Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 27 Jan 2020, 22:37

Is er toevallig al iemand een smart plug/schakelaar tegengekomen die tot 3kW/13A zou kunnen trekken?

Mocht het een plug voor buiten zijn, nog beter.

Tia!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 977
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devastator » 28 Jan 2020, 07:34

Ik gebruik daarvoor Plugwise. Mogelijk zijn er nu goedkopere alternatieven.

Shelly Plug?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 28 Jan 2020, 08:30

Die plugwise had ik nog niet gezien. Jammer enkel voor indoor use - outdoor zou handig geweest zijn ;)
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6173
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 656 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 304 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Jan 2020, 08:35

Fritz dect 210. Tot 3450 Watt (15 ampère) en geschikt voor gebruik buiten. Enige voorwaarde : je moet een Fritzbox hebben.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 28 Jan 2020, 09:01

Dat heb ik niet. Wel bizar, die vereiste... werkt dat over DECT protocol dan?
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6173
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 656 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 304 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Jan 2020, 09:05

devilkin schreef:Dat heb ik niet. Wel bizar, die vereiste... werkt dat over DECT protocol dan?

Ja. De schakelaar wordt aangestuurd door de Fritzbox zonder tussenkomst van een externe server. Ik gebruik de Fritz dect 200 (binnenhuis model en tot 2,3 kw) quasi dagelijks.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4994
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 28 Jan 2020, 12:09

Wat is er mis met eventueel een aftakdoos met een relais / contactor er in, en je kan de goedkoopste plug "versterken"

Vele van deze schakelaars zijn gemaakt voor zuivere belastingen (elektrische verwarming).
Vanaf je daar iets capacitiefs / inductiefs aan hangt (motor), ... branden de contacten aan een sneltempo in en blijven ze plakken.


Wat wil je juist schakelen?
Hoe wil je schakelen? Wifi? Afstandsbediening, ...?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 28 Jan 2020, 12:40

Wat ik wil schakelen: de lader van de plugin hybride. Dat is een Nexxtender Mobile.
Als ik het kan inpluggen in het buitenstopcontact is het ideaal, moet ik niks veranderen. Andere optie is de schakelaar aanpassen (is in onze berging) maar niet ideaal.

Liefst via Zigbee/Zwave, wifi is een optie. Wat ik vooral wil is ook energieverbruik kunnen uitlezen, zodat ik - als het ding op nul valt - de boel kan afzetten (of na X uur).
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1411
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor bruma » 28 Jan 2020, 14:06

Ik zou voor een sonoff power gaan en die inbouwen. Kan je dan via IFTTT aansturen.

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 977
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devastator » 28 Jan 2020, 14:12

Nooit of te nooit zou ik chinees spul gebruiken om 13A te schakelen. :!:

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1411
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor bruma » 28 Jan 2020, 14:37

En waar denk je dat de andere pluggen gemaakt worden?

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1991
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 129 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Sinna » 28 Jan 2020, 14:42

Ook in de RPC maar dan met de nodige kwaliteitscontroles en wellicht ook meer zaken bestukt op het printplaatje...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4994
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 28 Jan 2020, 14:49

Wat denk je te voorkomen? Een aantal "gratis" andere oplaadbeurten van andere wagens?
Weegt dat op tegen de kosten die je wil doen om dat te voorkomen?
Zeg eerst eens... Wat is je budget voor zo'n schakeling.
Ik denk dat ik wel iets relatief eenvoudig weet maar ik snap het nut ervan nog niet.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 28 Jan 2020, 16:42

Vrij eenvoudig: ik wil, dat als de wagen thuis komt (detectie via BT), na 10 minuten automatisch de lader wordt aangezet.
Dan, als het stroomverbruik stopt, de lader wordt afgezet.

Redenering:
- een mens is lui
- een mens is vergeetachtig

Als je al eens zou vergeten van die af te zetten, EN iemand slaagt erin de kabel te bemachtigen (welke wel niet zichtbaar ligt, but you never know), dan gaat die mogelijks op onze kosten z'n wagen bijladen. Geen zin in dat verhaal ;)
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4994
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 28 Jan 2020, 18:49

Oké, aan en uit schakelen kan je met om het even welke plug.
Je gebruikt de uitgang om een geschikte kwalitatieve relais of contactor te schakelen.

Wat automatisch uitschakelen betreft, denk ik dat het eenvoudigste is dat je een stroomsensor koopt (of een kWh-teller met pulsuitgang).

https://www.aliexpress.com/item/3274455 ... b201603_53

Hier heb je ook een ingang op


https://www.aliexpress.com/item/3296543 ... b201603_53

(dit zijn de eerste de beste links)

Enig nadeel, deze hebben een lage spanning nodig, zoals bijvoorbeeld 5V, 12V, ...
Volgens mij is het sop de kolen niet waard maar dat is jouw keuze uiteraard.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3120
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 428 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Tim.Bracquez » 28 Jan 2020, 19:00

Ik heb al relais gewoon "vervangen" zodat de power niet door de device gaat. Andere relais er in op de 5V contact baantjes solderen.
Bij de meeste tuya schakelaar hang ik deze relais zelfs parallel (afhankelijk of ingebouwde voeding het trekt)
Uiteraard ga je dan geen kWh's meer meten, tenzij dit met een interne CT clamp is, dan kan je dit rond de nieuwe draad hangen
Tim Bracquez, [email protected], https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

pfuhu
Member
Member
Berichten: 87
Lid geworden op: 12 Mei 2011
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor pfuhu » 29 Jan 2020, 14:28

Ik ben ook zeer voorzichting met het schakelen van zware vermogens op chinese producten (al heb ik eens een sonoff S26 ontleed en die zag er wel ok uit).

Ik stuur hier ook een vermogen van 3000watt aan via domotica (is aangesloten op een stopcontact) en heb gewoon vóór het stopcontact een sonoff basic geplaatst die via 230V een relais van Schneider aantrekt. Dit alles geplaatst in een kleine behuizing. Het vermogen gaat enkel over de degelijke relais. De sonoff schakelt enkel het kleine stroompje om de relais aan te trekken.

Kostprijs (schatting aangezien ik nog bijna alles had liggen):
15 € zekeringkastje
6€ sonoff basic
20-30€ dubbelpolige relais (enkelpolige zal goedkoper zijn).

Kan je dan inderdaad wel niet laten afschakelen als de stroomafname stilvalt. Eventueel programmeren dat hij iets langer laadt als wat de normale laadtijd is?

Hoe kom je eigenlijk aan de 3000W/13A? Zijn deze opgegeven of heb je mogelijk de amperage berekend uit het opgegeven vermogen van 3000W?

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1161
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Argon » 29 Jan 2020, 15:30

Klein beetje off-topic maar toch: Sonoff Switch Current Overload Test --> https://www.youtube.com/watch?v=SLK84ZJ291k

powaq
Premium Member
Premium Member
Berichten: 599
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor powaq » 29 Jan 2020, 16:20

devilkin schreef:Vrij eenvoudig: ik wil, dat als de wagen thuis komt (detectie via BT), na 10 minuten automatisch de lader wordt aangezet.
Dan, als het stroomverbruik stopt, de lader wordt afgezet.

Redenering:
- een mens is lui
- een mens is vergeetachtig

Als je al eens zou vergeten van die af te zetten, EN iemand slaagt erin de kabel te bemachtigen (welke wel niet zichtbaar ligt, but you never know), dan gaat die mogelijks op onze kosten z'n wagen bijladen. Geen zin in dat verhaal ;)


Waarom zou je die lader willen afzetten? Eens de auto vol is stop het laden toch gewoon? En zo blijft de auto heel de tijd afgetopt.
Wat betreft het stelen van uw elektriciteit (de kans lijkt mij klein), kan je niet gewoon een IP camera zetten. En als het eens voorkomt, nummerplaat gewoon aan politie doorgeven en aangifte van diefstal doen.
Dat is al een heel ballsy move hé, op iemand zijn oprit gaan staan om een paar kWh te stelen. Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

Dat gezegd zijnde volgens mij heeft Niko wel stopcontacten die zo'n vermogen aankunnen?
https://www.niko.eu/nl-be/producten/nik ... ddfc6326dc werkt via hun losstaande controller. Je moet dus geen hele Niko Home Control hebben. En het is zigbee. Dus misschien wel te sturen via third party controller?

pfuhu
Member
Member
Berichten: 87
Lid geworden op: 12 Mei 2011
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor pfuhu » 29 Jan 2020, 21:02

Argon schreef:Klein beetje off-topic maar toch: Sonoff Switch Current Overload Test --> https://www.youtube.com/watch?v=SLK84ZJ291k

Valt op zich nog mee. Faalt pas op 20A (rating 10A) en dooft uiteindelijk uit zichzelf. Je zou ook voor een Sonoff POW R2 kunnen gaan (met ingebouwde vermogensensor) en deze geprogrammeerd laten afschakelen als je merkt dat deze teveel amps wegtrekt. (heeft 15A-rating). Maar ik zou het nooit doen. Ik zou altijd via degelijke relais schakelen zoals hierboven beschreven.

nog offtopic: Diezelfde persoon op youtube heeft ook nog andere leuke filmpjes waarbij hij gewone installatiekabel test op maximum amperage.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 29 Jan 2020, 22:06

powaq schreef:Waarom zou je die lader willen afzetten? Eens de auto vol is stop het laden toch gewoon? En zo blijft de auto heel de tijd afgetopt.


Met diezelfde redenering: waarom zou je thuis je gsmlader uittrekken? Die houdt je GSM toch ook afgetopt?

Om deze reden: omdat ik het niet wil, omdat het nutteloos is, omdat dat ding ook zelf stroom verbruikt (sluipverbruik).

powaq schreef:Dat gezegd zijnde volgens mij heeft Niko wel stopcontacten die zo'n vermogen aankunnen?


Interessant, ik wist niet dat die iets hadden buiten hun eigen ecosysteem.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1411
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor bruma » 01 Feb 2020, 12:26

Zo iets wat je zoekt (mogelijks ook lade in China)
https://www.bol.com/nl/p/3in1-slimme-en ... uctPageUrl

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 01 Feb 2020, 13:55

Yep, maar dan voor buiten gebruik.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
monty_burns_007
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 07 Mar 2010
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor monty_burns_007 » 01 Feb 2020, 19:09

Fibaro ?

2500 Watt

https://www.fibaro.com/en/products/wall-plug/

Gebruik het z-wave model.
Schakelt zonder problemen elektrisch vuurtjes van 2000 Watt

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1089
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor DarkV » 01 Feb 2020, 21:32

Ik heb deze van Gosund… https://www.gosund.store/products/wi-fi ... for-europe

Op de stekker staat 3450 W... al heeft die nog niet veel meer gedaan dan m'n kerstboom verlichten :lol:

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 01 Feb 2020, 22:31

DarkV schreef:Ik heb deze van Gosund… https://www.gosund.store/products/wi-fi ... for-europe

Op de stekker staat 3450 W... al heeft die nog niet veel meer gedaan dan m'n kerstboom verlichten :lol:
monty_burns_007 schreef:Fibaro ?

2500 Watt

https://www.fibaro.com/en/products/wall-plug/

Gebruik het z-wave model.
Schakelt zonder problemen elektrisch vuurtjes van 2000 Watt


Thanks, maar de fibaro heeft niet genoeg vermogen, en de Gosund is niet outdoor :p
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1089
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor DarkV » 01 Feb 2020, 23:08

devilkin schreef:en de Gosund is niet outdoor :p


Misschien buiten gewoon een normaal waterdicht stopcontact plaatsen wat je binnen aansluit op de GoSund ?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4994
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor honda4life » 02 Feb 2020, 14:20

devilkin schreef:omdat dat ding ook zelf stroom verbruikt (sluipverbruik).


én dat doet de ene of de andere controller voor een relaisschakeling ook niet denk je dan?
Laat staan iets of wat degelijke contactor aantrekken...
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lambik2000
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 Feb 2020

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Lambik2000 » 23 Feb 2020, 20:59

Ik ben toevallig op dit topic gevallen omdat ik binnenkort een gelijkaardige situatie heb.

Ik wil ook een Nexxtender Mobile outdoor aansluiten maar toch het stopcontact buiten vanop afstand kunnen afsluiten.
Eenvoudige reden : het stopcontact dat ik nog buiten moet voorzien wil ik toch gecontroleerd zonder stroom kunnen zetten.
Dat kan natuurlijk door binnen in huis of garage een schakelaar te plaatsen maar toch wil ik dat stopcontact van gelijk waar kunnen aan of afschakelen.

Ik zou graag willen weten of de originele poster ondertussen een oplossing gevonden heeft die ook toegepast is.
Al hoeft voor mij niet echt die detectie via bluetooth er niet bij en is ook de meting van het stroomverbruik niet nodig. Dat stroomverbruik wordt sowieso ook door de Nexxtender gemeten.
Voor mij volstaat dus vanop afstand de schakelaar aan en af te kunnen zetten.
De requirements voor de Nexxtender zijn : 3kW en 13A kunnen schakelen.

Bedankt voor de reacties.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 23 Feb 2020, 21:42

Nope, nog geen optie gevonden die me ook 100% aanstaat.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 381
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Ordon » 23 Feb 2020, 23:45

Stuur een DIN rail contactor [2P 25A 230V Normal Open (NO)] aan met bijvoorbeeld een SONOFF Basic (kan eveneens op de DIN rail).
Dan zit alles binnenshuis mooi in je schakelkast.
En het waterdicht stopcontact dat buiten staat, verbind je rechtsreeks aan de contactor.
Lijkt me netjes en veilig.
Bij Ali kost zo'n contactor nog geen 5€.

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 977
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devastator » 24 Feb 2020, 09:24

Je koopt toch geen dingen op Ali waarmee je 3kW gaat schakelen ... :nono:
Was deze morgen nog op de radio dat het merendeel van die spullen niet europees gekeurd zijn.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Contact:

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devilkin » 24 Feb 2020, 09:35

Ik dacht hetzelfde toen ik dit las... good luck als je er een farce mee voorhebt.
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & Ubiquiti USG-3
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 381
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Ordon » 24 Feb 2020, 09:39

Ik heb een Chinese 3P 25A NO (met CE keuring) in gebruik die én meer vermogen én erg vaak schakelt.
Geen probleem.

Welke ervaringen hebben jullie?

Verder staat het ieder vrij om een gekend en bekend merk te kopen.
Dat is dan wel iets duurder. So what?

Om 3 kW te schakelen zou ik toch iets beter (vb een contactor, degelijke solid-state relay, ...) nemen dan een simpele smart plug.
En een degelijk stopcontact met bijbehorende stekker (vb CEE 3P 16A of 32A)...

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 977
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: Pelt
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor devastator » 24 Feb 2020, 10:16

Ik zou gewoon een degelijk merk nemen, bijvoorbeeld Schneider. Note: ik ken er geen kloten van.
Maar een hint geven om die dingen op Ali te kopen, vind ik toch net iets te gevaarlijk.

Ordon schreef:Ik heb een Chinese 3P 25A NO (met CE keuring) in gebruik die én meer vermogen én erg vaak schakelt.
Geen probleem.

Het hoeft maar 1x fout te gaan he. Op dergelijke componenten zou ik niet besparen, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Ordon schreef:Om 3 kW te schakelen zou ik toch iets beter (vb een contactor, degelijke solid-state relay, ...) nemen dan een simpele smart plug.
En een degelijk stopcontact met bijbehorende stekker (vb CEE 3P 16A of 32A)...

Er zijn europees gekeurde smartplugs die deze load aankunnen, bijvoorbeeld PlugWise of Shelly, waarbij mijn voorkeur dan naar de eerste zou gaan (dat is een nederlands bedrijf).

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 381
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Smart plug/schakelaar met hogere amperage

Berichtdoor Ordon » 24 Feb 2020, 10:32

Een niet onbelangrijke vraag is wat de plug van PlugWise doet indien men er vaak (dagelijks?) vele uren (dichtbij) het maximale toegelaten vermogen doortrekt.
Zo'n schuko stekker lijkt mij alvast niet optimaal om dat uren aan een stuk te doen (weerstand, opwarming,...).
Een CEE 3P 16A of 32A gaat hier beduidend meer geschikt zijn (lagere weerstand op de contact oppervlakken).
Zeker indien de stekker ook nog eens vaak ingestoken/uitgetrokken wordt.


Terug naar “Home automation en domotica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast