VOIP als telenet klant

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 4 dagen 19 uur 43 minuten geleden (14 Sep 2020, 14:58)

Ik heb momenteel een wigo home S zonder mobiel.
Dat wordt me te duur en telefonie is er enkel voor de jongste (ze belt zo goed als nooit, maar heeft geen gsm) en omdat het nummer gekend is bij te veel mensen.

Ik ben tevreden over telenet en de TV-box en het verschil met orange (€5) is niet genoeg om aantrekkelijk te zijn. Ik zou gaan voor Basic Internet + Telenet TV. Ons maandelijks verbruik gaat zelden boven de 70 GB en 100/10 Mbps was ook goed genoeg.

Maar dus telefonie...
Ik zou gaan voor VOIP, als ik kijk naar WeePee dan zie ik dat ze een starter kit hebben.
Qua gebruiksgemak lijkt dit me top.
Ik ben al gaan kijken naar de voip handleiding hier op het forum, maar die is toch meer dan behoorlijk gedateerd.
Zijn er nog mensen die de overstap gemaakt hebben en wat basic tips kunnen delen?

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1986
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Sinna » 4 dagen 19 uur 3 minuten geleden (14 Sep 2020, 15:39)

Pas op bij WeePee: ze rekenen dagelijks een minimale gebruikskost aan.
Ik heb al jaren een ATA draaien en eenmaal goed ingesteld, heb je er geen omkijken meer naar. Ik heb WeePee als inkomend nummer, uitgaand bellen gaat via een Dellmont-cloon. Je moet dan wel zien dat de ATA dat ondersteunt.

Ik verwacht mede UB'ers je naar OVH zullen doorverwijzen, maar mijn Frans is momenteel niet goed genoeg om die sprong te wagen. Als alles goed loopt, geen probleem, maar als je effectief ondersteuning van doen hebt in een taal die je niet machtig bent...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 4 dagen 18 uur 56 minuten geleden (14 Sep 2020, 15:45)

Ligt het aan mij of wordt het niet nodeloos ingewikkeld?
Een andere provider voor in- en uitgaande gesprekken, kan dat niet eenvoudiger?
Mijn Frans is niet perfect, mais je peux tirer mon plan. :angel:

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9117
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 671 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor heist_175 » 4 dagen 18 uur 49 minuten geleden (14 Sep 2020, 15:53)

cadsite schreef:Een andere provider voor in- en uitgaande gesprekken, kan dat niet eenvoudiger?

Een emailclient heeft toch ook een inkomende en uitgaande server? Net zoals bij mails hoeft dat niet dezelfde provider te zijn, maar uitgaand via een Dellmont kloon is wel goedkoper.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6141
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Jack Daniels » 4 dagen 18 uur 8 minuten geleden (14 Sep 2020, 16:33)

Wat heet goedkoper? Ik ben zelf al jaren klant bij OVH en zij rekenen drie cent per minuut naar mobiele nummers. Naar vaste nummers is het gratis.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1986
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Sinna » 4 dagen 17 uur 58 minuten geleden (14 Sep 2020, 16:43)

Toen ik klant werd bij WeePee was er van OVH (SIP) nog geen sprake (of wist ik er het bestaan niet van af).
WeePee is gewoon duur om mee uit te bellen, zeker igv. met Dellmont.
Computer(k)nul

glda19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor glda19 » 4 dagen 17 uur 47 minuten geleden (14 Sep 2020, 16:54)

wat is een ata ?
wat is de link naar Dellmont kloon

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6141
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Jack Daniels » 4 dagen 17 uur 8 minuten geleden (14 Sep 2020, 17:34)

glda19 schreef:wat is een ata ?

Analoge telefoon adapter. Als je router zelf geen voip functie ondersteunt moet je zo een bakje via ethernet met je modem/router verbinden. Op die ATA sluit je vervolgens je telefoon aan. Hier wat meer info
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/VoIP-telefoonadapter
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1986
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Sinna » 4 dagen 16 uur 52 minuten geleden (14 Sep 2020, 17:50)

cadsite schreef:Mijn Frans is niet perfect, mais je peux tirer mon plan. :angel:

Dan schijnt er niets te kunnen tippen aan OVH en kan je met een simpele ATA (als die al niet in je modem/router zit én instelbaar is) aan de slag.
Hier heeft moeder de vrouw nog steeds niet door dat alle gesprekken via VoIP verlopen.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 4 dagen 16 uur 46 minuten geleden (14 Sep 2020, 17:56)

Dat voip werkt weet ik ook wel, we doen dat op kantoor al jaren.
Zal me eens goed inlezen bij ovh.
Merci

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1484
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 108 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor WalterB1 » 4 dagen 1 uur 24 minuten geleden (15 Sep 2020, 09:17)

OVH heeft ook de optie om hardware te bestellen samen met bestelling van uw 'VoIP Découverte'.

Best een interessante formule die ze hebben. Technisch gezien ga je de hardware niet kopen maar gaat men u deze ter beschikking gaat stellen. Denk dat je dan ook geen btw moet betalen omdat je die niet echt koopt. De kost die je moet betalen krijg je terug indien je het contract zou opzeggen minus 15 euro. En bij defect krijg je een nieuw toestel. En het toestel zou klaar voor gebruik moeten zijn bij ontvangst voor uw account. Zou moeten zijn aansluiten en het zou direct moeten werken.

https://www.ovhtelecom.fr/telephonie/co ... phones.xml

Ik begrijp niet hoe die uit de kosten komen. Ze geven u zelfs een nieuw extra telefoonnummer dat je niet nodig hebt als je uw telefoonnummer gratis laat overdragen. Dat overgedragen nummer is dan een alias van dat nieuwe nummer. Dat nieuwe nummer bestaat maar je kan zelf instellen welk van beide nummers zichtbaar is al uw oproepnummer zodat dit niets uitmaakt.
Internet: VDSL EDPnet via Mixtus
Televisie: Netflix, Prime Video, VRTnu, VTM Go via Xiaomi Mi Box S
Telefoon: vast OVH, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 4 dagen 40 minuten 53 seconden geleden (15 Sep 2020, 10:01)

Dat ziet er wel heel interessant uit.
Nu nog bedenken of ik eigenlijk echt een vaste lijn wil behouden.
Keuzestress. :angel:

Feit is wel al dat zodra Mevr. het huis uit is, het telenet pack ook de deur uit gaat.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6141
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Jack Daniels » 3 dagen 23 uur 53 minuten geleden (15 Sep 2020, 10:48)

Het vaste nummer bij OVH kost je maandelijks 1,19 euro.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4643
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 330 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor satsurfer » 3 dagen 14 uur 21 minuten geleden (15 Sep 2020, 20:20)

bij edpnet kost mijn nummer 0€/maand en onbeperkt bellen vast + mobiel via fritzbox en gsm voor 2€/maand. (fvd)

Ik had indruk dat bij ovh af en toe storing was als ik uitbelde, of ontvanger hoort je niet. Word je niet vrolijk van.

Vind betamax betrouwbaarder, hoe ongeloofwaardig dit ook klinkt.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 3 dagen 51 minuten 44 seconden geleden (16 Sep 2020, 09:50)

satsurfer schreef:bij edpnet kost mijn nummer 0€/maand en onbeperkt bellen vast + mobiel via fritzbox en gsm voor 2€/maand. (fvd)

Oh, en waar kan ik dit product kopen? €2/maand wil ik er wel voor betalen.

Of neen, je moet er een hele zwik bij nemen. €35/maand voor internet en dan is er nog geen TV.
Dan vind ik telenet aan €55 voor internet + TV (+tv-box en deftige opname mogelijkheid) toch een stuk interessanter.
Dat het dan een € of 2 meer kost in totaal maakt me niet uit.
Dan komt de klassieker "jamaar er zijn geen limieten bij edpnet. Wel, ik kom nooit boven de 80GB.)

Telenet werkt bij ons al 12 jaar zonder 1 dag uit te vallen, dat is me ook wat waard.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4643
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 330 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor satsurfer » 2 dagen 23 uur 57 minuten geleden (16 Sep 2020, 10:45)

cadsite schreef:Oh, en waar kan ik dit product kopen? €2/maand wil ik er wel voor betalen..

OVH :1,2€/maand...in+uitgaand nummer
freevoipdeal: enkel UITgaand bellen. Je kan ook zonder abbo nemen...spotgoedkoop
Duidelijk?

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 2 dagen 23 uur 20 minuten geleden (16 Sep 2020, 11:21)

satsurfer schreef:bij edpnet kost mijn nummer 0€/maand en onbeperkt bellen vast + mobiel via fritzbox en gsm voor 2€/maand. (fvd)


satsurfer schreef:OVH :1,2€/maand...in+uitgaand nummer
freevoipdeal: enkel UITgaand bellen. Je kan ook zonder abbo nemen...spotgoedkoop
Duidelijk?

Eerst spreek je over edpnet en dan met OVH. Terwijl je net op OVH kwam reageren met edpnet, dus duidelijk? Wat jij bedoelt alvast niet.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6141
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor Jack Daniels » 2 dagen 23 uur 4 minuten geleden (16 Sep 2020, 11:37)

cadsite schreef:Dan vind ik telenet aan €55 voor internet + TV (+tv-box en deftige opname mogelijkheid) toch een stuk interessanter.
Dat het dan een € of 2 meer kost in totaal maakt me niet uit.
Dan komt de klassieker "jamaar er zijn geen limieten bij edpnet. Wel, ik kom nooit boven de 80GB.)

Telenet werkt bij ons al 12 jaar zonder 1 dag uit te vallen, dat is me ook wat waard.

Dan blijf je toch gewoon bij Telenet en neem je OVH voor VoIP ?
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2584
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Contact:

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor cadsite » 2 dagen 22 uur 59 minuten geleden (16 Sep 2020, 11:42)

Jack Daniels schreef:
cadsite schreef:Dan vind ik telenet aan €55 voor internet + TV (+tv-box en deftige opname mogelijkheid) toch een stuk interessanter.
Dat het dan een € of 2 meer kost in totaal maakt me niet uit.
Dan komt de klassieker "jamaar er zijn geen limieten bij edpnet. Wel, ik kom nooit boven de 80GB.)

Telenet werkt bij ons al 12 jaar zonder 1 dag uit te vallen, dat is me ook wat waard.

Dan blijf je toch gewoon bij Telenet en neem je OVH voor VoIP ?

Dit is inderdaad voorlopig het plan.
Met dank aan de vele reacties heb ik weer wat geleerd.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4643
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 330 keer

Re: VOIP als telenet klant

Berichtdoor satsurfer » 2 dagen 22 uur 14 minuten geleden (16 Sep 2020, 12:27)

cadsite schreef:
satsurfer schreef:bij edpnet kost mijn nummer 0€/maand en onbeperkt bellen vast + mobiel via fritzbox en gsm voor 2€/maand. (fvd)


cadsite schreef: spreek je over edpnet en dan met OVH. Terwijl je net op OVH kwam reageren met edpnet, dus duidelijk? Wat jij bedoelt alvast niet.


cadsite schreef:Of neen, je moet er een hele zwik bij nemen. €35/maand voor internet en dan is er nog geen TV

Ge wist toch dat bij vdsl er nr bij zat?

'k zou voor de stress en de duidelijkheid alles bii Telenet houden. :-D die paar euro meer of min maakt niets uit toch?


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast