Hoge ping - problemen?

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9194
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 673 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor heist_175 » 13 Mei 2020, 14:01

Het is hier alles behalve opgelost, de VPN verbinding geraakt constant verbroken :x :x .

680x0
Member
Member
Berichten: 77
Lid geworden op: 04 Dec 2015
Bedankt: 3 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor 680x0 » 13 Mei 2020, 14:16


Gebruikersavatar
Fatsie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 29 Dec 2010
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor Fatsie » 13 Mei 2020, 15:14

Alles begint natuurlijk op Layer 1 !

Best knullig v/d EuroFiber monteur, maar die zaken gebeuren nu éénmaal ... ook bij andere partijen, getuige een soortgelijk voorval uit mijn praktijkervaring.

TwistedFiber_OS2.png

Veel succes bij het debuggen van de convergentie issues bij herstel v/d link, daar zal alleszins nog aan moeten gesleuteld worden.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4660
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor satsurfer » 13 Mei 2020, 15:43

gekrulde kabel niet ok? :???:

sdecoster
Plus Member
Plus Member
Berichten: 209
Lid geworden op: 03 Dec 2013
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor sdecoster » 13 Mei 2020, 16:08

Als het fiber is, lijkt me dat toch niet ok :?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4660
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor satsurfer » 13 Mei 2020, 22:57

hebben jullie zelfde speedtests als voorheen? Bij mij trager, al kan het ook aan de labor functie van de fritzbox liggen, die minder krachtig straalt

novie
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 02 Jul 2016
Locatie: Luxembourg
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor novie » 13 Mei 2020, 23:08

Hier toch ook beduidend lagere snelheid als voorheen. Waar ik voorheen makkelijk 90Mbps down haalde kom ik nu maar tot 60Mbps. Upload is vrijwel 't zelfde gebleven. Nochtans niets aan interne apparatuur veranderd.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2723
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Bedankt: 257 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor petrol242 » 13 Mei 2020, 23:11

Zelfde resultaten als voorheen :

edpnet.png

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3120
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 428 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 13 Mei 2020, 23:16

Joachim schreef:[..]Niks capaciteitsprobleem... [..]

Juist wel dus
Dear customers,

We are currently experiencing a fiber outage within our network. You may notice capacity issues. Our Network Operations team is investigating the outage.

Further details and an estimated duration will be released as soon as possible.

We apologize for the inconveniences.

Best regards
The edpnet team
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2723
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Bedankt: 257 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor petrol242 » 13 Mei 2020, 23:50

Ik denk dat Joachim bedoelde dat de initiële problemen niet bij capaciteit lagen. Uiteraard kom je in de problemen als je backbound weg valt en dat heeft natuurlijk zijn impact op capaciteit. Hoop en al misschien wat slecht verwoord.

Al bij al kregen we als klant toch vrij snel transparantie omtrent de onderliggende oorzaken en dat siert Edpnet.

AndrewBourgeois
Member
Member
Berichten: 82
Lid geworden op: 23 Aug 2012
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor AndrewBourgeois » 17 Mei 2020, 14:21

Fiber vandaag:
Afbeelding

1.89mbps download.

gunmaster
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 06 Okt 2010
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Contact:

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor gunmaster » 17 Mei 2020, 14:24

DSL regio voorkempen, gaat hier vlot :-D

Afbeelding

Gebruikersavatar
EDPnet
ISP Official
ISP Official
Berichten: 363
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: St.-Niklaas, .be, .eu
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor EDPnet » 19 Mei 2020, 15:12

Als jullie meer details willen over de outage van vorige week: https://issues.edpnet.be/?p=2971
internet, fiber & telephony

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9194
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 673 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor heist_175 » 19 Mei 2020, 15:15

EDPnet schreef:Als jullie meer details willen over de outage van vorige week: https://issues.edpnet.be/?p=2971

On Tuesday 12/05/2020 at the end of the day we saw an issue with a card in our POP in Germany
Tuesday 13/05/2020, in the early morning to Germany
Between Monday night and Tuesday morning, 13/05/2020 Eurofiber had a planned fiber maintenance in Antwerp

Er loopt daar iets mis met dagen en data :)

What will we do to prevent this in the future?

Een ring is al een backup, hoeveel backup op backup op backup kan je willen :).
Kosten onder controle houden is ook belangrijk, niet?

Gebruikersavatar
EDPnet
ISP Official
ISP Official
Berichten: 363
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: St.-Niklaas, .be, .eu
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor EDPnet » 19 Mei 2020, 15:21

Gecorrigeerd intussen, foutje in de dagen was nog blijven staan.
internet, fiber & telephony

Gebruikersavatar
Fatsie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 29 Dec 2010
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor Fatsie » 19 Mei 2020, 15:32

heist_175 schreef:Een ring is al een backup, hoeveel backup op backup op backup kan je willen :).
Kosten onder controle houden is ook belangrijk, niet?


[gemiddelde consument] Hoe is het nu in godsnaam mogelijk dat er geen backup voor de backup is, in deze tijden, ik betaal er toch genoeg voor zekers?!! Ik eis op dit product van 40 EUR een five nines SLA of ik ga naar de concurrentie![/gemiddelde consument]

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9194
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 673 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor heist_175 » 19 Mei 2020, 15:58

De 6sigma SLA kost dan
- Tadaam €40 (4G)
- Telenet Internet Basic €28,31 (kabel)

Dat is toch wat duur, als EDPnet XL €35 per maand kost :)

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4660
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor satsurfer » 20 Mei 2020, 07:13

kan je als backup sla niet gewoon prepaid MV nemen?
Voor 15€ kan je 11 GB krijgen. (4 GB + 2€x7 GB).
Toch voldoende om voor basic zaken door te komen voor paar uur?

Gebruikersavatar
bitbite
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor bitbite » 20 Mei 2020, 08:44

heist_175 schreef:De 6sigma SLA kost dan
- Tadaam €40 (4G)
- Telenet Internet Basic €28,31 (kabel)

Dat is een grapje toch? 8)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1991
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor Sinna » 20 Mei 2020, 09:19

Hoewel ik 6Sigma SLA niet ken, zou ik toch niet de combi van Tadaam en Telenet maken: ze delen immers achterliggend hetzelfde netwerk (allebei Telenet).
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9194
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 673 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor heist_175 » 20 Mei 2020, 09:23

Als backup op een DSL netwerk lijkt Telenet/Tadaam anders niet zo slecht :).

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1991
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor Sinna » 20 Mei 2020, 09:40

Inderdaad: ik zag Tadaam en Telenet als elkaars backup ipv. als backup voor DSL.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9194
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 673 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor heist_175 » 2 weken 1 dag 19 uur geleden (15 Sep 2020, 10:20)

heist_175 schreef:
svdp schreef:Glasvezelprobleem zorgt voor panne bij EDPnet: https://datanews.knack.be/ict/nieuws/gl ... 98649.html

maar bij het sluiten van de kast zat onze glasvezel er tussen.


https://tweakers.net/nieuws/172162/micr ... boven.html
In de twee jaar op de bodem van de zee, bedroeg de failure rate een achtste van die van datacenters op land, volgens Microsoft.

De initiatiefnemers denken dat vooral het gebruik van stikstof en de afwezigheid van mensen die systemen kunnen aanstoten verantwoordelijk is voor de relatief goede probleemratio.

:)

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 870
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Hoge ping - problemen?

Berichtdoor tien » 2 weken 1 dag 15 uur geleden (15 Sep 2020, 14:25)

Zijn hier ook al experimenten geweest met straatkast onder water te zetten en kwam toch niet goed :lol:


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten