DeCroo heeft zich populair gemaakt bij heel wat jongeren (en UB'ers) door over een mogelijke 4de speler hoopvol te communiceren.
In NL gebeurt net het tegenovergestelde (T-Mobile neemt Tele2 over) en dat land is wat makkelijker qua regelgeving dan BE.
Tegelijk heeft Proximus nu laten zien dat de overheid niet te moeilijk moet doen, want dat Prox autonoom kan beslissen over de tewerkstelling van een paar duizend mensen (12K volgens ACOD). En misschien heeft Dominique Leroy nu wel gewoon wat ze wilde: een geprek met de overheid op haar voorwaarden.
Vergeet ook niet dat de mediabedrijven (VRT, VTM, Vier) graag een wet hebben die het doorspoelen van reclame verbiedt (zodat ze met reclame hun inkomsten op peil kunnen houden),
terwijl de providers (Proximus en Telenet) dat absoluut niet willen om te vermijden dat klanten hun product niet meer afnemen.
DeStandaard 08/01/2019 -
ACOD VREEST 2.000 ONTSLAGEN BIJ PROXIMUS - Premier roept ceo Proximus bij zich
De socialistische vakbond ACOD zegt dat de raad van bestuur van telecombedrijf Proximus dinsdagavond een zwaar afslankingsplan heeft goedgekeurd. Proximus bevestigt noch ontkent. Premier Charles Michel (MR) is not amused en roept Proximus-ceo Dominique Leroy bij zich voor een gesprek.
De Premier kan alleen maar verliezen:
- gaat Premier JobsJobsJobs klakkeloos 2K jobverlies aanvaarden (ook al zou het gespreid zijn over
duzend jaar)?
- gaat de
liberale en zich als modern voordoende premier zich moeien in een verzelfstandigd overheidsbedrijf (net zoals al zijn voorgangers dus)?
- gaat de
liberale premier buigen voor het dreigement en openlijk de 4de provider afzweren?
Maar in verkiezingstijden kan hij niet anders dan reageren natuurlijk

. De PvdA en consoorten staan al te drummen om het bericht te recuperen. Meer concurrentie (die we bijlange nog niet hebben) leidt (lijdt) nu al tot zwaar banenverlies. Je ziet het pamflet al komen

.
Dat er bij providers nog veel op de soep ligt, is niet echt een geheim. Als je hun brutomarges (zonder financiering) van hun kernactiviteit bekijkt en rekening houdt met het soort
moonshots waar ze mee bezig zijn, heeft dat geen fluit meer te maken met "providertje spelen".
https://issuu.com/proximusgroup/docs/8. ... 3/59231879
Check bij Proximus zeker ook de afschrijvingen

.
Op 10 jaar tijd is de omzet licht gedaald (5986M -> 5802M = -3%), maar zijn de afschrijvingen wel ontploft (743M -> 963M = +30%), had ik eerder al gezegd dat je met winst- en verliescijfers alles kan aantonen? Dat een auditor de boekhouding goedkeurt is overigens nauwelijks een argument: de rapportering van Ahold, Enronn en Griekenland werd ook altijd conform bevonden. Het enige dat de handtekening van de auditor betekent is dat hij/zij niets geks gevonden heeft en dat het bedrijf in kwestie binnen de wettelijke marges gebleven is. Volg maar eens een cursus IFRS of een vergelijking IFRS en GAAP. Hilarisch, echt waar.