waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

StV
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 20 Okt 2010

waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor StV » 12 Mei 2011, 11:11

Mijn Telenet aansluiting is momenteel zo:
Modem --> switch --> Powerplug --> andere Powerplug achter de TV --> naar de Ethernetaansluiting van de Digicorder.
Zo is dat een tijd geleden aangesloten door de mensen van Telenet.

Nu is mijn vraag, WAAROM heb je ethernet nodig op je Digicorder? Gisteren trok mijn vriendin per ongeluk één van de Powerplugs uit en de Digicorder bleef gewoon perfect verder werken. Ik dacht dat die Ethernet aansluiting er moest zijn voor de digitale TV gids ofzo. Bij wijze van test heb ik net beide Powerplugs uitgetrokken, dus er komt geen enkel Ethernet signaal aan bij de Digicorder momenteel. De Digicorder steekt wel in via Coax.

Kan iemand hier wat meer uitleg over geven?

Alvast bedankt!!

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 386 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor Lord Utopia » 12 Mei 2011, 11:24

De digicorder zal inderdaad perfect werken. Wanneer je echter gebruik wilt maken van de EPG (Elektronische Programma Gids) zal die maar twee dagen voorop kunnen gaan, terwijl met interactiviteit kun je tot twee weken voorop gaan. Ook programma's aanvragen (VoD) werkt niet zonder interactiviteit.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16218
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2917 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 790 keer
Contact:

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor philippe_d » 12 Mei 2011, 11:30

De ethernet verbinding van je Digicorder dient om jouw toestel inter-actief te maken.
Met een inter-actieve Digicorder (2-way communicatie) kan je bijvoorbeeld:
    - e-mail op je TV ontvangen/versturen.
    - internet raadplegen.
    - online extra (betalende) opties bestellen, VOD, de fameuze "rode" knop gebruiken.
Zoals je proefondervinderlijk hebt vastgesteld, blijft de digicorder perfect werken zonder de ethernet aansluiting. Zelfs de decoder Firmware updates zullen perfect binnenkomen (via de coax).
Ik heb ook digitale TV, en heb de installateur niet binnengelaten: ik hoef al deze extra's niet, die alleen maar geld kosten (vb "rode knop") ...

PS. Zelfs zonder inter-actieve digicorder is het mogelijk bepaalde extra opties (vb bijkomende zenderpaketten) te laten activeren (telefonsich).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.28, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

StV
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 20 Okt 2010

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor StV » 12 Mei 2011, 12:00

Hartelijk dank voor de informatie!
De rode knop gebruik ik nooit en een programma gids die 2 dagen kan vooruit zien is meer dan genoeg. Die Powerplugs werden behoorlijk warm (en dus energieverbruik) dus ik ben blij dat ik ze gewoon kan uit laten nu als ze voor mij toch weinig nut hebben.

Mvg

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1613
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor driesve » 13 Mei 2011, 14:05

Hier hetzelfde. Modem steekt bijna nooit in het stopcontact, want die interactie rommel heb ik toch niet nodig. Vermits ik gelukkig geen internet via Telenet heb, kan die modem dus gerust uit het stopcontact. Ik steek hem enkel in het stopcontact als ik naar een heruitzending van het journaal (VRT) wil zien vanuit de luie zetel (ipv computer).

Eigelijk geldt hetzelfde hier voor de digibox. Deze steekt nooit in het stopcontact, tenzij er uitzonderlijk een digitale zender nodig is. Voor de rest volstaat analoog nog en door de slechte tv is er toch geen kwaliteitsverschil te merken. Ik heb eigelijk enkel digitale tv voor de 12% ipv 21% btw.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_539 » 13 Mei 2011, 14:13

driesve schreef:Ik heb eigelijk enkel digitale tv voor de 12% ipv 21% btw.


Dan bespaar je zo'n 12 euro per jaar... echter dankzij de activatiekosten is TN hier de eerste 5 jaar mee weg.

De verlaagde BTW is dus eerder een broekzak vestzak operatie waar enkel TN beter van wordt (en dat was niet de bedoeling).

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4873
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1518 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor raf1 » 13 Mei 2011, 14:30

StV schreef:Nu is mijn vraag, WAAROM heb je ethernet nodig op je Digicorder?

Om je Digicorder te laten communiceren met de Telenet-servers.
Eén puntje werd nog niet aangehaald:
- versturen van gedetailleerde informatie over je tv-gebruik

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_539 » 13 Mei 2011, 15:18

raf1 schreef:- versturen van gedetailleerde informatie over je tv-gebruik


Heb je hiervoor enig bewijs... of is het maar een veronderstelling (technisch kan het in ieder geval).

Trouwens wat eveneens niet vermeld is... mensen die meer dan één decoder hebben, en een extra pakket moeten ook een netwerkverbinding hebben aangezien de decoders elkaar controleren ivm. sharing van het pakket.

MadCompie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 27 Jan 2011
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor MadCompie » 20 Mei 2011, 12:51

Komt de programmagids ook via ethernet? Voor ik TN had kon ik dat oproepen via de menu van de TV zelf? (dus via coax)
ʞǝǝd ıʇ sıɯdlǝ

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4206
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor Ken » 20 Mei 2011, 13:32

Enne softwareupdates gaan toch ook via de Ethernetverbinding? ;-)
Nu ja, niet dat er veel zijn...

Internet = Telenet Business Fibernet 300/30 Mbps (Backup link soon via Starlink)
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Destiny Mobile Unlimited + Samsung S21 Ultra
TV = FTA IPTV + Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3 (Team blue), referral code click here

ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_983 » 20 Mei 2011, 13:50

MadCompie schreef:Komt de programmagids ook via ethernet? Voor ik TN had kon ik dat oproepen via de menu van de TV zelf? (dus via coax)


Ja ... max 2 dagen via coax, om tot 2 weken verder te gaan via ethernet.

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 386 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor Lord Utopia » 20 Mei 2011, 13:55

Zoals in mijn bericht onder OP stond.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4873
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1518 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor raf1 » 20 Mei 2011, 14:09

r2504 schreef:
raf1 schreef:- versturen van gedetailleerde informatie over je tv-gebruik


Heb je hiervoor enig bewijs... of is het maar een veronderstelling (technisch kan het in ieder geval).

http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultu ... steem.aspx
In hoeverre er vandaag actief statistieken gegenereerd worden weet ik niet. Maar de settopbox 'praat' alleszins zéér regelmatig met de server.
VoD-kijkcijfers worden alleszins bijgehouden. Wat Telenet intern doet, weet je ook niet. Er is echter wel een afdeling opgericht die zich toespitst op datamining van "klantengegevens" voor commerciële doeleinden.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_539 » 20 Mei 2011, 19:43

raf1 schreef:In hoeverre er vandaag actief statistieken gegenereerd worden weet ik niet


Dat het kan is niet meer dan logisch, maar verder maak je dus duidelijk niet gefundeerde veronderstellingen (waarmee ik ook niet zeg dat het niet zo is). Concreet moet je dus je connectie 24/7 gaan sniffen om te kijken wat er over en weer gaat... dan pas kan je in het beste geval (aangezien men de data zou kunnen encrypteren) een gefundeerde uitspraak doen.

raf1 schreef:Maar de settopbox 'praat' alleszins zéér regelmatig met de server.


Inderdaad, ze downloaden EPG data.

MadCompie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 27 Jan 2011
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor MadCompie » 20 Mei 2011, 19:54

En dan? Mag dat niet of zo? Op deze manier zullen de kijkcijfers tenminste geloofwaardiger overkomen!
ʞǝǝd ıʇ sıɯdlǝ

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_539 » 20 Mei 2011, 19:59

MadCompie schreef:En dan? Mag dat niet of zo?


Privacy wetgeving... en je zou hiervoor toch bewust je toestemming moeten voor geven, alsook terug van kunnen uitschrijven.

Telenet zijn reputatie kennende ligt morgen alle data op straat en kan iedereen zien wanneer en hoeveel jij naar natuurfilms kijkt :lol:

byter
Pro Member
Pro Member
Berichten: 334
Lid geworden op: 02 Dec 2003
Locatie: Genk
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor byter » 20 Mei 2011, 20:36

Ken schreef:Enne softwareupdates gaan toch ook via de Ethernetverbinding? ;-)
Nu ja, niet dat er veel zijn...


De updates komen via de coaxkabel. Daarvoor moet de netwerkkabel dus niet inzitten ;p

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4873
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1518 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor raf1 » 20 Mei 2011, 20:57

r2504 schreef:Dat het kan is niet meer dan logisch, maar verder maak je dus duidelijk niet gefundeerde veronderstellingen (waarmee ik ook niet zeg dat het niet zo is).

Je gaat nogal kort door de bocht door te stellen dat ik niet gefundeerde veronderstellingen maak. Dat is geenszins het geval. Ik weet zeker dat er statistische data verzameld wordt, ik weet gewoon niet of deze reeds aangewend wordt in concrete grafieken die door managers worden beoordeeld.

Ik kan alvast meedelen dat iedereen die een Digibox in huis heeft, in oktober 2010 toestemming gegeven heeft om statistieken te verzamelen:

Telenet Algemene Voorwaarden schreef:12.4. De Digibox/Digicorder is uitgerust met software die toelaat uitgevoerde handelingen met de Digibox te registreren. Deze gegevens worden geregistreerd met het oog op het ontdekken van technische of andere problemen, het verbeteren van de dienstverlening (zoals software- updates, het beter laten functioneren van de diensten) en het verhogen van de efficiëntie van de diensten. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derden. Wel kunnen statistische gegevens in geaggregeerde vorm worden aangewend door Telenet en derden.


Veronderstellingen zijn het dus geenszins, al heb ik geen zicht op wat Telenet intern doet natuurlijk.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_539 » 21 Mei 2011, 18:07

Ik weet best wel dat het kan, en dat ze zich ingedekt hebben... maar ik moet de eerste netwerk trace hier nog zien met het effectieve bewijs.

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor Kenneth » 06 Jun 2011, 10:18

Je gaat nogal kort door de bocht door te stellen dat ik niet gefundeerde veronderstellingen maak


er is toch een groot verschil tussen de uitspraak "- versturen van gedetailleerde informatie over je tv-gebruik" en het verzamelen van anonieme informatie. Komt voor jou misschien op hetzelfde neer maar toch anders van toon.

Denk dat toch ongeveer iedereen op de hoogte is van het feit dat dergelijke gegevens verzameld worden of kunnen verzameld worden. Bij de colruyt krijg je ook geen zo'n korting plus-kaart (of hoe het ook noemt) voor je schoon ogen é.

Als je met zo'n zaken problemen hebt, moet je al helemaal niet meer met de auto naar de kust gaan. Daar kan gans je rit langs de kust gevolgd worden.

Data verzamelen is de dag van vandaag de normaalste zaak van de wereld (of dat terecht is, laat ik in het midden). Daarom ook is er de privacy commissie é

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16218
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2917 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 790 keer
Contact:

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor philippe_d » 06 Jun 2011, 11:07

De discussie ging in feite niet over het feit of je hier problemen mee hebt of niet. Data verzamelen is inderdaad de normaalste zaak van de wereld geworden.

De kern van de discussie was het feit zelf dat Telenet blijkbaar toegang heeft tot "gedetailleerde informatie over je tv-gebruik", en dat de klant hiermee - via de kleine lettertjes - expliciet toelating voor heeft gegeven.

Je kan dit dus vermijden door je Digicorder niet inter-actief te maken (en hier ging de originele topic over).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.28, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4304
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor jackho » 06 Jun 2011, 13:05

Kan ik ergens een technisch schema vinden hoe de toestellen juist verbonden zijn bij een TN aansluiting;
want er is sprake van een modem, switch,decoder en een TV maar hoe en met welke kabels zijn die juist verbonden ?
mvg
Laatst gewijzigd door jackho op 06 Jun 2011, 16:17, 1 keer totaal gewijzigd.

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor Kenneth » 06 Jun 2011, 13:16

En dat is zeker? Dat je de informatie winning stopt als je de ethernet kabel niet aansluit?
Er kan niets via de coax kabel verstuurd worden? Als er updates en dergelijke via de coax kunnen, kan er dan geen data terug?

Is geen terechtwijzing of zo é. Is echt vragend gesteld

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1985 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor ubremoved_539 » 06 Jun 2011, 18:31

jackho schreef:Kan ik ergens een technisch schema vinden hoe de toestellen juist verbonden zijn bij een TN aansluiting;
want er is sprake van een modem, switch,decoder en een TV maar hoe en met welke kabels zijn die juist verbonden ?
mvg


Pagina 15... http://media.tn-media.be/others/pdf/bro ... SS_DEF.pdf al dacht ik ooit betere gezien te hebben bij TN, maar kan ze niet meteen vinden.

Kenneth schreef:Er kan niets via de coax kabel verstuurd worden? Als er updates en dergelijke via de coax kunnen, kan er dan geen data terug?


Nee, er kan geen data terug over de coax vanuit je Digicorder (er bestaan wel modellen met ingebouwde EuroDocsis modem maar die gebruikt TN niet, ze gebruiken steeds je bestaande modem verbonden via de ethernet poort).

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: waarom Ethernet aansluiting op Digicorder?

Berichtdoor dasmewat » 06 Jun 2011, 18:58

Dit zijn dingen waar een normale gebruiker nooit bij stil staat .Ik trek maar een aantal stekkers uit,2 dagen is meer dan genoeg ,dank voor de tips !


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten