-60 euro per maand. Dan zou ik nog wel twijfelen om van mobistar en dommel naar belgacom/proximus te gaan.

Het 3g is iets dat je eigenlijk voor privé gebruik nog niet echt nodig hebt maar eenmaal je het gewoon wordt , niet meer zonder kan.

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1882
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Berichtdoor svenska » 14 Aug 2008, 08:26

Ik heb een BASE Data Comfort optie op mijn abonnement (200MB voor 10 euro/maand) en daar kom ik ruimschoots mee toe.
Deze zit in mijn iPhone 3G, mijn mail wordt elk kwartier binnengehaald, ik surf op de trein, gebruik de Google Maps applicatie met GPS en verbruik nooit meer dan 100MB per maand.

Tijdelijk was BASE Data Comfort zelf 400MB voor 10 euro/maand, misschien dat ze dit na de promo zo laten (doet BASE vaker)

EDGE is nog heel goed te doen, zeker bij Base, omdat ze het dan ook echt OVERAL aanbieden. Ik heb nog nooit voorgehad dat ik terugviel op GPRS.
Surfen via een laptop is dan weer minder interessant, want dan duurt het echt wel lang eer een pagina is geladen.
Hopelijk komt Base uiteraard snel uit met 3G, hun netwerk is er al deels voor klaar, dus openzetten die handel :wink:

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3425
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Berichtdoor cloink » 14 Aug 2008, 09:11

Zoals ik al dacht dus: 200MB zal eerder op het randje zijn (en ik hou niet van dat gevoel van "oei oei, ik ga moeten bijbetalen als ik nog veel doe nu"), dus die 500MB is ideaal.

Nu maar wachten tot de prijs acceptabel wordt (lees: 10 a 15€, btw in). :roll:
ooh. shiny.

Gebruikersavatar
gr4vity
Erelid
Erelid
Berichten: 2572
Lid geworden op: 27 Feb 2006
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor gr4vity » 14 Aug 2008, 10:08

Ik heb My 60 for Iphone (mobistar). 1GB Dataverkeer, 9u bellen of 900 SMS'en en dat alles voor 60€. Ja ik weet het, ik ben een beldel ;)
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Caey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 275
Lid geworden op: 23 Dec 2006

Berichtdoor Caey » 14 Aug 2008, 14:18

cloink schreef:Het blijft toch reteduur hé. :(

Iemand die dit al enige tijd gebruikt voor bv. IM's, e-mails, het weer opzoeken en andere "continu online" prullaria en me kan zeggen hoeveel MB/GB ze gemiddeld verbruiken? 200MB lijkt me te weinig, 2GB te veel? Zo'n 500MB lijkt me ideaal (doch echt wel te duur)?


Echt superduur zou ik het niet noemen, zeker gezien de 'nieuwigheid' van de technologie. Verder was een Belgacom Light abonnement tot voor kort beperkt tot 400MB en kostte ons 20€. Nu krijg je mobiel de dubbele snelheid, half het volume voor diezelfde prijs: en vooral MOBIEL.

Verder is de dekking redelijk goed in vlaanderen, in wallonie hebben ze wel het probleem van de vele hoogteverschillen en 'weinig' bevolking.

Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 Dec 2003
Contact:

Berichtdoor The_Borg » 14 Aug 2008, 14:33

Ik neem pas een mobiel inet abo wanneer ik voor een redelijke vaste prijs (20-25 euro) dagelijks muziek kan streamen van mijn server thuis. Dan pas ben je echt mobiel. Het is er weeral een abonnement bij, ik vind dat je daar voor wel wat mag terug krijgen. Zolang ze met limieten à la 200 MB blijven komen, denk ik er nog niet eens aan.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4321
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 360 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Berichtdoor ub4b » 15 Aug 2008, 13:44

De prijs van de mobiele datanetwerken blijft ronduit schandalig ....

Een ISP koopt IP transit per megabit in voor een paar EURO. Dit is wel op basis van de 95% hoogste piek, niet op de volumes zoals van toepassing bij eindklanten. Voor een ISP is een gelijkmatige belasting van de bandbreedte daarom goedkoper.... waarom hebben de ISP's nachtsurfen ? Daarom.

Elke mbit levert een theoretisch maximum van 320Gbyte per richting op maandbasis, dus bij een volle symmetrische belasting 640Gbyte.

Een normale ISP eindklant betaalt dan typisch ergens 0,25 EUR tot 1 EUR per gigabyte (adsl/kabel) als er geen fair use van toepassing is - en dit ongeacht de netwerkbelasting door andere klanten. Ergens logisch er zit nog een nationaal access netwerk tussen, en de ISP moet ook nog zijn brood winnen.

Moet dat over het 3,5G netwerk, dan moet dit plots € 0,03 per MB gaan opleveren. 30 EUR per gigabyte - of 120x duurder dan als het over een bedrade verbinding gaat.

Kan iemand me uitleggen wie zijn zakken hieraan vult ?

ljd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 15 Mar 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Berichtdoor ljd » 15 Aug 2008, 16:58

1 antwoord.

Dure licenties.

Caey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 275
Lid geworden op: 23 Dec 2006

Berichtdoor Caey » 15 Aug 2008, 17:37

ljd schreef:1 antwoord.

Dure licenties.


yeah rite, die waren georganiseerd door rik daems

De licentie van Proximus loopt nog tot 2010 dacht ik, daarna moeten ze 30 miljoen betalen voor 5 jaar. En gezien ze een paar jaar geleden al 100 miljoen betaalden om belgacom tv voor drie jaar te promoten...

Nuja de prijzen liggen in de lijn van de verwachtingen, je kan ook niet alles verwachten van zo'n draadloze verbinding, zeker niet in stadsomgevingen.
Ik denk dat de prijs gezien de 'nieuwigheid' eerlijk is.
Verder komen ze overeen met die in het buitenland, maar zoals Belgacom adepten al langer weten: wij zijn totaal niet te vergelijken met het buitenland.

Ik vrees wel dat een paar keer surfen in het buitenland nogal kostelijk kan worden:
Een inwoner van Neder-over-Heembeek heeftvan Proximus een factuur ontvangen van 18.888 euro voor drie dagen mobiel surfen in Spanje. Hij moest 9,68 euro per megabyte betalen.
Zijn verbruik tijdens die drie dagen zou binnen onze landsgrenzen minder dan 50 euro gekost hebben.


Ik hoop dan ook dat proximus de verbinding standaard blokkeert in het buitenland. Of tenminste iedere 500€ een sms-je stuurt, allé dat moet er toch vanaf kunnen hé zelfs nu het niet zo goed meer gaat bij Belgacom.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4321
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 360 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Berichtdoor ub4b » 15 Aug 2008, 18:07

Caey schreef:
Een inwoner van Neder-over-Heembeek heeftvan Proximus een factuur ontvangen van 18.888 euro voor drie dagen mobiel surfen in Spanje. Hij moest 9,68 euro per megabyte betalen.
Zijn verbruik tijdens die drie dagen zou binnen onze landsgrenzen minder dan 50 euro gekost hebben.



Hahahaha ... ik zie de proximus mantra al .... : Ja mijnheer, hier de klantendienst, wij hebben vastgesteld dat U wel een erg hoog verbruik heeft. Wij hebben een interessante formule voor U (ondertussen is het kwaad wel geschied).

Ik had eens een paar maand na mekaar een proximus factuur van rond de 150 EUR louter aan voice. Ik stap over naar base unlimited, zit twee dagen bij base, wordt platgebeld door de proximus klantendienst, dat ze zogzegd ook een unlimited voice formule hebben voor slechts 75 EUR incl , ipv 80 eur ex-btw bij base. Te laat.

Blijven nog een paar keer opnieuw bellen met andere blabla zoals de proximus club, tot ik het beu wordt en ik zelf bel of mijn opzeg misschien is foutgelopen ? Ik vraag ook stiekem naar die 75 eur formule, ze weten van niks, hij vraagt het intern en dan 'mijnheer wij hebben zo geen unlimited voice formule'.

Duistere praktijken van proximus ? De weglopers publiek onbestaande formules aanbieden ? Vind het toch maar een vies bedrijf.

Caey schreef:Ik hoop dan ook dat proximus de verbinding standaard blokkeert in het buitenland. Of tenminste iedere 500€ een sms-je stuurt, allé dat moet er toch vanaf kunnen hé zelfs nu het niet zo goed meer gaat bij Belgacom.


Dream on ... proximus en belgacom zijn geen liefdadigheidsinstellingen.

ljd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1932
Lid geworden op: 15 Mar 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Berichtdoor ljd » 15 Aug 2008, 22:18

Caey schreef:
ljd schreef:1 antwoord.

Dure licenties.


yeah rite, die waren georganiseerd door rik daems

De licentie van Proximus loopt nog tot 2010 dacht ik, daarna moeten ze 30 miljoen betalen voor 5 jaar. En gezien ze een paar jaar geleden al 100 miljoen betaalden om belgacom tv voor drie jaar te promoten...


Ik heb het dan over UMTS/HSPDA de zogezegd 3G licenties.

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1809
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Berichtdoor lithion » 15 Aug 2008, 22:43

Caey schreef:
Een inwoner van Neder-over-Heembeek heeftvan Proximus een factuur ontvangen van 18.888 euro voor drie dagen mobiel surfen in Spanje. Hij moest 9,68 euro per megabyte betalen.
Zijn verbruik tijdens die drie dagen zou binnen onze landsgrenzen minder dan 50 euro gekost hebben.

Tja, Het blijft nog redelijk duur. Bij Base heb ik tijdelijk een abonnement genomen van 50 EUR om 500MB te mogen verzetten in het buitenland.
ljd schreef:Ik heb het dan over UMTS/HSPDA de zogezegd 3G licenties.

Tja, die UMTS licenties die voor peanuts zijn verkocht in België. 4 licenties en maar 3 kandidaten. Dat belooft bij een veiling. ;) In landen waar die licenties wel duur verkocht zijn de prijzen wel lager.

Nic0Las
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 28 Okt 2006

Berichtdoor Nic0Las » 16 Aug 2008, 09:35

ub4b schreef:
Caey schreef:Ik hoop dan ook dat proximus de verbinding standaard blokkeert in het buitenland. Of tenminste iedere 500€ een sms-je stuurt, allé dat moet er toch vanaf kunnen hé zelfs nu het niet zo goed meer gaat bij Belgacom.


Dream on ... proximus en belgacom zijn geen liefdadigheidsinstellingen.

Normaal gezien sluit Proximus tijdelijk af wegens hoogverbruik en/of wordt de klant gecontacteerd. Bij deze klant was dat blijkbaar niet het geval.

Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 Apr 2006
Locatie: West-Vlaanderen

Berichtdoor Zambo » 16 Aug 2008, 09:51

ub4b schreef:
Kan iemand me uitleggen wie zijn zakken hieraan vult ?


De historische (staats) monopolist Belgacom natuurlijk. Die moeten hun veel te dure voetbal contracten kunnen betalen en ze moeten ook al sparen voor de opzeg van Bellens en ja ... ze willen de klanten blijven uitmelken tot de laatste cent, oh en bijna vergeten ze pesten alle alternatieve operatoren graag door aan oneerlijke concurentie te doen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 16 Aug 2008, 10:46

@Zambo,
Bedankt om weer een topic naar de kl**en te helpen :twisted:

@Moderators,
Nu is het genoeg geweest: het is of Zambo die gaat of ik.

CueBoy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1676
Lid geworden op: 23 Mei 2003
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor CueBoy » 16 Aug 2008, 12:26

Astralon schreef:@Moderators,
Nu is het genoeg geweest: het is of Zambo die gaat of ik.

Ik wil me niet mengen in het welles/nietes spelletje rond sommige gebruikers én deze opmerking is niet speciaal naar Astralon gericht. Het komt nu gewoon eens uit om mijn 'frustratie' neer te pennen : is het écht aan de éne user om voor de andere een ban aan te vragen ? Ok, het is vervelend dat sommigen the userbase experience voor anderen verpesten, maar zijn de mods niet volwassen genoeg, hebben ze niet genoeg ervaring om deze probleempjes zelf aan te pakken ?

Trouwens, Hollebollegijs heeft eens dezelfde opmerking gemaakt ("hij of ik") en toen werd er als volgt op gereageerd : "Daaaag *weuft met het handje*"
If you can't beat them, confuse them.

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1943
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 295 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1034 keer

Berichtdoor FlashBlue » 16 Aug 2008, 12:33

Het is afgelopen maanden wel meer gebleken dat een paar users ( ik ga geen namen noemen) veel wrevel veroorzaken bij anderen, een aantal (basmsi bvb en zeurrix) zijn opgeruimd, een aantal is door de mazen van het spreekwoordelijke net geglipt.

Op zich vind ik er niks mee mis dat astralon het beestje bij naam durft noemen en vraagt dat er actie genomen zal worden. De hele "hij of ik stelling" doe ik geen uitspraken over, daar moei ik me nie mee ;)

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 16 Aug 2008, 13:14

Ik heb maar één reden om een forum te bezoeken en dat is om iets bij te leren.
Als dank voor de antwoorden / posts van anderen probeer ik dan mijn steentje bij te dragen door af en toe een antwoord te geven op een vraag waarvan ik denk het antwoord te weten.

Ik ben al heel selectief in het lezen van topics (ik lees bijvoorbeeld al bijna niets meer over Dommel) maar als zelfs een topic over Proximus doorkruist wordt door een post met een toegevoegde waarde van nul komma nul dan hoeft het voor mij niet meer.
Als het één keer gebeurt zou ik er nog mee kunnen leven maar Zambo heeft er een gewoonte van gemaakt om zijn jacht op Belgacom te blijven verder zetten.

Ik was ook niet tevreden over mijn Belgacom VDSL Boost abonnement.
Wat heb ik gedaan? Juist, overgeshakeld naar Telenet.
Is dat een reden om nu te pas en onpas mijn ongenoegen over Belgacom te uiten? Neen!

En het is niet de eerste keer dan een ban gevraagd wordt voor Zambo en dan nog door mensen waar ik veel respect voor heb.
Dus ik verwacht van de moderators een duidelijke stellingname over welke richting ze het forum willen laten evolueren.
En voor alle duidelijkheid er zijn hier al veel PM'kes over en weer gegaan tussen mijzelf en andere leden die dezelfde mening zijn toegedaan.
http://www.userbase.be/forum/viewtopic.php?t=20217&start=40

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4393
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 16 Aug 2008, 14:56

Vorige week was er een crew vergadering waar heel wat zaken besproken zijn. Primair voor ons is nu dat phpBB 3 er komt, deze zal immers toelaten dat posts gerapporteerd worden door users (dat is nodig omdat wij ook niet alles altijd op tijd kunnen lezen).
Verder zal gekeken worden om zo snel mogelijk een karma systeem in voege te nemen. Hoe we dat juist gaan implementeren moet nog bekeken worden (waarschijnlijk enkel crew/mods of selecte members die karma kunnen uitdelen of afnemen).
In mijn agenda staat dat de nieuwe website er in september zal zijn. Dit zal niet alleen de introductie zijn van een nieuwe website, maar ook van een nieuwe userbase met een andere aanpak, meer daarover in september!
Ik wil maar zeggen, nog even volhouden, wij zijn ons bewust van de problemen.

Start eventueel een thread in het "suggesties"-forum als je hierover verder wil discussiëren ;)
Of wacht, ik zal een thread aanmaken:
http://www.userbase.be/forum/viewtopic.php?p=247624
Dat maakt het voor ons ook makkelijker om de problemen in kaart te brengen.

En nu terug on-topic.

Caey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 275
Lid geworden op: 23 Dec 2006

Berichtdoor Caey » 16 Aug 2008, 21:05

Astralon schreef:Ik heb maar één reden om een forum te bezoeken en dat is om iets bij te leren.


Dat is wel een zéér vreemde redenering, wanneer je je kennis moet opdoen door een stel roddelende amateurs (wat we eigenlijk allemaal zijn) dan zou ik u toch aanraden om andere pers/artikel-bronnen op te zoeken en nadien te kijken of er hier andere interessante benaderingen vermeld worden.

Je moet dat ook niet onderschatten, het hoogste wat je hier zult tegenkomen is een telefonist of een aan-huis-technieker. Eens je betere informatie wenst dan dat moet je ofwel gaan werken bij het bedrijf of iemand kennen bij het bedrijf. Het is immers niet toegestaan (of toch afgeraden) aan het (midden)kader om dergelijke interessante informatie op straat te gooien.

ljd schreef:
Caey schreef:
ljd schreef:1 antwoord.

Dure licenties.


yeah rite, die waren georganiseerd door rik daems

De licentie van Proximus loopt nog tot 2010 dacht ik, daarna moeten ze 30 miljoen betalen voor 5 jaar. En gezien ze een paar jaar geleden al 100 miljoen betaalden om belgacom tv voor drie jaar te promoten...


Ik heb het dan over UMTS/HSPDA de zogezegd 3G licenties.


ja... zijn dat niet dezelfde frequenties?
Die licenties zijn enkel in Engeland en Spanje zéér duur verkocht geweest. Maar zoals opgemerkt is er in dit land zo weinig concurrentie dat er zelfs niet eens genoeg bieders waren.
Hoewel Telenet een tijdlang van plan was om gsm diensten te starten, en ik denk dat ze het nog steeds onderzoeken.

Maareuh, mobiel een totale bandbreedte van 10Mbit per gebruiker, ik vind dat toch redelijk straf.

Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 Jul 2005
Locatie: Lochristi
Bedankt: 127 keer
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer

Berichtdoor Astralon » 16 Aug 2008, 21:14

Caey schreef:
Astralon schreef:Ik heb maar één reden om een forum te bezoeken en dat is om iets bij te leren.


Dat is wel een zéér vreemde redenering, wanneer je je kennis moet opdoen door een stel roddelende amateurs (wat we eigenlijk allemaal zijn) dan zou ik u toch aanraden om andere pers/artikel-bronnen op te zoeken en nadien te kijken of er hier andere interessante benaderingen vermeld worden.

Je moet dat ook niet onderschatten, het hoogste wat je hier zult tegenkomen is een telefonist of een aan-huis-technieker

Je bent duidelijk geen lid van de Userbase groep op LinkedIn want dan zou je zo'n onzin (amateurs) niet uitkramen.

Misschien moet je net zoals de pers (zie Datanews over Scarlet) eerst toch maar eens je bronnen consulteren alvorens commentaar te geven.

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6178
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 16 Aug 2008, 21:38

Astralon schreef:Je bent duidelijk geen lid van de Userbase groep op LinkedIn want dan zou je zo'n onzin (amateurs) niet uitkramen.

Hier ga ik volledig mee akkoord. Zelfs zonder de LinkedIn referenties valt het al op dat er hier een paar mensen zitten die echt wel weten waar ze het over hebben. De LinkedIn profielen bevestigen dit gewoon.
Afbeelding

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 16 Aug 2008, 21:48

Trouwens amateurs maakten de Ark Van Noa, professionals de Titanic :lol:

Silence
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 17 Apr 2005
Bedankt: 3 keer

Berichtdoor Silence » 17 Aug 2008, 18:57

CueBoy schreef: is het écht aan de éne user om voor de andere een ban aan te vragen

Waarom niet ? Als bepaalde leden vragen om een topic te sluiten omdat het hun niet aanstaat doen ze dit ook. Of wat dacht je dat het sommige leden is toegelaten om anderen (meermaals en dat in diverse threads) te bestempelen als idioten of imbecielen onder toelatend oog van bepaalde moderators die in diezelfde thread actief zijn ? Als dan diezelfde moderators dan ingrijpen wanneer iemand de opmerking maakt "maar jij werkt voor Belgacom" (wat ik trouwens geen incorrecte opmerking vind, de meesten spreken voor eigen winkel) vind ik het eigenlijk iets tussen lachwekkend en triestig.

Feit dat het hier soms zo een zootje is omdat er gewoon totaal geen lijn is in heel dit spel en regels niet fair worden toegepast. Niet moeilijk dat je dan zo van die mensen hebben die de boel verzieken. Die zien dat ook hoor, ze zijn niet blind.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4393
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 18 Aug 2008, 14:15

Voor problemen met users:
http://www.userbase.be/forum/viewtopic.php?t=20282

Nu terug on-topic a.u.b. :)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4393
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 19 Aug 2008, 19:26

Ik heb mij daarjuist een 200MB abonnement genomen (ideaal met mijn nieuwe HTC Touch Pro 8) ). Ik hoop alleen dat dat redelijk snel geactiveerd wordt, want ik ben al een aantal keer online gegaan mobiel en hoop niet dat ik nu nog het 0.5 euro / 5 minuten tarief heb...


Terug naar “Breedband nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten