Telenet safespot en safespot guard

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1090
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 175 keer

Telenet safespot en safespot guard

Berichtdoor koenraaddeconinck » 18 Jul 2020, 09:34

Beste allen,

Om het eens niet over corona te hebben ... Ik heb Safespot van Telenet dat nu uiteindelijk ook werkt met de EMTA DOCSIS 3.1 modem.

Op mijn smartphone (Samsung Galaxy A51) heb ik safespot guard geplaatst. Hieromtrent heb ik een aantal vragen:

1. Is dit zinvol want ik vraag me af of smartphones target zijn van hacking, phishing of andere mogelijke malafide praktijken ?

2. Toen ik de app installeerde, moest ik safespot guard via instellingen toegang geven tot mobility functies (hetgeen ik begrijp) maar ik moest ook VPN inschakelen. Ik weet nu "grosso modo" wat vpn ongeveer is maar safespot guard maakt ook gebruik van vpn blijkbaar.

Nu krijg ik altijd een vervelende melding als ik brows dat VPN actief is (hetgeen me logisch lijkt). Ik kan meldingen over voorgrond- en achtergrondservices van safespot guard ook uitschakelen en dan heb ik geen hinder van de meldingen van de app. De meldingen maken het op het einde van een internetsessie evenwel ook mogelijk om de vpn connectie te stoppen (je kan zelfs zien hoe lang die verbinding al actief is via een timer).

Mijn vraag is nu of, als ik alle meldingen verborgen laat (hetgeen resulteert in een veel aangenamer browser ervaring) en internet afsluit, of de vpn verbinding dan actief blijft? Ik zou ervan uitgaan dat wanneer je de internetsessie afsluit op de smartphone, automatisch ook de vpn verbinding wordt gestopt of is het normaal dat je deze na het stoppen van de internetsessie apart moet beëindigen? Zijn er dan eventueel nadelen bij het open laten van de vpn sessie of kan dit problemen geven?

3. Voor sommige apps - bv. weer, de bluetooth verbinding met mijn wagen die ook gegevens bv. levert over tankstations in een bepaalde buurt en ook geconnecteerd is met de ingebouwde gps die tevens gebruikt maakt van de bluetooth tethering connectie - is het belangrijk dat de apps toegang hebben tot de locatie. Ik lees dat het bij vpn de bedoeling is dat ook o.m. de locatie waar je verbinding maakt met het internet, verborgen wordt of heeft dit geen invloed op het gebruik van apps zoal "weer" en "my peugeot"?

4. Ik vermoed dat als ik alle meldingen verberg, deze beveiligingsapp op de achtergrond actief blijft ...?

Dank voor jullie reacties !

Terug naar “Telenet (BASE)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast