Belgacom lanceert Samsung Galaxy S3 4G

Volgende week lanceert Belgacom zijn 4G-netwerk. Het telecommunicatiebedrijf is daarmee de eerste van het land. Veel smartphones die compatibel zijn met 4G zijn er niet in België. Daarom lanceert Belgacom, in samenwerking met Samsung, een 4G-versie van de populaire Samsung Galaxy S3.

Vorige maand kondigde Belgacom aan met 4G te starten op 5 november. Reeds vorig jaar startte het bedrijf met het testen van het 4G-netwerk (LTE) in een viertal gebieden: Hasselt, Bergen, Waver en het industriepark van Haasrode. Volgende week zal dat netwerk uitgebreid worden met Antwerpen, Gent, Leuven, Namen en Luik. Dan gebeurt ook de commerciële lancering. Dataoverdracht zou tot driemaal zo snel moeten gebeuren als bij 3G (HSPA).

Om gebruik te kunnen maken van het 4G-netwerk, is daarmee compatibele apparatuur nodig. Vrijwel alle smartphones die in België worden verkocht, met enkele uitzonderingen zoals de iPhone 5, zijn enkel compatibel met 2G en 3G.

Daar past Belgacom een mouw aan en lanceert weldra de Galaxy S3 4G. Qua specificaties verschilt de smartphone niet met zijn 3G-broer: 1,4 GHz quad-core processor, 1 GB RAM, 16 GB opslagruimte, 8 MP camera en Android Ice Cream Sandwich (4.0). De prijs van de S3 4G kost net geen 700 euro.