telenet Homespot vs Wi-Free wat is het verschil?

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer

telenet Homespot vs Wi-Free wat is het verschil?

Berichtdoor Vaako69 » 21 Aug 2015, 20:18

Hoi,

Wie kan omschrijven wat het verschil is tussen telenet Homespot en Wi-Free ?
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 21 Aug 2015, 20:26

Homespot:
Lager snelheid en manueel inloggen via portal op het toestel

Wi-free:
Snelheid ligt iets hoger en aanmelden is maar 1-malig via de instellingen van uw gsm.

Hier vind je meer uitleg over het aan en afmelden van deze technologieën.
https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... t-wi-free/
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Vaako69 » 21 Aug 2015, 20:48

Met Telenet Homespot haal ik maximaal 1.95Mb/s download is dit normaal?
Greetings, Vaako

edpnet 100/40 Lijnprofiel 91Mbps Down / 37Mbps Up http://www.speedtest.net/result/7275351336.png
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 21 Aug 2015, 20:58

Ja, ik had ook altijd zoiets van een 1.5 tot 2Mbps.

Ik zal ff testen wat de verschil is in snelheid tussen de 2.

EDIT:
Homespot: Ping 16ms; Download 2.01; Upload 0.38 (Best of 3)
Wi-Free: Ping 12ms; Download 4.85; Upload 1.39 (Best of 3)

Wi-free is dus de betere van de 2.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 440
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Garpenlov » 22 Aug 2015, 09:46

Is homespot er alleen maar voor legacy toestellen?
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 22 Aug 2015, 11:28

Homespot werkt op alles, je maakt verbinding met een homespot en dan ga je via uw browser omgeleid worden naar een portal. Daar moet je dan uw telenet login + pass invullen. Enkele seconden later kan je surfen.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6109
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 310 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor proximusboyke » 22 Aug 2015, 12:05

met homespot kunde toch aanvinken aangemeld blijven, is dat dan niet dat hij automatisch verbind met homespot
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 179 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Sylvester » 22 Aug 2015, 12:07

nee dat werkt niet goed. Vandaar Wi-Free, dat werkt volledig automatisch om verbinding te maken, bij jouw thuis en op alle andere plaatsen waar Telenet wifi is.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 22 Aug 2015, 12:26

Als er Wi-Free is, ben je altijd best dat je dat gebruikt, werkt gemakkelijker, hoger snelheid en stabieler dan homespot.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

rpr
Pro Member
Pro Member
Berichten: 402
Lid geworden op: 03 Jul 2008
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor rpr » 22 Aug 2015, 13:28

Ik heb regelmatig bij vrienden dat Wi-free is geactiveerd maar dat inloggen niet lukt.
Logt men met dezelfde gegevens in op Homespot dan werkt het wel.

Ondertussen als 4 keer tegen gekomen. Nog mensen die dit hebben?

matb
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor matb » 22 Aug 2015, 13:30

Wat gebruiken jullie als EAP-methode en (evt.) wat Phase2-verificatie bij TelenetWiFree? Krijg mij maar niet aangemeld via mijn Telenet login. Op Telenetsite valt hier ook niets over te vinden.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 22 Aug 2015, 14:03

EAP-methode: PEAP
Verificatie fase 2: Geen
CA-certificaat: Niet gespecificeerd
Identiteit: TELENET LOGIN
Anonieme identiteit: Leeg laten
Wachtwoord: TELENET LOGIN PASS

Ik dacht ook dat je dit via MIJN TELENET moest activeren. Dit staat bij Abonnement -> Wi-Free.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Slafes
Moderator
Moderator
Berichten: 2730
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 204 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 336 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Slafes » 22 Aug 2015, 16:22

Hier dezelfde problemen met Wi-Free. Ik ben ingelogd, kan perfect surfen, gisteren en vandaag werkt niets meer. Er staat verbonden, maar geen internet. Homespot werkt perfect.

matb
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor matb » 22 Aug 2015, 16:40

Ik gebruik login en pw van Mijn Telenet met dezelfde instellingen als hierboven. Echter geraak ik zelf niet verbonden.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 22 Aug 2015, 16:45

Ik heb dit eens voorgehad en deed ik eens het volgende:
-> Netwerk vergeten -> Opnieuw scannen -> Terug verbinden -> Alle gegevens opnieuw invullen
en
Toen werkte bij mij alles terug.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

brubbel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 762
Lid geworden op: 04 Jul 2012
Bedankt: 158 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor brubbel » 23 Aug 2015, 10:33

Hier ook. Wifree stopt soms gewoon met werken voor ongeveer 1 of 2 dagen. Homespot werkt dan nog. Een dag later werkt wifree dan weer ineens voor onbepaalde tijd tot het weer kuren heeft. Niet betrouwbaar. Gelukkig is er 4g :-)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Slafes
Moderator
Moderator
Berichten: 2730
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 204 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 336 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Slafes » 23 Aug 2015, 18:53

Het is bij mij ook wel zo dat Wi-Free trager is in het verbinden met het netwerk dan 4G... Keuze is dan snel gemaakt als je iemand bent die vaak zijn netwerk uitschakelt om batterij te besparen. In alle geval, op dag 3 werkt het weer, zonder enige instelling aan te passen. Raar spul die Wi-Free. :)

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 179 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Sylvester » 23 Aug 2015, 19:02

Ik maak er alleszins dagelijks gebruik van.
Zelden heb ik problemen. Alleen af en toe een snelheidsprobleem, maar dan zit je waarschijnlijk iets te ver van een wifi-punt.
Een enkele keer heb ik verbindingsproblemen gehad, maar dat is al even geleden.

Slafes
Moderator
Moderator
Berichten: 2730
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 204 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 336 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Slafes » 23 Aug 2015, 19:22

Dan had ik de voorbije dagen gewoon pech. Zowel op de smartphone als laptop en op verschillende locaties wel verbonden maar geen internet. Het welbekende uitroeptekentje. Vandaag werkt alles weer normaal. Blijkbaar ben ik niet de enige dus maak ik me geen zorgen. :)

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor AndRo555 » 23 Aug 2015, 19:33

2.4GHz wifi en betrouwbaarheid van de verbinding zijn twee dingen die niet echt hand in hand gaan. Laat staan aan de cell edge, waar je vaak zit als je op een WiFree of autofon zit. Telenet doet tenminste nog de moeite hun WiFree beschikbaar te maken op 5GHz.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 23 Aug 2015, 21:41

Ik heb zeer weinig problemen met Wi-Free en daar worden toch per maand redelijk wat gigabytes doorgejaagd :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

brubbel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 762
Lid geworden op: 04 Jul 2012
Bedankt: 158 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor brubbel » 24 Aug 2015, 09:51

Het is wel degelijk een probleem bij WiFree hoor, sinds lange tijd (stopt volgens mij na een dhcp renew). Nooit gehad bij homespot.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1542
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor bartman » 25 Aug 2015, 21:23

Thuis lukt het toch niet. Ik disconnect van mijn thuisrouter en kies wififree maar blijft hangen op verbinden en kan geen webpagina openen. Bij mijn Telenet instellingen staat alles actief

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 25 Aug 2015, 21:25

Dat is natuurlijk heel vervelend, diegene die last hebben met Wi-Free, hebben jullie al eens met de klantendienst gebeld. Zo ja wat zeggen ze dan?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

brubbel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 762
Lid geworden op: 04 Jul 2012
Bedankt: 158 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor brubbel » 25 Aug 2015, 22:34

Waarschijnlijk verkeerde instellingen van WPA_EAP. Dan wordt de connectie verbroken.
Ik zie de 'gemiddelde' mens dat nog niet direct activeren.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6109
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 310 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor proximusboyke » 26 Aug 2015, 10:22

met hoeveel kan je eigenlijk aanmelden op wifree met dezelfde login bij fluo plus
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Slafes
Moderator
Moderator
Berichten: 2730
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 204 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 336 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Slafes » 27 Aug 2015, 00:35

TiTanium schreef:Dat is natuurlijk heel vervelend, diegene die last hebben met Wi-Free, hebben jullie al eens met de klantendienst gebeld. Zo ja wat zeggen ze dan?


Nog nooit gedaan. Eens grommen en 4G opzetten kost minder tijd dan naar de helpdesk bellen waar ze waarschijnlijk het probleem toch blij de klant leggen. :)

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Sinister » 27 Aug 2015, 16:13

De wifree werkt bij mij thuis ook nooit, de proximus fons werken daarentegen veel beter imo.
Helaas vind ik die wel minder dan de telenet hotspots, maar ze zijn wel stabieler vindek.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 27 Aug 2015, 17:35

Als je geen problemen hebt met wifree is het wel een plezier om mee te werken. Maar de fonspots werken altijd uitstekend zonder zorgen. Dat kan en zal ik ook niet tegenspreken :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor AndRo555 » 27 Aug 2015, 19:33

Ik gebruik beide, de (auto) fon spots via het account van de vaste internetverbinding en de WiFree via een KUL account. Veel beter dan hun niet 802.11x voorgangers, homespot en fon spot. Auto-fon geeft betere snelheden, tot 20Mbps als je wifi signaal dat toelaat. Wel heb ik de indruk dat WiFree gewoon betere dekking heeft, op plekken waar ik vaak kom is er vaak meer WiFree dekking dan autofon.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5542
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor TiTanium » 27 Aug 2015, 19:38

Bij mij scheelt het echt per wijk. Als ik aan de kanten van Belgiëlei zit is het 90% fon en als ik dan een straat verder ga is het weer volop WiFree.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor AndRo555 » 27 Aug 2015, 19:41

Heel afhankelijk ban wijk en Proximus VDSL beschikbaarheid. In de wijken waar er geen VDSL beschikbaar is is er merkbaar minder fon. Ook zitten veel mensen bij Proximus nog op oude bbox2's met wifi die niet bepaald ver rijkt terwijl Telenet toch wel meer HGW's heeft staan bij mensen (zou ik denken).

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4126
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Tomby » 29 Aug 2015, 17:35

Hier nog nooit een probleem gehad met WiFree. En dat is soms ook een probleem op iOS toestellen: weet iemand immers een manier om iOS te forceren van een bepaald wifi netwerk te prefereren ? Thuis heb ik immers vaak voor dat de iPad ineens met mijn eigen WiFree verbonden is ipv een van mijn eigen netwerken.
Afbeelding

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1542
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor bartman » 30 Aug 2015, 00:34

Vanmiddag in kessel-lo eens geprobeerd maar dat blijft staan op verbinding maken. Moet je een browser of zo starten? Ik kan zelfs nergens login gegevens geven
Of werkt wifree enkel als je Telenet mobile klant bent?

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Stroper
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1055
Lid geworden op: 24 Aug 2011
Bedankt: 112 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Stroper » 30 Aug 2015, 05:48

Tomby schreef:En dat is soms ook een probleem op iOS toestellen: weet iemand immers een manier om iOS te forceren van een bepaald wifi netwerk te prefereren ?

Er zijn alleen workarounds beschikbaar:
  • ervoor zorgen dat jouw netwerk alfabetisch eerst komt
  • via het configuratietooltje een profiel aanmaken.
https://www.neilturner.me.uk/2013/07/25 ... phone.html

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 179 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Sylvester » 30 Aug 2015, 06:57

bartman schreef:Vanmiddag in kessel-lo eens geprobeerd maar dat blijft staan op verbinding maken. Moet je een browser of zo starten? Ik kan zelfs nergens login gegevens geven
Of werkt wifree enkel als je Telenet mobile klant bent?

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk


WiFree werkt uiteraard met alle abonnementen, op alle toestellen, ook PC's en laptops. WiFree (Wifi) staat los van andere verbindingen.

hendrake
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 19 Sep 2012
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor hendrake » 31 Aug 2015, 14:22

Het vervelende aan WiFree is dat mijn gsm er automatisch verbinding mee maakt als hij er een tegenkomt. Op weg naar huis ben ik bijna permanent in WiFree bereik. Leuk, maar eens thuis moet i kdan wifi uit- en terug aanzetten om op mijn eigen netwerk te zitten. Bij de homespot moet je telkens weer inloggen, dat is in dat opzicht een voordeel...

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor AndRo555 » 31 Aug 2015, 14:32

Dat is eerder een nadeel van de telefoon die je gebruikt dan een nadeel van wifree... Sommige telefoons laten wel toe dat je zelf een preferentielijst maakt van netwerken.

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 65 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor jantje81 » 31 Aug 2015, 18:46

hendrake schreef:Het vervelende aan WiFree is dat mijn gsm er automatisch verbinding mee maakt als hij er een tegenkomt. Op weg naar huis ben ik bijna permanent in WiFree bereik. Leuk, maar eens thuis moet i kdan wifi uit- en terug aanzetten om op mijn eigen netwerk te zitten. Bij de homespot moet je telkens weer inloggen, dat is in dat opzicht een voordeel...


Dit soort apps zijn de oplossing:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.za.flash.wifiprioritizer&hl=nl
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data) (netwerk: Orange)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4126
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 567 keer

Re: telenet Homespot vs Wi-Ffree wat is het verschil?

Berichtdoor Tomby » 31 Aug 2015, 21:20

Wifi Prioritizer werkt inderdaad zeer goed. Vervelende is dat dit soort apps onbestaande zijn op IOS, wellicht een beperking van het OS. Maar zal eens de workaround van Stroper hierboven met die configtool proberen...
Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast