VTMGO zwart scherm bij afspelen

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor alfa_ajx732 » 16 Mar 2020, 17:22

Sinds een paar weken krijg ik op VTMGO een zwart scherm als ik met 'Kijk Nu' het afspelen wil starten, ook geen audio. VRTNU en VIER.BE spelen feilloos af.
Dit gebeurt enkel op mijn laptop met windows 10 (laatste versie) zowel op Edge (Chromium) als op Google Chrome; ook met Mozilla Firefox lukt het niet. Alle browsers heb ik al gereset en herinstalleerd zonder succes. VRTNU en VIER.BE nooit een probleem.
Op dezelfde laptop heb ik ook Windows 7 (dual boot) en loopt het afspelen perfect. Ook op Android tablet en smartphones geen probleem.
Dezelfde versie windows 10 op een andere desktop pc speelt de video af.

Soms iemand een idee wat ik hier mankeer? Welke player gebruikt VTM ? Is hier een extensie of een hulpprogramma te kort of corrupt?
Please help.

Op https://allestoringen.be/storing/vtm/ is ook dergelijke fout gemeld.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 259
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor Ordon » 17 Mar 2020, 02:32

Had hetzelfde voor.
Volgende website toegevoegd aan de whitelist op Pi-hole:

Code: Selecteer alles

www.googletagmanager.com

Alles werkt weer.

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor alfa_ajx732 » 17 Mar 2020, 18:23

Begrijp het niet goed, Pi-hole is een adblocker, eerst een adblocker invoeren, die ik vooreerst niet voor windows voorzien is om dan vervolgens te white-listen.
Maar je hebt toch gelijk wat de http://www.googletagmanager.com betreft.
Met deze info heb ik wat verder gezocht tot ik op deze fout gestoten ben:

Code: Selecteer alles

Failed to load resource: net::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID
https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id=GTM-MJD8WSF

Het zou dus met certificaten te maken hebben.
Googlen op net::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID levert veel oplossingen maar zijn allemaal voor oudere versies van google chrome;
Er zou een alternatief certificaat moeten ingevuld worden ...
Weet er soms iemand een passende oplossing voor dit probleem?
... en de boer die ploegt voort ...
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.07.11 (modfs Time based Dial plan) (Sync 70/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E+3000; powerl 1220/1260
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor alfa_ajx732 » 29 Mar 2020, 09:18

Nog altijd geen oplossing, ook bij VTM zijn ze ten einde raad.
Ook bij met browsers firefox en brave heb ik de fout
Alle browsers heb ik geïnstalleerd zonder extensies, zonder adblocker en zonder HW accell.
Een tweede account heeft zelfde probleem. (Mss moet ik nog eens met een nieuw account proberen??)
In Windows 7 op zelfde laptop is alles in orde!

Heeft er niemand een idee hoe ik dit verder kan onderzoeken?
Alle voorstellen welkom
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.07.11 (modfs Time based Dial plan) (Sync 70/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E+3000; powerl 1220/1260
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4657
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1483 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor raf1 » 29 Mar 2020, 10:28

Test eens of je het "Parkour" filmpje kan afspelen en er bovenaan de player "widevine" staat:
https://bitmovin.com/demos/drm

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor alfa_ajx732 » 29 Mar 2020, 11:04

raf1 schreef:Test eens of je het "Parkour" filmpje kan afspelen en er bovenaan de player "widevine" staat:
https://bitmovin.com/demos/drm


Waar vind ik het "Parkour" filmpje? Moet ik mij registreren?
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.07.11 (modfs Time based Dial plan) (Sync 70/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E+3000; powerl 1220/1260
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4657
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1483 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor raf1 » 29 Mar 2020, 11:39

Neen, gewoon op de afspeelknop van de videospeler klikken. Desnoods 30 seconden wachten, webbrowser heropstarten en opnieuw proberen. Of eerst eens op Windows 7 proberen zodat je kan zien hoe je het filmpje moet afspelen.

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor alfa_ajx732 » 29 Mar 2020, 12:26

In windows 10 krijg ik geen reactie
Boven de player staat : Detected , using No DRM
Dan naar windows 7 zelfde resultaat

Vrees dat ik iets mankeer, tijdsaangave in de player staat op 0,01
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.07.11 (modfs Time based Dial plan) (Sync 70/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E+3000; powerl 1220/1260
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4657
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1483 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor raf1 » 29 Mar 2020, 13:19

Wellicht is de Widevine Content Decryption Module verouderd, dat zal ook de oorzaak zijn dat VTM op zwart blijft.

Probeer het volgende voor Firefox:

Open Windows Verkenner en navigeer naar volgende map:
C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\profiel.default\gmp-widevinecdm
Verwijder alles wat in die map zit!
Start Firefox opnieuw op en ga terug naar https://bitmovin.com/demos/drm
Normaalgezien wordt dan de nieuwste versie van de Widevine Content Decryption Module geïnstalleerd. Eventueel moet je je toestemming geven om DRM in te schakelen.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 259
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor Ordon » 29 Mar 2020, 13:37

:thumbs: :thumbs: :thumbs:

OS: Debian 10.3
FF: 68.6.0esr(64bit)

Ik had hetzelfde voor als alfa_ajx732 op de door raf1 opgegeven url.
Na verwijderen van de betreffende directory leek er eerst geen verbetering te zijn.
Totdat er plots iets "automatisch" geïnstalleerd werd (hoe kan ik nagaan wat?).
De directory "gmp-widevinecdm" bleek opnieuw aangemaakt.
En het filmpje wordt nu perfect afgespeeld!
Dank je wel raf1 !!

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor alfa_ajx732 » 29 Mar 2020, 14:21

Op windows 10 firefox geinstalleerd
film speelt niet af
gmp-widevinecdm verwijderd en firefox opnieuw opgestart
nu speel het filmpje "Parkour" af en de melding boven de player staat Widevine
VTMGo nog altijd zwart scherm

Op windows 7, waar VTMGO ok is, ook firefox geinstalleerd, film speelt ook niet af maar na verwijderen van gmp-widevinecdm en opnieuw opstarten van firefox dan ook de Widevine player.
VTMGO nog steeds ok.

@Ordon
Zal ik nu afwachten tot het "magische" gebeurt? :???:
@Raf1
Wat denk je?
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.07.11 (modfs Time based Dial plan) (Sync 70/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E+3000; powerl 1220/1260
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4657
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1483 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor raf1 » 29 Mar 2020, 17:13

Geen idee, je kan nog eens proberen om Firefox te verwijderen en C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox volledig te verwijderen en daarna Firefox 74 te herinstalleren, maar als dat het probleem niet oplost, dan weet ik het ook niet.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 259
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor Ordon » 29 Mar 2020, 18:07

VTM GO werkt zonder problemen. Zowel op W10 als Debian (8.11 en 10.3) als Zorin (15.2 Ultimate en 15.2 Education).

Widevine vanop DRM test pagina: https://bitmovin.com/demos/drm.
Heb ik nagekeken op:
  • W10 Home, 1909, build 18363.720 || FF 74.0 (64-bit)
  • Debian 8.11 || FF 68.6.0esr (64-bit)
  • Debian 10.3 || FF 68.6.0esr (64-bit)

Cookies worden op bovenstaande systemen telkens verwijderd bij afsluiten FF.
Na opstarten FF en aansluitend laden van de pagina https://bitmovin.com/demos/drm: "Detected, using No DRM".
Ongeacht de keuze voor DASH, HLS en Smooth (en klinken op "LOAD").

Reload van de pagina https://bitmovin.com/demos/drm: "Detected, using widevine".
Dus na een reload van de pagina is alles OK.
Verwijderen van de directory "gmp-widevinecdm" bleek niet nodig te zijn.
De versie van de "Widevine Content Decryption Module" (gmp-widevinecdm) is op alle systemen: 4.10.1582.2.


Kan bijna niet anders dan dat uw specifieke W10 installatie/configuratie aan de oorzaak ligt.
Maar wat?
Dat is de vraag natuurlijk...

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 138
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen SOLVED

Berichtdoor alfa_ajx732 » 17 Apr 2020, 10:30

Ordon schreef:Kan bijna niet anders dan dat uw specifieke W10 installatie/configuratie aan de oorzaak ligt.
Maar wat?
Dat is de vraag natuurlijk...

Alle laatst geïnstalleerde programma's verwijderd, windows 10 opnieuw geinstalleerd (met behoud van gegevens), nieuwe gebruiker aangemaakt ... enz zonder succes :bang:
Bij VTM weten ze het ook niet meer.
In een laatste poging alle Belgium E-Id en de Digipass software verwijderd aangezien dat ook met licenties werkt ... noppes

MAAR MAGIC HAPPENS ... opeens gisteren toevallig nog eens VTMGo player gestart en die werkt perfect, zelfs zonder onderbrekingen, loopt als een trein.
Komt het nu door die e-id die ondertussen al terug geinstalleerd is of is er van VTM uit iets veranderd ... ik weet het niet
Ik wacht nog op een reactie van VTM.

In ieder geval bedankt voor de reacties.
Laatst gewijzigd door alfa_ajx732 op 17 Apr 2020, 10:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.07.11 (modfs Time based Dial plan) (Sync 70/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E+3000; powerl 1220/1260
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

marzman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 15 Dec 2015
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: VTMGO zwart scherm bij afspelen

Berichtdoor marzman » 17 Apr 2020, 10:51

alfa_ajx732 schreef:Begrijp het niet goed, Pi-hole is een adblocker, eerst een adblocker invoeren, die ik vooreerst niet voor windows voorzien is om dan vervolgens te white-listen.

Dat doe je zelf dan toch? Niet VTM.

Ik kan me ook best voorstellen dat het 'by design' is. VTM is een commerciele partij en het enige waar ze op verdienen op VTM Go zijn de advertenties.


Terug naar “Andere: DVB-T, TV over Internet (Bhaalu, Stievie, Yelo, ...), TV algemeen, ...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten