Grafische kaart

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Grafische kaart

Berichtdoor kamiel » 23 Jul 2019, 22:57

Hallo,

Ik zoek een grafische kaart waarmee ik m'n beide schermen op maximale resolutie kan gebruiken. 2de scherm als uitbreiding van 1ste scherm.
Scherm 1: 32" 2550x1440 HDMI, DisplayPort, DVI, VGA
Scherm 2: 24" 1920x1080 enkel VGA of DVI

Ik heb als een paar 2dehandse geprobeerde die 2550x1440 aankunnen, maar samen met het 2de scherm lukt die resolutie niet meer.

Liefst een budget vriendelijke kaart. Dient enkel om wat te surfen en administratie te doen. Soms scherm voor IPTV en ander scherm om op te surfen.

Iemand enig idee met welke kaart dit kan?
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1529
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 179 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor MaT » 23 Jul 2019, 23:15

Welke kaarten heb je al geprobeerd dan? Lijkt me sterk dat een recente kaart dit niet zou aankunnen.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5479
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 580 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor selder » 24 Jul 2019, 07:24

Ja, die resoluties lijken mij een eitje voor elke kaart met een PCIe aansluiting... Welke kabels gebruik je?
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

tien
Pro Member
Pro Member
Berichten: 301
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor tien » 24 Jul 2019, 07:31

Denk dat je best huidige situatie wat meer beschrijft (oa ook welke connectors je effectief gebruikt). Werk laptop is gewoon intel igp en zelfs die heeft daar geen probleem mee. PC weet ik zo van buiten niet meer maar gfx zijn ook niet meer zo recent (dacht nvidia 960).

Games op die resoluties zijn uitdaging maar enkel windows zou toch geen problemen mogen geven als de rest ook een beetje recent is.
Is het gewoon traag of krijg je resoluties niet?

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 425
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor Garpenlov » 24 Jul 2019, 08:00

Ik sluit mijn 2560x1440 op mijn GTX 1080, die draait zo'n resolutie met gemak.
Mijn twee andere schermen (2x 1920*1080) sluit ik aan om mijn Intel cpu's graphische processor.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3289
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Uitgedeelde bedankjes: 199 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor mailracer » 24 Jul 2019, 10:32

Als je schermen kloont, dan werken ze beide op de lagere resolutie. Denk dus dat het daar fout loopt.

https://www.addictivetips.com/windows-tips/different-resolutions-for-multiple-monitors-in-windows-10/

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor kamiel » 24 Jul 2019, 21:20

Bekabeling kan volgens mij uitgesloten worden, want met de laptop werkt het wel.
Huidige grafische kaart: ASUS GT610 SL 2GD3
Moederbord en CPU: Foxconn H55MXV en Intel Core I3 550
Allemaal wat ouder, maar moet toch mogelijk zijn?
Scherm 2550x1440 is aangesloten met DVI, omdat deze grafische kaart enkel via DVI 2550x1440 geeft
Scherm 1920x1080 is aangesloten met VGA
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2302
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 416 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor axs » 24 Jul 2019, 23:22

Ik Vermoed dat je scherm die resolutie niet aankan over VGA.
In principe ondersteunt VGA de resolutie aan de bronzijde, maar vermoedelijk je scherm niet (enkel DVI).
Heb je een mogelijkheid deze via DVI aan te sluiten?

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor kamiel » 24 Jul 2019, 23:35

Het 32" scherm waar ik 2550x1440 op wil is aangesloten via DVI. Via VGA en HDMI kan ik die resolutie niet instellen. Behalve dan op m'n laptop, daar werkt dat wel gewoon via HDMI.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3289
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Uitgedeelde bedankjes: 199 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor mailracer » 25 Jul 2019, 10:23

kamiel schreef:Allemaal wat ouder, maar moet toch mogelijk zijn?


Ik heb opgemerkt dat je moederbord en cpu schermen kan aansturen, mss kan je een van de schermen op je moederbord aansluiten en een andere op de grafische kaart.

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Grafische kaart

Berichtdoor kamiel » 2 weken 4 dagen 19 uur geleden (28 Aug 2019, 20:45)

Hallo,
ik dus een nieuwe grafische kaart besteld en vandaag ontvangen. En nu werkt alles zoals het hoort. :banana:
Scherm 1 op 2550x1440, gaat wel enkel via HDMI, via DVI nog steeds blurry beeld.
Scherm 2 op 1920x1080, is aangesloten via VGA
Beiden heel scherp beeld.
https://tweakers.net/pricewatch/491161/msi-geforce-gt-710-2gd3h-lp/specificaties/

Bedankt voor de reacties!
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten