Dommel verhoogt snelheid en datalimiet

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Dommel verhoogt snelheid en datalimiet

Berichtdoor yama » 29 Apr 2008, 13:36

<img src="http://upload.userbase.be/upload/logo_dommel.jpg" align="left" border="0" width=120" height="29"> Klanten van internetaanbieder Dommel mogen vanaf 1 juli een flinke uitbreiding verwachten. Homeconnect, het abonnement dat ADSL en telefonie bundelt, krijgt vanaf dan een gratis snelheidsverhoging naar 9 megabit per seconde. Bovendien wordt de bijhorende datalimiet verdubbeld naar 200 gigabyte per maand.

De uitbreiding is niet alleen van toepassing op wie internet en telefonie bij de alternatieve provider afneemt. Ook klanten met een Netconnect-abonnement kunnen een optionele upgrade krijgen naar 9 of 12 megabit per seconde. De prijs van deze verhoging heeft het bedrijf nog niet vastgelegd.

De forse snelheidsverhoging is een gevolg van de verplichte openstelling van het ADSL2+-netwerk. Dommel maakt hier als eerste alternatieve provider gebruik van. Het snelle netwerk is wel beperkt tot 85 procent van het Belgische grondgebied, daar het bereik kleiner is dan dat van ADSL.

Voor het eerst is het aanbod van Dommel een rechtstreekse concurrent voor Telenet. Dat biedt met 10 megabit per seconde al enkele jaren het snelste internetabonnement, met uitzondering van de grote steden waar al langer ADSL2+ beschikbaar is. Nu liggen de kaarten echter anders. Met een limiet die zestien keer zo hoog en een snelheid die slechts tien procent lager ligt, lonkt Dommel nu ook naar gamers en andere snelheidsfreaks.

bron:ZDNET
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15922
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 564 keer
Uitgedeelde bedankjes: 491 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 29 Apr 2008, 13:37

O help. Ik moet écht eens gaan overstappen eh. Met dit soort specs begin ik een veel mindere helpdesk / beschikbaarheid al minder erg te vinden ...
(heb 't naar de FP geduwd).

Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 Dec 2002
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Berichtdoor deej » 29 Apr 2008, 13:39

Hier op het werk zijn er ook al een hoop ogen open gegaan. Juli wordt Dommel maand? ;).

Maglor
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2033
Lid geworden op: 06 Dec 2004
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Berichtdoor Maglor » 29 Apr 2008, 13:41

Ik ben wel benieuwd hoe die ADSL2+ abo's van Belgacom zelf er gaan uitzien (prijsgewijs dan).
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1274
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Berichtdoor Avenger 2.0 » 29 Apr 2008, 13:46

Sweet. Bye bye edpnet dan. De enigste reden waarom ik nog daar was, was hun hogere snelheid, die nu gaat wegvallen...

BungaMan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1485
Lid geworden op: 16 Nov 2005

Berichtdoor BungaMan » 29 Apr 2008, 13:50

hmm, voor homeconnect gratis en voor netconnect niet dus? Of een eenmalige setup kost voor netconnect?
Please help, looking for a way to get rich and fast

Gebruikersavatar
brooklyn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1252
Lid geworden op: 15 Jun 2004
Locatie: West-Vlaanderen aan de kust

Berichtdoor brooklyn » 29 Apr 2008, 13:58

I LOVE DOMMEL :-) :-) :-)
Eindelijk een degelijke provider in Belgie
Afbeelding
PC1: Intel Core 2 Duo E6600 - 2GB DDR2 SDRAM PC6400 - ASUS P5B Deluxe - GeForce 8800GTS 320MB DDR3 - Western Digital 35GB Raptor - 3.1TB HD space
PC2: AMD3600 - 1GB DDR - ASUS A8N Deluxe - ATI 3850 -
Dvico Tvix 6500A user

yuan_lee86
Member
Member
Berichten: 58
Lid geworden op: 24 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor yuan_lee86 » 29 Apr 2008, 14:00

de prijs voor een 9 of 12 mbps zal waarschijnlijk minimum 6 euro zijn zoals de boostpakket nu, waardoor later de boostpakket verdwijnt
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
SniFManS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 949
Lid geworden op: 25 Aug 2006
Locatie: Mol -Rauw
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Berichtdoor SniFManS » 29 Apr 2008, 14:03

jaja het zijn weer mooie woorden en hopelijk komen ze uit want ook ik wil meer snelheid dan wat ik nu heb ( 4mbit netconnect )
Knappe zet dommel ! Hier zullen jullie weer veel klanten met lokken ;-)
Ik zou zeggen doe zo verder en klop telenet en belgacow van de baan . Het zal ze maar eens leren om te denken onder het motto ik ik ik ik ik en ik alleen !

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1733
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 29 Apr 2008, 14:08

Avenger 2.0 schreef:Sweet. Bye bye edpnet dan. De enigste reden waarom ik nog daar was, was hun hogere snelheid, die nu gaat wegvallen...

edpnet zal wel volgen zeker :roll:
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Bizz Mobile Unlimited (smartphone) & Bizz Mobile L (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12829
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 771 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1268 keer
Contact:

Berichtdoor Goztow » 29 Apr 2008, 14:09

Miljaar, daarvoor wil ik misschien wel weer terug naar Coditel voor TV. Maar hoe moet ik dat aan mijn vrouw uitleggen?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1733
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Berichtdoor seagull » 29 Apr 2008, 14:17

Goztow schreef:Miljaar, daarvoor wil ik misschien wel weer terug naar Coditel voor TV. Maar hoe moet ik dat aan mijn vrouw uitleggen?

Verzin iets met appelen en peren en met gratis muziekbestanden en foto's. :lol:
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Bizz Mobile Unlimited (smartphone) & Bizz Mobile L (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Berichtdoor yama » 29 Apr 2008, 14:18

Goztow schreef:Miljaar, daarvoor wil ik misschien wel weer terug naar Coditel voor TV. Maar hoe moet ik dat aan mijn vrouw uitleggen?


Nice and slowly with a lot of tact :twisted: .
Afbeelding

ruben
Pro Member
Pro Member
Berichten: 292
Lid geworden op: 11 Sep 2005

Berichtdoor ruben » 29 Apr 2008, 14:18

nice, adsl2+ met de vrijheid van limieten van dommel :D

quote van hun crm :

zoals eerder reeds aangekondigd werd, zal het cityconnect bereik op 01/07/2008 uitgebreid worden naar de steden antwerpen, gent, lier, mechelen, hasselt, berchem en oostende.

op dat ogenblik zullen ook een aantal aanpassingen en snelheidsopties worden geïmplementeerd op onze home- en netconnect-accounts:

- alle bestaande en nieuwe homeconnect-accounts zullen gratis geupgraded worden naar 9.0 mbit/sec, de downloadlimiet zal voor homeconnect-aansluitingen dan ook opgetrokken worden naar 200 gb ipv de huidige 100 gb.

- 2 nieuwe snelheidsopties zullen beschikbaar zijn op onze netconnect en netconnect-lite aansluitingen:
a/ "netconnect (lite) speedpack 9mb": verhoog uw downloadsnelheid naar 9.0 mbit/sec
b/ "netconnect (lite) speedpack 12mb": verhoog uw downloadsnelheid naar 12.0 mbit/sec

- 1 nieuwe snelheidsoptie zal beschikbaar zijn op de netconnect plus:
a/ "netconnect plus speedpack 12mb": verhoog uw downloadsnelheid naar 12.0 mbit/sec

de bestelling van deze packs zal u kunnen uitvoeren via de i-link in uw controlpanel vanaf 01/07/2008. op dit moment is er geen zicht op de locaties waar precies deze snelheidsopties zullen beschikbaar zijn. dit zal ongeveer zijn voor 85% van het belgische grondgebied. eenmaal deze informatie beschikbaar is, kan u dit terugvinden onder de i-link in uw controlepaneel.
er is hierover geen verdere informatie ter beschikking via onze helpdes! alle informatie die we over deze opties hebben (prijzen, beschikbaarheid, ...) zal zo snel mogelijk worden gecommuniceerd via onze website, deze nieuws-sectie en in uw controlepaneel!.

alle speedpacks zijn gebaseerd op de adsl2+ technologie. een nieuwe modem/router is dus in principe niet nodig, indien u uw huidige nog vrij recent hebt aangeschaft. contacteer uw modemfabrikant om te verifieren of uw huidig model adsl2+ ondersteunt.
na een intensieve testing fase en een constructieve samenwerking met "siemens home and office communications", raden we al onze klanten aan om de "siemens gigaset sx762" aan te schaffen, indien uw huidige modem/router geen adsl2+ zou ondersteune

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3404
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 126 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Berichtdoor cloink » 29 Apr 2008, 14:35

Grmbl, ik zit 4+km van de centrale en heb dus weinig aan dit nieuws. :(

Komaan Dommel, wanneer VDSL2? :D
ooh. shiny.

Uzzi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1541
Lid geworden op: 24 Mar 2006
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Berichtdoor Uzzi » 29 Apr 2008, 14:38

cloink schreef:Grmbl, ik zit 4+km van de centrale en heb dus weinig aan dit nieuws. :(

Komaan Dommel, wanneer VDSL2? :D


²

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Berichtdoor misterjo » 29 Apr 2008, 14:38

Zalig alleen vind ik dat ze de upload speed dan ook wel naar 1Mbit mogen doen :twisted: .

Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 Dec 2002
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Berichtdoor deej » 29 Apr 2008, 14:47

Heb eens even vergeleken en waarom zou je nu nog bij Telenet of Belgacom blijven? (Support is het enige obvious ding dat ik kan bedenken)

Code: Selecteer alles

---------------------------------------------------------
|          |    Telenet   |    Dommel    |   Belgacom   |
|          | Express Pack |  HomeConnect |  ADSL Go +   |
|          | Freephone 24 |              | iTalk unl'd  |
---------------------------------------------------------
| Prijs    |    55,00 €   |    49,95 €   |    59,25 €   |
| Snelheid |    10 Mbit   |    9 of 24   |    4 Mbit    |
|          |              |     Mbit     |              |
| Volume   |     12 GB    |    200 GB    |    12 GB     |
| Daluren  |     0,00 €   |    0,00 €    |    0,00 €    |
| Piekuren |     0,00 €   |    0,00 €    |    0,00 €    |
---------------------------------------------------------

broli
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 25 Mei 2007
Bedankt: 3 keer

Berichtdoor broli » 29 Apr 2008, 14:58

Dit is een beetje verwarrend...12Mbps? Waarom niet 24Mbps? Ik dacht dat homeconnectors zoiezo 24Mbps kregen nu is het maar 9Mbps :???: :???: .

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Berichtdoor yama » 29 Apr 2008, 15:00

broli schreef:Dit is een beetje verwarrend...12Mbps? Waarom niet 24Mbps? Ik dacht dat homeconnectors zoiezo 24Mbps kregen nu is 9Mbps :???: :???: .


Voor de mensen die geen homeconnect met de city abbo kunnen krijgen

en homeconnect met netconnect abbo hebben van 4mbps zullen een

upgrade krijgen naar 9mbps.

grtz
Afbeelding

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Berichtdoor xenne » 29 Apr 2008, 15:06

hmm ja, dat begint ingewikkeld te worden... ik volg nog, maar de gewone man in 't straat ziet door de bomen het bos niet meer, denk ik
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

Gebruikersavatar
MacE501
Pro Member
Pro Member
Berichten: 374
Lid geworden op: 25 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor MacE501 » 29 Apr 2008, 15:15

deej schreef:Heb eens even vergeleken en waarom zou je nu nog bij Telenet of Belgacom blijven? (Support is het enige obvious ding dat ik kan bedenken)

Support? Ik ben vier jaar klant geweest bij Telenet, support 3-4 keer nodig gehad. Twee jaar klant nu bij EDPnet, support één keer nodig gehad wegens een stommiteit van mezelf. Support? Who needs support? 8)

Ik overdrijf natuurlijk, maar als het product goed is en je jezelf een beetje kunt behelpen, heb je die support maar heel weinig nodig. Nu, de support die er is, moet wél goed zijn uiteraard...

driesel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 25 Aug 2007

Berichtdoor driesel » 29 Apr 2008, 15:20

Zelf zit ik +6 km van de centrale, maar 'k heb toch de overstap van Telenet naar Dommel Homeconnect gemaakt. Nu is die 200 GB dus een extra aangename verrassing :).
Voor mij is fullspeed van geen belang, als ik maar Telenet gedag kan zeggen.
Laatst gewijzigd door driesel op 29 Apr 2008, 15:29, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3404
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 126 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Berichtdoor cloink » 29 Apr 2008, 15:26

driesel schreef:Zelf zit ik +6 km van de centrale, maar 'k heb toch de overstap van Telenet naar Dommel Homeconnect gemaakt.

:eek:

Dat is dan een 1,1Mbps profiel ofzo? :?
ooh. shiny.

broli
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 25 Mei 2007
Bedankt: 3 keer

Berichtdoor broli » 29 Apr 2008, 15:32

yama schreef:
broli schreef:Dit is een beetje verwarrend...12Mbps? Waarom niet 24Mbps? Ik dacht dat homeconnectors zoiezo 24Mbps kregen nu is 9Mbps :???: :???: .


Voor de mensen die geen homeconnect met de city abbo kunnen krijgen

en homeconnect met netconnect abbo hebben van 4mbps zullen een

upgrade krijgen naar 9mbps.

grtz


Dat is nog steeds verwarrend. Basically zal op 1 juli 85% van belgie adsl2+ aansluitbaar zijn via alternatieve isp's. Maar dommel zal alleen de vermelde steden een 24Mbps profiel geven. MAAR de andere kunnen naar een 9 of 12Mbps profiel upgrade...als ze ze konden upgrade naar die profiel betekent het toch dat ze 24Mbps in hun regio aankunnen? Maar het wordt nog verwarrender als ze wel 24Mbps krijgen maar op een later tijdstip. Misschien is dit een manier om wat even geld bij elkaar te verzamelen door de boostpacks?
Laatst gewijzigd door broli op 29 Apr 2008, 15:35, 1 keer totaal gewijzigd.

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Berichtdoor misterjo » 29 Apr 2008, 15:35

Is dit nu adsl2+ of adsl2 want 12Mbit is de snelheid van adsl2 , indien zo hoop ik toch annex J.
Of is er een andere reden om 12Mbit te geven? bgtv ofzo?

driesel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 25 Aug 2007

Berichtdoor driesel » 29 Apr 2008, 15:35

cloink schreef:
driesel schreef:Zelf zit ik +6 km van de centrale, maar 'k heb toch de overstap van Telenet naar Dommel Homeconnect gemaakt.

:eek:

Dat is dan een 1,1Mbps profiel ofzo? :?


Zou goed kunnen :).
Ik ga er gewoon vanuit dat het mettertijd allemaal verbetert (vb. VDSL...)

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Berichtdoor Matthias » 29 Apr 2008, 15:41

misterjo schreef:Is dit nu adsl2+ of adsl2 want 12Mbit is de snelheid van adsl2 , indien zo hoop ik toch annex J.
Of is er een andere reden om 12Mbit te geven? bgtv ofzo?


Belgacom die die snelheden gaan cappen ofzo. Typisch natuurlijk :roll:

Uzzi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1541
Lid geworden op: 24 Mar 2006
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Berichtdoor Uzzi » 29 Apr 2008, 15:47

cloink schreef:
driesel schreef:Zelf zit ik +6 km van de centrale, maar 'k heb toch de overstap van Telenet naar Dommel Homeconnect gemaakt.

:eek:

Dat is dan een 1,1Mbps profiel ofzo? :?


Het is maar de vraag of ze u uberhaupt gaan aansluiten. Op die afstand bedanken de meeste ISP's toch volgemsn mij. Ik ben zelf maar bij Edpnet binnengeraakt (alhoewel ik toen op 6,9km zat) omdat ik kon aantonen dat ik al een 2,2Mbit/s profiel had bij een andere provider.

misterjo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 30 Nov 2003
Locatie: leuven
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Berichtdoor misterjo » 29 Apr 2008, 15:47

Allemaal mooi en wel maar ik heb een line attenuation (down) van 41dB dus meer als 7-9Mbit zit er voor mij wel niet in. Nu met 8Mbit down en 1Mbit zou ik eigenlijk al meeeer dan te vreden zijn! (ik krijg voornamelijk het schijnt wanneer ik een backup moetn uploaden van 300MB tegen 45K/sec :( )

kaise1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1166
Lid geworden op: 18 Jan 2006
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor kaise1 » 29 Apr 2008, 15:49

cloink schreef:Grmbl, ik zit 4+km van de centrale en heb dus weinig aan dit nieuws. :(

Komaan Dommel, wanneer VDSL2? :D


idem, en vdsl2 (BCTV) is hier voorlopig nog niet eens beschikbaar (Gullegem=is toch geen klein boerenbat ! :evil: )
Afwachten dus en hopen weer...enfin hopelijk komt er dan ook een inet/tel pack via vdsl2...

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Berichtdoor yama » 29 Apr 2008, 15:51

broli schreef:
yama schreef:
broli schreef:Dit is een beetje verwarrend...12Mbps? Waarom niet 24Mbps? Ik dacht dat homeconnectors zoiezo 24Mbps kregen nu is 9Mbps :???: :???: .


Voor de mensen die geen homeconnect met de city abbo kunnen krijgen

en homeconnect met netconnect abbo hebben van 4mbps zullen een

upgrade krijgen naar 9mbps.

grtz


Dat is nog steeds verwarrend. Basically zal op 1 juli 85% van belgie adsl2+ aansluitbaar zijn via alternatieve isp's. Maar dommel zal alleen de vermelde steden een 24Mbps profiel geven. MAAR de andere kunnen naar een 9 of 12Mbps profiel upgrade...als ze ze konden upgrade naar die profiel betekent het toch dat ze 24Mbps in hun regio aankunnen? Maar het wordt nog verwarrender als ze wel 24Mbps krijgen maar op een later tijdstip. Misschien is dit een manier om wat even geld bij elkaar te verzamelen door de boostpacks?


DIe cityconnect abbo van 24mbps is hun eigen abbo met eigen dslam en is niet overal beschikbaar.

En vanaf 1/07 worden enkele steden toegevoegd die dan kunnen gebruik maken van die cityabbo .

Wat ik dan ook normaal vind dat ze dan overstappen op dat abbo.

Maar voor andere die nog maar alleen netconnect abbo kunnen krijgen

De volgende( indien niks verandert ) steden die worden aangedaan om de cityconnect abbo's te hebben worden dan maar pas vanaf oktober gestart .

Waar ikzelf nu bij zit dus is het voor mij misschien interessant om die speedpack te nemen aangezien ik toch nog moet wachten tot oktober om dan nog niet zeker te zijn dat ik dan cityconnect kan nemen .

Hier nog ff hun nieuws in verband met de cityconnect ter opfrissing


met plezier kondigen we u aan dat cityconnect beschikbaar zal zijn vanaf 01/07/2008 in en rond volgende steden:

leuven -- beschikbaar nu
kessel-lo -- beschikbaar vanaf 01/05/2008
sint-truiden -- beschikbaar vanaf 01/05/2008
hasselt -- beschikbaar vanaf 01/07/2008
lier -- beschikbaar vanaf 01/07/2008
antwerpen -- beschikbaar vanaf 01/07
gent -- beschikbaar vanaf 01/07/2008
oostende -- beschikbaar vanaf 01/07/2008
mechelen -- beschikbaar vanaf 01/07/2008
meer steden zullen toegevoegd worden op 01/10/2008.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 978
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Contact:

Berichtdoor Kitt » 29 Apr 2008, 15:55

Lol en de grote afwezig Kortrijk .. daar zeggen ze nog niks van dus :)

driesel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 25 Aug 2007

Berichtdoor driesel » 29 Apr 2008, 16:02

Uzzi schreef:
cloink schreef:
driesel schreef:Zelf zit ik +6 km van de centrale, maar 'k heb toch de overstap van Telenet naar Dommel Homeconnect gemaakt.

:eek:

Dat is dan een 1,1Mbps profiel ofzo? :?


Het is maar de vraag of ze u uberhaupt gaan aansluiten. Op die afstand bedanken de meeste ISP's toch volgemsn mij. Ik ben zelf maar bij Edpnet binnengeraakt (alhoewel ik toen op 6,9km zat) omdat ik kon aantonen dat ik al een 2,2Mbit/s profiel had bij een andere provider.


M'n buren hebben ADSL bij Belgacom, dus mogelijk kan dat een argument zijn om me aan te sluiten.

Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 Dec 2002
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Berichtdoor deej » 29 Apr 2008, 16:12

Matthias schreef:Belgacom die die snelheden gaan cappen ofzo. Typisch natuurlijk :roll:


Nee Belgacom stelt een aantal profielen ter beschikking in Turboline en da's wat Dommel gebruikt. Als je als ISP zelf je profielen wil beheren zal je naar Broba moeten of zelf DSLAMs in Bruo steken.

Kitt schreef:Lol en de grote afwezig Kortrijk .. daar zeggen ze nog niks van dus :)


Het business plan voor Kortrijk is afgeschoten omdat na input van de factor "Zambo" de hele Excel maar bleef crashen.

Caey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 275
Lid geworden op: 23 Dec 2006

Berichtdoor Caey » 29 Apr 2008, 16:15

krijg je ook anti-spam, anti-virus, gratis foto's en muziekjes bij dommel? Ander is het mij de dubbele snelheid en meer dan tienvoudige snelheid echt niet waard.

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Berichtdoor Matthias » 29 Apr 2008, 16:16

deej schreef:
Matthias schreef:Belgacom die die snelheden gaan cappen ofzo. Typisch natuurlijk :roll:


Nee Belgacom stelt een aantal profielen ter beschikking in Turboline en da's wat Dommel gebruikt. Als je als ISP zelf je profielen wil beheren zal je naar Broba moeten of zelf DSLAMs in Bruo steken.


Als ADSL2+ 24Mbit theoretisch aankan, vind ik persoonlijk dat Belgacom de snelheid 'capped'. 20Mbits profiel mag er toch zeker in, maar ja dan scheuren ze hun eigen broek omdat VDSL niets meer waard is dan.

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Berichtdoor yama » 29 Apr 2008, 16:19

Afbeelding

Maglor
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2033
Lid geworden op: 06 Dec 2004
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Berichtdoor Maglor » 29 Apr 2008, 16:23

Matthias schreef:
Als ADSL2+ 24Mbit theoretisch aankan, vind ik persoonlijk dat Belgacom de snelheid 'capped'. 20Mbits profiel mag er toch zeker in, maar ja dan scheuren ze hun eigen broek omdat VDSL niets meer waard is dan.


Tja, VDSL kan theoretisch max 52 Mbps aan. Als ze die snelheid dus ook optrekken is er nog steeds een groot verschil...
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.

Gebruikersavatar
SniFManS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 949
Lid geworden op: 25 Aug 2006
Locatie: Mol -Rauw
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Berichtdoor SniFManS » 29 Apr 2008, 16:23

Wat die profielen betreft ben ik niet altijd eens. De afstand van de centrale tot bij je thuis kan zeker iets doen als de lijnen slecht zijn of niet dik genoeg ( verouderd dus )
Ik kan jullie een mooi voorbeeld geven;
Ik woon op 5.2 km van een centrale en heb een 4 mb profiel. Altijd al gehad waar dan ook.Nu mijn buurman zit bij belgacom en die had na de plaatsing onmiddellijk problemen met zijn aansluiting. Veel disconnects als gevolg.Er werd gebeld naar de helpdesk en direct werd er gemeld dat hij veel te ver van de centrale woonde en ze zouden hem op het profiel 3.3 zetten maar kon zijn dat ze het nog moesten verlagen en konden dus niet met zekerheid zeggen dat ze het probleem onmiddellijk konden oplossen.
Nu het bood na enkele dagen testen nog altijd geen oplossing en zelfs na hem nog een lager profiel te geven niets bleek te helpen. Dus er werd een technieker gestuurd. Buurman vroeg me om even langs te komen als die meneer er was, dus heb ik ook gedaan om eens te luisteren wat die te zeggen had. Kwam dus met de zelfde verhalen af zoals ik hier veel hoor. Nu zelf zit ik al 2 jaar bij dommel nu en enkel in het begin ook last gehad. Dus ik melde dit even aan de meneer van belgacom en kon het niet geloven dat ik wel de maximum snelheid kon halen met zo een afstand van de centrale.Hij is zelf komen kijken bij mij binnen en testen gedaan. Dus resultaat hij ging ergens kijken waar de verdeling gebeurd van alles en wat bleek er zat een verouderd iets in. Eens dit vervangen zat de buurman op een 4.6 profiel en is zeer gelukkig. Dus ligt het (altijd ) aan de afstand? Ik geloof er niks van, bij dommel was het in het begin ook zo maar bij de daar voor gebruikte provider easynet nooit geen problemen gehad. Dus als er eentje het kan leveren moet de rest dat ook kunnen met wat best wil en service.
Maar met dit gezegd zijnde zit ik ook wel te wachten op iets van 24mbit ;-)
Want de 4mbit word toch wel wat te traag met al dat multimedia gebeuren op inet en thuis .


Terug naar “Breedband nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT, Stroper en 5 gasten