En dat je dus weersonafhankelijke productie moet hebben.
Die niet fossiel is.
En koplopers op gebied van zonne energie per capita…
… nou ja, die roeptoeterende Belg moet dan ook maar eens dringend een paneeltje leggen, asjemenou


Dat hebben ze voor de volle 3% begrepen dus... als de centrale werkt en het water niet te warm is en het niet te droog is. Wij zouden dat voorbeeld ook kunnen volgen en alle centrales behalve eentje sluiten maar ik zou het toch houden bij 2 centrales verlengen en de rest dicht, een uitdovend scenario dus.duizend schreef: 01 maa 2023, 17:51 Ze hebben vooral begrepen dat de zon niet altijd schijnt en de wind niet continu waait.
En dat je dus weersonafhankelijke productie moet hebben.
Die niet fossiel is.
Ze hebben vooral begrepen dat de zon niet altijd schijnt en de wind niet continu waait.
En dat je dus weersonafhankelijke productie moet hebben.
Die niet fossiel is.
Wat is er niet duidelijk aan:Dizzy schreef: 02 maa 2023, 08:50 want wat bedoelde je precies met:Ze hebben vooral begrepen dat de zon niet altijd schijnt en de wind niet continu waait.
En dat je dus weersonafhankelijke productie moet hebben.
Die niet fossiel is.
Sinds de energiecrisis is de netto prijs van PV per Wp (per paneel doet er niet toe) terug gestegen.Dizzy schreef: 02 maa 2023, 11:35 Tot slot zijn zonnepanelen ook sterk gedaald in prijs terwijl het rendement hoger is per paneel. Daarnaast kan uiteraard ook de overheid en bedrijven nog veel doen.
Dat ze het dan doen hé heist.heist_175 schreef: 02 maa 2023, 12:27 @zonneparken (2)
Waarom zou HE volledig in eigen land opgewekt moeten worden?
Vandaag importeren we massaal KWS'en, nucleaire brandstof, ... Waarom zou dat met HE plots niet meer gaan?
Dat lost het probleem van in de zomer veel te veel, in de winter veel te weinig NIET op.heist_175 schreef: 02 maa 2023, 12:27 @zonneparken
Er zijn nog massa's daken zonder PV's, waardoor het (bijkomend) landgebruik ~ 0km² is.
vandaar dat geen enkele particulier, bedrijf, HE producent dit vandaag doet waarschijnlijk.heist_175 schreef: 02 maa 2023, 16:03 Met uw veel te veel in de zomer lukt dat met niet al teveel moeite.
Dat is wat ik bedoel, je kan blijven neuten over problemen maar je kan er ook iets aan proberen doen en die wedren is volop bezig. De periode dat men het probleem probeerde te ontkennen of ridiculiseren is gelukkig voorbij. Men ziet nu ook dat de transitie kansen biedt en dat snel zijn en mee zijn belangrijker zijn dan blijven hangen in achterhaalde ideeën van haalbaar en betaalbaar, een uitspraak die enkel een excuus is om niets te moeten doen.Het debat gaat niet langer over wie de grootste schuld draagt voor de klimaatcrisis, maar over wie zal winnen aan de transitie.
Jij bent gewoon totaal wereldvreemd als je dergelijke zaken roeptoetert.Dizzy schreef: 03 maa 2023, 12:19 Steeds meer mensen beperken hun verbruik door isolatie en produceren zelf energie waardoor hun vraag van het net afneemt.
Fijn dat je toch al door hebt dat de vraag zal stijgen.Dizzy schreef: 03 maa 2023, 15:17 Ja, er zal een toename zijn aan vraag ...
... Ook maakt men opnieuw de fout door te doen alsof ZP de enige vorm van HE zijn
Laten we dat ook aan onze boeren vertellen. We knijpen ze dood, maar zorgen wel dat we goeie contacten hebben met het buitenland. Vanaf nu voeren we al ons voedsel in. What can possibly go wrong...?heist_175 schreef: 02 maa 2023, 12:27 @zonneparken (2)
Waarom zou HE volledig in eigen land opgewekt moeten worden?
Vandaag importeren we massaal KWS'en, nucleaire brandstof, ... Waarom zou dat met HE plots niet meer gaan?
Dat het als land niet slecht is dat je tenminste in uw basisbehoeften kunt voorzien. (Ja, ik weet het, nog beter als individu)ivob schreef: 04 maa 2023, 08:54 Wat is je punt nu eigenlijk?
Dat we alles terug in eigen land moeten produceren? Of alleen HE?
En we blijven maar doorgaan op EV ipv PV.heist_175 schreef: 06 maa 2023, 16:46 Voor diesel auto's importeren we nu 100% en daar hoor je niemand over klagen.
Bij een switch naar "full electric" en HE, zijn er plots wel mensen die klagen over het gebrek aan volledig "eigen" productie het ganse jaar door. Iets wat we nu evenmin hebben.
Dus als je van 100% import naar "veel minder" import van energie gaat, voor sommigen is dat een slecht idee.
Blijkbaar importeren zij liever 100% energie dan minder dan 100% energie. Ik snap het voordeel van 100% import ook niet echt, eerlijk gezegd.
Bron: EcopowerEcopower schreef:Energiekost
- Afnameprijs januari 2023: 0,1823 euro/kWh
- Afnameprijs februari 2023: 0,1879 euro/kWh ↑
- Terugleververgoeding: 0,20 euro/kWh
- Terugleververgoeding vanaf 1 mei 2023: 0,11 euro/kWh ↓↓↓