lithion schreef:Wil BASE voortbestaan, dan zullen ze moeten afkomen met een degelijk triple play aanbod. Enerzijds kunnen ze via DVB-T televisie aanbieden (als ze licenties kopen), anderzijds is de slecht ontbundelde local loop wel een doorn in het oog.
http://www.userbase.be/forum/viewtopic.php?f=80&t=21525
base heeft beste dekking.....
base heeft toch wel veel resellers....werken voor aldi, belgian-telecom, wireless bvba, carrefour?, e.a. (welke vergeet ik nog) met elk hun tariefplan.
ter herinnering...
Het Noorse Telenor is gekozen ..
18/12/2008
De VRT kiest voor Norkring als private partner voor zijn zenderpark.
Norkring is een dochteronderneming van Telenor en in Noorwegen de
leidende distributeur voor omroepdiensten via de ether. De nieuwe
onderneming, de netwerkoperator, zal eigendom zijn van de VRT (51%) en van Norkring (49%).
De Morgen, 23/1/09
Twintig jaar vtm: directeur-generaal Peter Quaghebeur kijkt naar de toekomst van het Vlaamse tv-landschap
"Niet als zij verder in die richting willen evolueren, maar dan kom je in een conflictmodel terecht. Dan worden wij als zender verplicht om te kijken naar nieuwe distributiemodellen. Een voorbeeld daarvan is het DVB-T-netwerk, dat kan uitgerold worden nu het zenderpark van de VRT verkocht is. Daarmee verstuur je het digitale tv-signaal via de ether in plaats van via de kabel. In Nederland heeft het bedrijf Digitenne daarmee de macht van de kabel doorbroken. Drie à vier miljoen Nederlanders kijken daar met Digitenne naar tv. In Vlaanderen wordt dat moeilijker, omdat de digitalisering al veel verder staat. Vroeger was de kabel eigendom van de Vlaamse gemeenten en die hadden een andere ambitie dan de Amerikanen die vandaag eigenaar zijn van Telenet. Die zouden naar de kaart van Europa kunnen kijken en vragen: 'Vlaanderen? What do we care?' Als de distributeurs op de markt van de zenders komen, dan moeten wij misschien op de markt van de distributeurs gaan. Daarom dat we ervoor moeten zorgen dat we sterke merken hebben. Mensen zullen dan wellicht eerder naar Het Nieuws van vtm dan naar het nieuws van een distributeur kijken."
De Tijd, 31/1/09
'Vtm heeft geen grote broer nodig'
MEDIA Zowel ontstaan als toekomst van Vlaanderens grootste commerciële zender afhankelijk van Europa
Distributeurs
Volgens Quaghebeur is de dooi in de relaties tussen de Reyerslaan en de Medialaan te danken aan de veranderende markt. 'We hebben geleerd dat het niets uithaalt om wat te gaan roepen in de pers. Nu het tv-landschap verandert en de distributeurs (Belgacom, Telenet, red.) meer macht krijgen, worden we geallieerden. Wij zijn de enige echte grote Vlaamse zenders, met elk een eigen nieuwsdienst en eigen lokale fictie. Dat schept een zekere verbondenheid.'
Bij de vtm beschouwen ze Belgacom en Telenet voorlopig nog als partners. 'We hopen dat dat zo blijft.' Quaghebeur wil werk maken van sterke merken, zodat de distributeurs niet om de vtm en 2Be heen kunnen. De VMMa, de moedermaatschappij boven de vtm, is zich echter bewust van het gevaar dat distributeurs zelf content maken. Daarom houdt men aan de Medialaan de deur op een kier om zelf in distributie te stappen. Dat zou dan kunnen via de DVB-T frequenties die vrijkomen door de privatisering van het VRT-zenderpark.
Hoewel Quaghebeur toegeeft dat hij niet echt gelooft in die technologie.
***************************
De Tijd, 13/11/08
Mobistar onderzoekt televisieaanbod op het vaste netwerk
TELECOM Goed draaiende verkoop van iPhones wordt uitgebreid naar andere winkelketens
-- (tijd) - Mobistar is bezig met een denkoefening over de lancering van tv op het vaste net. Dat heeft Benoit Scheen, de gedelegeerd bestuurder van het gsm-bedrijf, gisteren gezegd in de marge van de Benelux Telecom Day van de bank-verzekeraar ING. Hij kondigde voorts aan dat ook andere winkelketens binnenkort de iPhone aan de man gaan brengen.
Mobistar is actief in telefonie en internet maar amper in televisie. Om mee te kunnen met de concurrentie, die almaar meer inzet op de combinatie van de drie domeinen, is de gsm-operator echter al een tijd bezig met een strategische oefening over een uitbreiding van zijn rol op de tv-markt. Die beperkt zich nu tot het uitzenden van enkele tientallen tv-stations voor ontvangst op de gsm. Maar daar zijn slechts een paar tienduizenden klanten geïnteresseerd in.
Begin dit jaar had Mobistar gezegd geen belangstelling te hebben voor het verdelen van tv-programma's op het vaste net, gezien de sterke focus op mobiele diensten. Nu blijkt daarover toch een denkoefening aan de gang te zijn. 'Vandaag zijn we op vijf domeinen actief: spraak en data op vast en mobiel, en mobiele tv. We bekijken of we er tv op het vaste net aan dienen toe te voegen', zei Scheen. Concurrent Belgacom zette op het ING-seminarie opnieuw in de verf dat het de enige speler is in België die de zes segmenten bedient.
Telenet
Volgens de Mobistar-topman moet het denkwerk over twee tot drie maanden een antwoord opleveren. Waarnemers houden er rekening mee dat de Bel20'er de kwestie ter sprake brengt tijdens de onderhandelingen met Telenet over een nieuw mobiel akkoord, al zegt Scheen dat hij de twee onderwerpen apart probeert te houden.
Telenet wil een grotere rol spelen op de Belgische gsm-markt en zit daarvoor aan tafel met Mobistar, zijn huidige mobiele partner, BASE en Proximus. Mogelijk praten Mobistar en Telenet ook over wat de tweede op tv-vlak kan betekenen voor de eerste. Op dit moment sluit Scheen niets uit: 'We kunnen zelf iets doen of iets (een aanbod van een andere partij, red.) verkopen.'
Proefproject
Voor draadloze tv-diensten gaat de voorkeur van Mobistar uit naar digitale uitzendingen naar mobiele toestellen. Dat is de zogenaamde DVB-H-technologie. 'We zijn bezig een DVB-H-proefproject voor te bereiden, waarbij we de technologie volgend jaar live testen, waarschijnlijk in het Brusselse. We willen enkele honderden mensen laten deelnemen.
Naar digitale ether-tv voor vaste toestellen of DVB-T kijken we niet. Het lijkt me moeilijk op dat vlak een businessmodel met toegevoegde waarde te ontwikkelen.'
Scheen wou bij ING niet kwijt hoeveel iPhones, de grensverleggende telefoon van Apple die het exclusief mag verkopen in België, al aan de man gebracht zijn. 'Cijfers geven we pas eind dit jaar. Maar we verkopen er meer dan we dachten, zelfs meer dan onze meest optimistische inschatting.'
Ook een aantal andere verwachtingen van Mobistar kwamen niet uit. 'We hadden verwacht dat we er vooral de eerste weken veel zouden verkopen. Nu blijkt dat we het hoogste volume haalden in oktober, ondanks de crisis. Wat me ook verbaast, is dat het eveneens een product is gebleken voor professionele klanten. Bedrijven kopen ze met de tientallen tegelijk.' Nu zijn de iPhones enkel verkrijgbaar bij een aantal Apple-dealers en in de Mobistar Centers. Nog deze maand wordt de verkoop uitgebreid naar andere kanalen zoals Fnac en Media Markt.
Mobistar verkoopt sinds kort, in het kader van zijn diversificatiestrategie, ook laptops. 'Ze slaan zeer goed aan. Onze eerste voorraad van enkele duizenden stuks is al uitgeput. Ook het aantal kopers dat er een mobiel internetabonnement bijneemt, is hoog.' BB