Nieuwe digicorder en ubiquiti router

skank
Plus Member
Plus Member
Berichten: 177
Lid geworden op: 06 Feb 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor skank » 26 Aug 2019, 14:31

Vriend van me wil nieuwe Telenet digicorder.
Voor de nieuwe functies.
Echter zegt Telenet dat BN je hiervoor perse hun router moet gebruiken.
Hij heeft echter een ubi router.
Klopt het wat Telenet zegt?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2995
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 148 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer
Contact:

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor devilkin » 26 Aug 2019, 14:38

Check de andere posts hier op het forum. Samengevat: het werkt zonder, maar je krijgt de tv box niet tenzij je de (laatste?) wifi router hebt.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

skank
Plus Member
Plus Member
Berichten: 177
Lid geworden op: 06 Feb 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor skank » 26 Aug 2019, 15:00

Zeker dat het werkt? Met de laatste versie vd digicorder he?
Hij heeft de vorige en die werkt en is ook interactief en zit na de ubiquiti router. Wel eigen van.

Welke posts?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor ITnetadmin » 26 Aug 2019, 17:05

Geen idee welk protocol hun eigen tv box gebruikt; die neemt op in de cloud en willen ze idd niet geven zonder hun eigen router.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2995
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 148 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer
Contact:

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor devilkin » 26 Aug 2019, 17:43

Wat ik weet is dat die digicorder de dhcp server van Telenet moet kunnen bereiken. Die krijgt een Ip in een andere range en nog een hoop dhcp options mee. Eigenlijk moet die gewoon rechtstreeks aan de modem/router hangen.

Wat de recordings betreft, geen idee.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor ITnetadmin » 26 Aug 2019, 20:09

Met een goeie router kan je de huidige digicorders dus wel achter je router hangen, maar dan wel met wat configuratie want hij moet idd transparant aan de telenet dhcp kunnen.

Gebruikersavatar
Converted
Pro Member
Pro Member
Berichten: 294
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor Converted » 27 Aug 2019, 03:47

Werkt perfect. Je moet ook geen eigen VLANS meer instellen vermits de TV Box gewoon in je eigen intern netwerk hangt.
Het verhaal van die aparte IP range is enkel van toepassing op de oude digicorder. Niet de nieuwe TV Box.
Let wel. Alles wat je doet qua TV-Theek, opnames bekijken enzo wordt bij je verbruik geteld als je een modem only met eigen router hebt.
De AIO modem van Telenet filtert dit verkeer.

Op netweters.be vind je meer uitleg:)

Nu moet je gewoon een Telenet Center vinden die de nieuwe TV Box wil meegeven met een modem only abo. Het activeren ervan met een modem only gaat wel degelijk!
"WIGO home -> 300/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2995
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 148 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer
Contact:

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor devilkin » 27 Aug 2019, 07:16

Converted schreef:Werkt perfect. Je moet ook geen eigen VLANS meer instellen vermits de TV Box gewoon in je eigen intern netwerk hangt.


Brrrr... why the f* zou je dat op je eigen intern netwerk willen hangen.
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
Converted
Pro Member
Pro Member
Berichten: 294
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor Converted » 27 Aug 2019, 07:18

Mensen die er geen graten in zien lol.
"WIGO home -> 300/20"

Afbeelding

tien
Premium Member
Premium Member
Berichten: 717
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor tien » 27 Aug 2019, 08:33

Converted schreef:Mensen die er geen graten in zien lol.

Dan is het toch simpeler dat je gewoon alles van vlans stopt en gewoon samen achter de router plakt?

Gebruikersavatar
Converted
Pro Member
Pro Member
Berichten: 294
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor Converted » 27 Aug 2019, 08:34

Inderdaad. Tenzij je het perse gescheiden wil houden.
"WIGO home -> 300/20"

Afbeelding

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 890
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor DarkV » 27 Aug 2019, 12:48

Converted schreef:Let wel. Alles wat je doet qua TV-Theek, opnames bekijken enzo wordt bij je verbruik geteld als je een modem only met eigen router hebt. De AIO modem van Telenet filtert dit verkeer.


En op basis van wat is de filtering ?

Converted schreef:Op netweters.be vind je meer uitleg:)


Bedoel je deze link... https://www.netweters.be/t5/De-nieuwe-T ... /m-p/70373 want daar staat niet echt iets zinvols in.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 125 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor Sinna » 27 Aug 2019, 13:30

Ik vermoed op basis van IP-ranges (maar dat is zonder mij ook maar ergens in te lezen).
Een niet routable IP-range volstaat hiervoor (muv. die CGNAT-IP's).
Computer(k)nul

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 997
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor tb0ne » 27 Aug 2019, 13:47

Deze draad geeft de beste historiek weer denk ik...
https://www.netweters.be/t5/De-nieuwe-T ... 707/page/4
Ik wacht op bridge modus/modem only bij Orange en dan is het bye bye Telenet hier, voorlopig geen ander alternatief mogelijk. :cry:

Gebruikersavatar
Converted
Pro Member
Pro Member
Berichten: 294
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor Converted » 27 Aug 2019, 19:56

DarkV schreef:
Converted schreef:Let wel. Alles wat je doet qua TV-Theek, opnames bekijken enzo wordt bij je verbruik geteld als je een modem only met eigen router hebt. De AIO modem van Telenet filtert dit verkeer.


En op basis van wat is de filtering ?

Die haalt het TV Box verkeer eruit zodat het niet wordt opgeteld bij je telemeter. Wat betreft opnames en TV-Theek. De modem only filtert dit verkeer niet en wordt daarom bijgeteld bij je verbruik.
Maar als je een Business abo hebt, maakt dit niet zoveel uit e.
"WIGO home -> 300/20"

Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor ITnetadmin » 28 Aug 2019, 14:17

tb0ne schreef:Deze draad geeft de beste historiek weer denk ik...
https://www.netweters.be/t5/De-nieuwe-T ... 707/page/4
Ik wacht op bridge modus/modem only bij Orange en dan is het bye bye Telenet hier, voorlopig geen ander alternatief mogelijk. :cry:


Van wat ik hier in een ander topic las, hadden de eerste routers van Orange by default bridging mode in hun firmware; de nieuwe modellen niet.
Daarom zouden ze de moeite niet (willen) doen.

En effe offtopic:
Ouch @ netweters: een grote post over het gebruik van een router als AP, en geen kat van die experts die die mens vertelt dat de makkelijkste manier is om een router tot AP om te vormen is hem op de LAN poort aan te sluiten (en dhcp af te zetten). Veel blabla over bridge modes en port forwards...

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe digicorder en ubiquiti router

Berichtdoor Drwho » 28 Aug 2019, 22:24

Haha, hilarisch stukje uit het antwoord van de community manager:

...Elke EMTA wordt dan ook gratis omgeruild voor een HGW, welke ook meer mogelijkheden geeft aan de klanten (bv. premium Wi-Fi).


Ze gaan even tegen mensen met een EMTA, die doorgaans een mooie setup achterliggend hebben en technisch onderlegd zijn, vertellen dat een HGW 'premium wifi' te bieden heeft. Vertel dat tegen Jos & Josiane in de winkel hé, die geloven zoiets.

Premium wifi, ik bescheur het. :lol:


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: lucky52 en 1 gast