Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 08 Dec 2018, 22:42

monstro900 schreef:TX niveau van de modem is aan de hoge kant. Coax/dropkabel probleem?

grtz

Idd dat waren mijn waarden, maar ze zijn meer dan een maand geleden geweest van Telenet met hun netwerf in onze gemeente en hebben alle filters vervangen aan de dropkabel enzo. Ik heb een nieuwe modem gekregen bij een orange interventie, want die andere had blijkbaar een hardware probleem... intussen is bij de upload stream een 45 db nu te zien hier.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor beont » 16 Dec 2018, 15:20

Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2241
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 29 Dec 2018, 00:51

Op 10 januari komen ze hier installeren, ik zit zelf met een edgerouter setup, welke modem moet ik vragen aan de technieker die je zelf nog in bridge kan zetten ?
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4717
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 29 Dec 2018, 21:06

Braindamage schreef:
r2504 schreef:de modem is de CBN CH6643, dan vind je het misschien op internet, aangezien de modem niet dichtgetimmerd is en je dus alles kan wat in de handleiding staat
Handleiding

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ubremoved_539 » 30 Dec 2018, 00:19

Ben je zeker dat dit correct gequote is ?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4717
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 30 Dec 2018, 00:27

het is de CBN-CH6643E

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Dec 2018, 04:03

Da's degene die eruit ziet aks een zwarte telenet router, btw; *niet* de witte, als ze een witte steken heb je gegarandeerd geen bridging.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4717
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 30 Dec 2018, 14:37

Afbeelding

persoonlijk zou ik dit OP VOORHAND aan Orange gevraagd hebben hoor (en ook als voorwaarde om te mogen installeren). Ik denk niet dat ze standaard nog zo'n modem meehebben.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Dec 2018, 22:46

Dit is niet zoals de modem only van telenet, die je met wat geluk nog kan aanvragen.
Dit is een ouder model dat officieel niet meer geinstalleerd wordt; je moet dus geluk hebben dat een installateur nog eentje op voorraad heeft.

Ik hoor trouwens geruchten over een ander zwart model dat ze installeren, dat ook geen bridging heeft.

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 629
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 31 Dec 2018, 08:18

Ik heb hier een zwarte askey/ siligence , en zoals geweten heeft die geen bridge modus...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 31 Dec 2018, 17:41

De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1046
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 94 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor splinterbyte » 02 Jan 2019, 09:06

hm kan je je modem only van telenet meenemen naar orange als je overschakelt? in princiepe moeten zij gewoon het mac adres ingeven voor koppeling aan je account

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor decat » 02 Jan 2019, 11:46

Technisch gezien zal dat wel kunnen maar zal niet worden toegestaan.
De modem only is en blijft eigendom van Telenet.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 02 Jan 2019, 11:51

Een kleine stock hadden ze blijkbaar overgekocht, maar dat waren all-in-ones en daar draait een Orange software op.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 629
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 02 Jan 2019, 11:51

ITnetadmin schreef:De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

AfbeeldingAfbeelding

seriewoordenaar007
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 09 Mar 2018
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor seriewoordenaar007 » 05 Jan 2019, 22:54

beont schreef:Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.


Das een toegangspoort waarlangs Orange stiekem in uw bakje komt foefelen.
Die Mongoose httpd is een gecastreerd webservertje om die klooiklussen te kunnen klaren.
Slakkenpost en gevederde luchtkoeriers zijn mijn favoriete communicatiemiddelen. :banana:

LaZeR
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 18 Apr 2007

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor LaZeR » 08 Jan 2019, 21:41

De oude modem 1’s zijn sinds deze maand out of stock, mogelijks dat er nog techs een paar hebben maar lang zal dit niet meer duren.
(Ze moesten bewust uit stock)
Don't know anything :banana:

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2241
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 10 Jan 2019, 22:17

Vandaag installatie, kwam binnen met een nieuwe maar, even gevraagd en zonder problemen CBN modem gekregen(CH6643), bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Hij vertelde wel als je speedboost neemt dat ze misschien gaan aandringen om zo'n nieuwe te komen plaatsen gezien die snellere wifi hebben.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15636
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2755 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 10 Jan 2019, 23:27

Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2241
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 11 Jan 2019, 00:06

philippe_d schreef:
Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...


Idd gebruik het als backup route met dubbele nat, ik heb gezocht maar geen optie om de interne router uit te zetten, uit ip besparing zou ik dat overwegen. Ik hoop ook dat orange snel ipv6 begint uit te rollen.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6465
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 325 keer
Uitgedeelde bedankjes: 139 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor proximusboyke » 22 Jan 2019, 12:56

zou het kunnen dat de modems van telenet betere wifi uitzenden ?
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

rtl
Premium Member
Premium Member
Berichten: 727
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor rtl » 06 Mar 2019, 14:42

Iemand nog een update hierover? Werkt dit nog steeds niet op de laatste gen modems?
Ben ook van plan om Orange te nemen maar ik heb momenteel een modem-only setup en ik wil mijn publiek IP behouden.
Oude modem eisen dus?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1283
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor buthead » 06 Mar 2019, 15:42

Als advies contacteer hun klanten support via facebook hier krijg je 9/10 betere hulp en als ze hier nee zeggen is de kans klein dat je er één zal krijgen.
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 13 Aug 2019, 14:28

Nog eens via twitter nagevraagd bij Orange of er nog een oude 'modem 1' (CBN CH6643) kan geleverd worden wanneer expliciet gevraagd. Antwoord:

'normaal kan je niet kiezen, maar als de technieker ze allebei bij heeft, dan kan je het vragen'. Niets is zeker dus.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 13 Aug 2019, 17:58

Die generatie 1 modems zijn ze echt wel eruit aan het halen.
Techniekers mogen die naart schijnt niet meer installeren.

Het is veel makkelijker een modem only vast te krijgen bij telenet dan een gen1 aio bij orange, en dat wil wat zeggen.

Heb je ook nagevraagd wanneer ze eindelijk terug een bridging mode programmeren op hun nieuwe toestellen?
Want als dat op de oude kon moet dat nu ook kunnen.

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 13 Aug 2019, 19:14

Ik heb de vraag zonet gesteld in de DM op twitter. Zodra reply laat ik het hier weten...

Binnenkort ga ik om een modem only bij Telenet en blijf ik op mijn 50/5. In afwachting van toekomstige ontwikkelingen bij Orange, dat volg ik hier verder op de voet...Zoals al meermaals aangehaald, bridge-modus zou al volstaan.

demenne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor demenne » 14 Aug 2019, 09:15

Ik heb hier ook een Orange love Duo pakket besteld. Ik gebruik een synology die ik graag als VPN server wil instellen.
Is dit mogelijk met de Askey modem en DMZ of heb ik daarvoor de bridge functie nodig?

elmariachi2920
Plus Member
Plus Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 08 Aug 2011
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor elmariachi2920 » 14 Aug 2019, 12:15

enkel poort openen voor de VPN is voldoende
heb ik zelf ook gedaan
Afbeelding

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 20 Aug 2019, 16:10

Vandaag reactie op mijn DM betreffende de bridge-modus:

"Staat momenteel helaas niet op de planning, maar we proberen om zoveel mogelijk updates te doen. Misschien zal het later wel mogelijk zijn."

Misschien gaat de zon schijnen, misschien gaat het regenen. Daar ben je dus niets mee.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 20 Aug 2019, 16:46

"Gaan we bij mobistar ooit gebruik kunnen maken van mensen on hold te zetten, tweede lijn, etc bij de normale gsm abbos?" is een vraag die ik daar ooit stelde.
Het antwoord was "Momenteel niet, maar we bekijken dat."
Dit was in de late jaren 90.
Intussen kan het nog altijd niet.
Bij Proximus kan dat al decennia.

Om idd maar te zeggen dat dit een non antwoord is en je er dus van moet uitgaan dat ze hier echt geen zin in hebben.
Dan vraag je je uiteraard wel af waarom het dan wel kon in hun eerste generatie modem.

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 22 Aug 2019, 08:36

Ik zou redeneren dat Orange een eigen 'fork' maakt van de stock firmware die de leverancier levert op haar toestellen.
Bij CBN was een bridge-modus standaard aanwezig en dus ook mogelijk in de fork van Orange, bij het toestel van Siligence zit er standaard geen bridge in en moet Orange dat zelf programmeren in haar versie. Daarop zou ik dan weer denken dat de kosten-baten te hoog zijn voor de kleine doelgroep die dit wenst?

Zolang Orange geen serieuze aanval kan/wil/mag plaatsen op de business markt zal er niet veel veranderen wat betreft modemkeuze.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 23 Aug 2019, 03:43

Zou goed kunnen.
Soit, als men dat niet by default aanbiedt, dan is het een kwestie dat de wetgever zulke opties verplicht oplegt; maar dat is een totaal andere discussie.

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 248
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor TheCeet » 02 Feb 2020, 15:50

Eventjes melden dat Orange bridge modus in de loop van 2020 zal lanceren.
Werd gepost op hun Tribe kanaal door Totem:
https://community.orange.be/t5/Internet ... td-p/26251
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 02 Feb 2020, 16:54

*Echte* bridge modus, of bridging dmv mac passthrough?
En hoeveel IPs?

Edit: staat er dus weer niet bij.
Ik ga ns een accountje moeten aanmaken en de vragen rechtstreeks stellen.
Tenzij iemand daar al een account heeft?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15636
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2755 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 02 Feb 2020, 18:04

ITnetadmin schreef:Soit, als men dat niet by default aanbiedt, dan is het een kwestie dat de wetgever zulke opties verplicht oplegt; maar dat is een totaal andere discussie.

Voor ieder probleem(pje) die jij ziet zou de wetgever moeten tussenkomen. Hebben we nog geen regels genoeg? :-(

ITnetadmin schreef:*Echte* bridge modus, of bridging dmv mac passthrough?
En hoeveel IPs?

Ik zou nog niet teveel voorlopen en niet te vroeg juichen.
Indien het er komt, vrees ik dat het een Mac passtrough zal oplossing zal zijn, met één bijkomend IP?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7973
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 02 Feb 2020, 23:03

Die regels zouden niet hoeven te bestaan als bedrijven hun job correct deden.
Regels ontstaan vaak alleen maar omdat men de kantjes eraf loopt, dus overdreven regels hebben bedrijven enkel aan zichzelf te danken.

Er zou geen regel voor open hardware nodig zijn bv, als isps die optie by default zouden toevoegen (of niet verwijderen, zoals op zowel kabel als kopenpaar gebeurd is), ook al gebruikt maar 0.1% van hun clienteel dat.
Ik ben daar heel duidelijk in: of ze bieden het aan "uit de goedheid van hun hart voor hun meer geavanceerd clienteel", of ze krijgen wat mij betreft een wet die ze ertoe verplicht.

Enne.. sorry, maar dat de ISPs ns hun benamingen fatsoenlijk gebruiken.
Beide manieren doen aan "bridging", maar je hebt een "bridge mode", die het toestel volledig omzet in bridge (+modem), en een "mac passthrough".
Ik ben het beu dat men geen correct benamingen gebruikt, ze hebben daar ook IT diensten, dat ze het daaraan vragen alvorens verkeerde dingen rond te bazuinen (he, telenet?).

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4717
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 03 Feb 2020, 15:11


Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 248
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor TheCeet » 03 Feb 2020, 16:09

Neen.
Apart product, is duidelijk gewoon enkel mesh network. Heeft dus niks te maken met hun modem.
iPhone 11 Pro: Proximus Smart Ent Comfort
ISP: Afbeelding edpnet FiberXL


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten