Wallpapers voor de “New iPad”, waar vind je ze?

 

Een van de eerste dingen die je doet na het uitpakken van je nieuwe iPad, die je net hebt gekocht, is natuurlijk het instellen van een mooie wallpaper. Sommige mensen gebruiken daarvoor een foto van een geliefde, of een familielid, anderen zien dan weer liever trendy sketches, natuurfoto’s, of abstracte afbeeldingen. Maar het kan soms al eens tricky zijn om afbeeldingen van het juiste formaat te vinden, zodat je niet moet gaan bijsnijden of verkleinen.

En de nieuwe iPad, met het retina scherm dat een resolutie van 2048x1536 heeft, maakt het er al niet makkelijker op. Om in portrait en in landscape mode een mooie schermvullende en scherpe afbeelding te krijgen, moet je in feite op zoek naar afbeeldingen van 2048x2048 pixels


 

Gelukkig leven we in een tijdperk waarin de combinatie van creatieve geesten en het internet die zoektocht enorm vergemakkelijken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden, waarvan we er hier een aantal voor je opnoemen.

iPad 3 Wallpaperswww.ipad3wallpapers.com

Een vrij sobere, iOS-styled site, waar alleen 2048x2048 afbeeldingen terug te vinden zijn, zowel foto’s, gradients, als abstracte afbeeldingen.

InterfaceLIFTwww.interfacelift.com

Bij een aantal onder jullie wel bekend omwille van hun grote collectie aan achtergrond afbeeldingen voor allerlei platformen, heeft natuurlijk ook een sectie met 2048x2048 afbeeldingen, specifiek voor de nieuwe iPad.

Flickrwww.flickr.com

Iedereen kent intussen flickr wel (toch?), en hoewel ze zelf geen search aanbieden voor de specifieke iPad resolutie, zijn er wel een aantal groepen, waaronder de “iPad Wallpaper 2048 x 2048” groep.

Googlewww.google.com

Hoewel Google tegenwoordig allerlei dingen doet, bieden ze nog geen eigen afbeeldingscollectie aan. Maar er is natuurlijk wel Google Image Search, en met een custom search op de juiste resolutie haal je daar enorm veel dingen uit. En Google zou Google niet zijn, als niet ongeveer alle afbeeldingen van bovenstaande sites terug te vinden zijn via de search.

En hoe stel je die afbeelding nu in feite in?

Of het nu je eerste tablet is, of dat het je gewoon nooit heeft kunnen schelen, het maakt ons niet uit, we vertellen het je graag hoor. En als je het wel al wist, dan kan je onderstaande tekst overslaan natuurlijk.

In eerste instantie moet je de afbeelding natuurlijk op je iPad krijgen, hiervoor volstaat het om ernaar toe te surfen op je iPad (je leest dit artikel er ook op, toch? ;-)  ) en de afbeelding even “aangeklikt” te houden met je vinger, tot Safari komt vragen om de afbeelding op te slaan.

Nu dat je nieuwe wallpaper is opgeslagen, kan je ze instellen.

  1. Open het “Instellingen scherm”.
  2. Ga naar “Helderheid en achtergrond”.
  3. Selecteer “Achtergrond”.
  4. Kies voor “Filmrol” (daar is de afbeelding opgeslagen).
  5. Selecteer de afbeelding die je wil gebruiken (en verschuif of verklein ze eventueel), en druk op “stel in”.
  6. Kies of je de afbeeldingen wil gebruiken voor alleen het “Toegangsscherm”(lockscreen dus), of alleen het “Beginscherm”(Home screen dus), of voor beide wil gebruiken. (Je kan dus verschillende afbeeldingen gebruiken voor het Toegangsscherm en het Beginscherm)
Via GottaBe Mobile