De veelvoorkomende problemen bij high end smartphones

Ieder van ons heeft wel zijn eigen voorkeuren en wensen als het gaat over moderne smartphones, en vaak gaat dat hand in hand met het vermelden van de gebreken van andere toestellen, om de eigen keuze te kunnen verdedigen. Maar hoeveel van die “de accu is waardeloos”, en “er zijn altijd problemen met de cameraknop op dat toestel”  uitspraken zijn te staven met cijfers?


 

De Amerikaanse “Questions & Answers” site FixYa heeft cijfers gepubliceerd van de (door hun gebruikers) meest gerapporteerde klachten over een aantal high end smartphones. We gaan niet elk toestel apart bespreken, maar we hebben de gegevens eens in een tabel gestoken, zodat jullie een duidelijk overzicht hebben van de resultaten. De tabel bevat per toestel het % klachten per onderdeel.

 

Galaxy SIII

iPhone 4s

Lumia 900

HTC Titan II

Galaxy Nexus

BB Curve

Microfoon problemen

50%

 

 

 

55%

 

Accu levensduur

15%

45%

20%

15%

20%

 

Toestel temperatuur

15%

 

 

 

 

 

Data connectie problemen

10%

 

 

 

 

 

Wifi problemen

 

20%

 

 

10%

 

Bluetooth problemen

 

15%

 

 

 

 

Siri

 

10%

 

 

 

 

Verkleurd scherm

 

 

25%

 

 

 

Camera knop

 

 

20%

 

 

 

Te weinig applicaties

 

 

20%

20%

 

20%

Scherm resolutie

 

 

 

35%

 

 

Foto kwaliteit

 

 

 

15%

 

 

Algemeen gebruiksgemak

 

 

 

 

10%

 

Willekeurige reboots

 

 

 

 

 

40%

Software problemen

 

 

 

 

 

20%

Geheugenkaart problemen

 

 

 

 

 

10%

Andere

10%

10%

15%

15%

5%

10%

 

Afgaande op bovenstaande cijfers is het vrij duidelijk dat Blackberry qua besturingssysteem de nodige issues heeft, en dat de iPhone 4s nog steeds niet voldoet op het vlak van accu levensduur.Maar ook de Galaxy SIII en Galaxy Nexus springen er een beetje uit, bij beide toestellen bestaat ruim 50% van de klachten uit microfoon of gesprekskwaliteit problemen. En zowel bij de BB Curve als beide Windows Phone toestellen gaat 1/5e van de klachten over het gebrek aan applicaties in de Marketplace/App World. Elk toestel heeft dus zijn eigen sterke en zwakke punten, zonder dat er eentje boven de rest uitsteekt als "perfect".

Als we even het grotere plaatje bekijken, kunnen we uit de cijfers afleiden dat de meest voorkomende klachten bij de smartphones in deze vergelijking  toch wel gaan over de accu levensduur. Iets dat niet verwonderlijk is, vermits je bij veel toestellen met moeite een volledige dag intensief mobiel gebruik kan halen met 1 acculading.

Als je de beoordelingen van elk toestel eens rustig wilt nalezen, samen met de workarounds voor de problemen, dan kan je terecht op de website van FixYa, of je kan de PDF-file met het report downloaden.