Ga eens aan de schoolpoort kijkenCCatalyst schreef:De pakkans is laag, maar de boete is doorgaans de trip naar het kerkhof enkele weken later, toch als opa/oma nog niet gevaccineerd zijn.heist_175 schreef:Of grootouders die kinderen opvangen?

Ga eens aan de schoolpoort kijkenCCatalyst schreef:De pakkans is laag, maar de boete is doorgaans de trip naar het kerkhof enkele weken later, toch als opa/oma nog niet gevaccineerd zijn.heist_175 schreef:Of grootouders die kinderen opvangen?
Hebben ze vorig jaar nochtans wel gedaan en in het eerste semester ook nog grotendeels, al was het al minder. Blijkbaar is er op Snapchat/Insta/TikTok massaal opgeroepen om ze in het tweede semester aan de laars te lappen en te protesteren. De eerste zondag na de lesvrije week zaten de treinen afgeladen vol, iets wat de NMBS ook niet verwacht had.Raketisch schreef: Alsof de studenten braafjes thuis zouden blijven indien er geen fysiek les zou gegeven worden. Hoe naïef kan je zijn...
Het grappige hieraan ontgaat me toch.heist_175 schreef:Ga eens aan de schoolpoort kijken
dus: een 55-jarige, die op zijn 2.5jarige dochter past. waarom zou die "doorgaans" naar het kerkhof gaan op enkele weken?CCatalyst schreef:De pakkans is laag, maar de boete is doorgaans de trip naar het kerkhof enkele weken later, toch als opa/oma nog niet gevaccineerd zijn.heist_175 schreef:Of grootouders die kinderen opvangen?
Het grappige is dat je uit uw nek lultCCatalyst schreef:Het grappige hieraan ontgaat me toch.
Gemiddeld 62 jaar wil niet zeggen dat er geen 65+-jarigen zijn natuurlijk, zo werkt het niet.profke schreef:algemeen aanvaard is dat pas bij 65+ er een beduidend hoger risico is.
Nee, versoepel waar een regel niet helpt, verstreng waar een regel wel helpt. Ik ga niet zeggen wat dat moet zijn, ik verwijs naar het clusteronderzoek van Sci en Sano dat precies aanduidt waar regels verstrengen vandaag het meeste effect zal hebben. De cijfers zullen snel zakken, want het onderzoek van Sci en Sano lijkt zeer degelijk gevoerd te zijn.profke schreef:Ik stel echter voor dat we gewoon de regels NOG een beetje verstrengen, dan zijn we tenminste zeker dat NIEMAND ze nog volgt. Als je de riem te hard aanspant dan breekt hij.
Wel, jij en ik betalen ze niet. Het zijn de volgende generaties die het allemaal betalen, weet je wel. Hoe langer je deze toestand laat aanslepen, hoe meer ze gaan moeten betalen. Je kan ook argumenteren dat de staatsschuld even vanzelf zal verdwijnen als ze gekomen is, maar dan is er ook geen noodzaak om de economie "recht te houden" en kan je een totale lockdown doen. Overigens houden de buurlanden met de juiste maatregelen hun economie even goed recht en krijgen ze de cijfers veel beter naar beneden dan wij.heist_175 schreef:Iemand moet de economie rechthouden en de technische werkloosheidsvergoedingen (helpen) betalen, weet je wel.
Ah?CCatalyst schreef:Is logisch, komt doordat velen elk weekend heen en weer gaan. Je wil vermijden dat ze elkaar besmetten en dat ze het dan naar andere gemeentes exporteren in het weekend (of het vanuit andere gemeentes importeren in de studentensteden). Je kan maar 1 huishouden hebben waarin je vrijgesteld wordt he, als je er 2 hebt is de meerwaarde van die regel om zeep.cadsite schreef:Kotstudenten delen een voordeur, gang, keuken, borden, oven, badkamer, toilet,... maar ze moeten een mondmasker dragen.
Kinderen maken niet alleen deel uit van een huishouden, maar - itt kotstudenten - ook van het gezin, of ze nu bij jou of bij de partner blijven. De gezinsregel is dus altijd van toepassing. De gezinsregel is NIEEEET van toepassing op kot, de minister heeft enkel gezegd - in de media, niet op papier - dat een kot onder bepaalde voorwaarden wel een huishouden kan vormen (definitie MB: personen die onder hetzelfde dak wonen - niet noodzakelijk van hetzelfde gezin).cadsite schreef:Ga je dat dan ook verbieden? Of moet ik mijn kinderen met een mondmasker in bed steken?
Terechte opmerking. Aangezien iedereen bevoegd is en niemand verantwoordelijk hoop ik zelfs niet meer op een uitleg.boulder schreef:Ik heb een tijdje deze draad niet meer gevolgd, ik vroeg mij af of iemand dit heeft opgemerkt.
Volgens het officieuze vaccinatiedashboard blijft de marge van niet ingeënte en ook niet gereserveerde hoeveelheid vaccins stijgen (328.000 ondertussen!) (zie : https://covid-vaccinatie.be/nl).
Voor zover ik weet beschouwt Israël zich niet verantwoordelijk voor de mensen in de bezette gebieden, omdat de gezondheidszorg bij de Palestijnse Overheid zit, maar voor de Arabieren die in Israël zelf wonen, denk ik niet dat zij discrimineren, die krijgen evenveel recht op spuitjes als de rest, maar blijkbaar woont er toch een pak volk in die bezette gebieden.1207 schreef:Boulder
In het geval van israel zit je met miljoenen arabieren en palestijnen. Zowel de bezette gebieden als in israel zelf.
Ik vermoed dat israel die mensen niet meetelt en andere dit wel doen ( ze vallen onder het gezag vd israelische regering).
Onze overheid doet wat wij deden, hamsteren.
Nu herhaal je gewoon de regels. Die ken ik ook wel.CCatalyst schreef:Kinderen maken niet alleen deel uit van een huishouden, maar - itt kotstudenten - ook van het gezin, of ze nu bij jou of bij de partner blijven. De gezinsregel is dus altijd van toepassing. De gezinsregel is NIEEEET van toepassing op kot, de minister heeft enkel gezegd - in de media, niet op papier - dat een kot onder bepaalde voorwaarden wel een huishouden kan vormen (definitie MB: personen die onder hetzelfde dak wonen - niet noodzakelijk van hetzelfde gezin).cadsite schreef:Ga je dat dan ook verbieden? Of moet ik mijn kinderen met een mondmasker in bed steken?
Misschien de schaal van Ourworldindata correct interpreteren.boulder schreef: Ik vind het wel ongelofelijk dat die al aan 96% zitten, en wij aan hoop en al 4%.
Wat een bureaucratisch gedoe is dat hier toch.
Nee, dat zijn die dagelijkse cijfers en grafieken van Sciensano waar ze ons al een heel jaar mee op de oren slagen op een veel duidelijkere schaalddd schreef:
Beide
Misschien wel ja, maar dan heb je ineens ook de oplossing, ga niet op 1 hoop wonenwoutervh schreef:Eigenlijk zou je dergelijk paaltje moeten opzetten in een dichtbevolkt gebied waar geen maatregelen genomen werden. Pas dan kun je vergelijken...
Met ondertussen meer dan 600.000 vaccins in onze frigo's zou je toch stilaan mogen beseffen dat je dan wat meer brieven kan opsturenddd schreef:Ik volg al een tijdje Bart Mesuere op Twitter. https://twitter.com/BartMesuere/
Er zit een constante van +- 2 weken tussen levering van vaccin en toediening. Of, de tijd om de brief opgestuurd te krijgen.
iCCatalyst schreef: Heel dit systeem van verdoken klassengezondheidszorg is bedacht en ingevoerd door het RIZIV, de federale overheid dus, en ik zie ook VDB geen initiatief nemen om hier nog iets aan te veranderen. Het past heel goed in dit landje waar er een even grote klassenmaatschappij bestaat als bepaalde andere landen, alleen zijn we grootmeesters in het verbergen ervan en doen alsof het niet bestaat, tot je ermee in aanraking komt uiteraard.
Iets wat je reeds een jaar geleden wist dat beslis je even op enkele dagen en hiervoor kies je een bedrijf van 3 manSoftware vaccinatieplanning niet klaar voor massacampagne
De software die de uitnodigingen voor de coronavaccins regelt, staat niet op punt. Het systeem is niet gemaakt voor een grootschalige campagne.
Bron: https://datanews.knack.be/ict/nieuws/so ... 08263.html
Ik snap best dat je de maatregelen apprecieert omdat je zelf geen enkele inspanningen moet leveren en je anderen laat opdraaien ervoor, maar er is een groot verschil tussen de maatregelen apprecieren en zeggen dat ze helpen.ddd schreef:Ok, ik stel eveneens vast dat de maatregelen helpen. Wie daar nog aan twijfelt..
Waarom genoegen nemen met het "in toom" te houden? Waarom genoegen nemen met het werk half af te werken? Waarom niet gewoon de kers op de taart zetten? UK en DE tonen hoe het moet.ddd schreef:Maar gelukkig zijn er de maatregelen om het wat in toom te houden.
Ze zitten waarschijnlijk met het probleem dat ze niet meer dan 32767 brieven kunnen versturenDarkV schreef:Hierbij de zoveelste klucht in het Corona verhaal;
Software vaccinatieplanning niet klaar voor massacampagne
De software die de uitnodigingen voor de coronavaccins regelt, staat niet op punt. Het systeem is niet gemaakt voor een grootschalige campagne.
Inderdaad. Er wordt vandaag dan ook niet versoepeld want de cijfers laten het na maar liefst 5 maanden nu nog altijd niet toe. Men regulariseert alleen wat nu al enkele weken gebeurde en niet bestraft werd (want veel te veel overtredingen). Men doet het wel af als versoepelingen, voor "de moraal" ofzoiets, maar het effect zal van korte duur zijn en men zal snel weer meer versoepelingen gaan eisen.koenraaddeconinck schreef:Veel versoepelen alleszins niet. Daardoor induceer je de kans op een 3° golf met meer besmettingen, terug stijging van opnames, eventueel toch verstrenging en finaal veel meer menselijk en economisch leed.
Nu veel versoepelen = terug in eigen voeten schieten.
"Nog even volhouden," dat horen we al sinds oktober. Het zou voor "de moraal" wel eens helpen als de cijfers echt zouden zakken zodat we weten wat "nog even volhouden" concreet betekent. Waarom zou het nu wel moeten lukken met "nog even volhouden" als er na 5 maanden even volhouden nog steeds geen beterschap is, integendeel, op de overlijdens na zijn de cijfers nu zelfs structureel slechter dan toen.koenraaddeconinck schreef:Maar nog even volhouden kan maken dat we op relatief korte termijn, voor lang - en weet definitief met versnelling van het vaccinatietempo - kunnen genieten van hoger vermelde pleasures ... en dat nog eens met beperking van de kans op nog grotere economische malaise ...
Eigenlijk horen we dat van in het begin (maart vorig jaar).CCatalyst schreef:"Nog even volhouden," dat horen we al sinds oktober. Het zou voor "de moraal" wel eens helpen als de cijfers echt zouden zakken zodat we weten wat "nog even volhouden" concreet betekent. Waarom zou het nu wel moeten lukken met "nog even volhouden" als er na 5 maanden even volhouden nog steeds geen beterschap is, integendeel, op de overlijdens na zijn de cijfers nu zelfs structureel slechter dan toen.
we weten al sinds 13/3/2020 dat het nergens en in geen enkele economische sector gevaarlijk is. Overal wordt alles perfect veilig georganiseerdCCatalyst schreef: Et tu, 1207, blijf je nog steeds bij je visie dat buitenactiviteiten zeer gevaarlijk zijn?
mmm, al eens op een fabrieksvloer geweest of een bus naar je werk? Bedrijven die op de tweede plaats staan als bron van besmetting? Of is het ironisch bedoeld?1207 schreef:we weten al sinds 13/3/2020 dat het nergens en in geen enkele economische sector gevaarlijk is. Overal wordt alles perfect veilig georganiseerd
twijfelde over welke smiley ik best zou pakkenpetrol242 schreef: mmm, al eens op een fabrieksvloer geweest of een bus naar je werk? Bedrijven die op de tweede plaats staan als bron van besmetting? Of is het ironisch bedoeld?