Generation Connect wordt permanent aanbod

Generation Connect van Proximus wordt gelanceerd als permanent aanbod, naast de reeds bestaande herlaadkaarten van Proximus. Tegelijk introduceert de eerste mobiele operator van het land een versie van de herlaadkaart met automatische herlaadbeurt.

Eind vorig jaar lanceerde Proximus, als eerste van de grote drie, een tegenoffensief op Mobile Vikings. Generation Connect was en is gericht op de "databoefers". Dat zijn gebruikers die een hoog mobiel dataverbruik hebben maar minder bellen en geen nood hebben aan onbeperkt sms'en. Het aanbod werd beperkt gelanceerd: het was enkel online te bestellen en gelimiteerd tot de eerste 5.000 gebruikers. Enkele maanden geleden werd die limiet opgeschroefd tot 10.000.

Generation Connect wordt nu als permanent aanbod gelanceerd, wat wil zeggen dat er geen limiet meer is op het aantal inschrijvingen. Het aanbod is hetzelfde als bij de lancering: 20 euro per herlaadbeurt met als bonus, die 31 dagen geldig is, 2 GB, 2000 sms'jes naar alle netwerken en het belkrediet dat te gebruiken is voor bijkomende sms'jes, datapacks of belminuten. Wie voor minder dan 20 euro herlaadt, krijgt de bonus niet maar wel het overeenkomstige belkrediet.

Aan het aanbod zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is er nu een mogelijkheid in te tekenen op een automatische herlaadkaart van 20, 25 of 50 euro, een soort van abonnement in prepaidvorm, met een belangrijk voordeel (of nadeel, hoe je het ziet): wie zijn belkrediet opgebruikt heeft, wordt niets extra gefactureerd tenzij de klant belwaarde toevoegt aan de herlaadkaart.

De automatische herlaadkaart geeft tevens recht op een extra 10 MB om te gebruiken in 28 landen (roaming), een volume dat cumuleerbaar is tot 100 MB. De keerzijde van de medaille is dat diegene die niet intekent op een automatische herlaadkaart, het gratis roamingvolume niet krijgt. Dit is in tegenstelling tot het lanceringsaanbod. Wie nog een oude versie heeft van de herlaadkaart, blijft genieten van de lanceringsvoorwaarden.

Databoefers die wensen over te schakelen op Generation Connect, moeten opletten dat ze niet meer vallen onder een contractduur. De kans bestaat dat hun operator, of dat nu Mobistar, Telenet of Proximus is, een opzegvergoeding kan aanrekenen. Wie geen contractduur meer heeft, kan gratis overschakelen; Proximus-klanten dienen dit te doen door een aangetekende brief te sturen naar de klantendienst van Proximus.

Hieronder is een tabel te vinden met een vergelijking tussen het lancerings- en het permanente aanbod.

Generation Connect
tot 16/09/12 vanaf 17/09/12
herlaadkaart
herlaadkaart
automatische
herlaadkaart
€ 20 € 20
€ 20
+ bonus (31 dagen geldig)

2 GB
10 MB roaming
(cum. tot 100 MB)

2 GB
-
2 GB
10 MB roaming
(cum. tot 100 MB)

2.000 sms'jes
atan

2.000 sms'jes
atan
2.000 sms'jes
atan
+ belkrediet (12 maanden geldig)
€ 20 belkrediet
(tot 80 minuten)
€ 20 belkrediet
(tot 80 minuten)
€ 25 belkrediet
(tot 100 minuten)
€ 25 belkrediet
(tot 100 minuten)
€ 50 belkrediet
(tot 200 minuten)
€ 50 belkrediet
(tot 200 minuten)
belkrediet is ook te gebruiken voor sms'jes nadat de bonus is verlopen of opgebruikt, of om bijkomende datapacks aan te kopen (€3/25MB, €5/50 MB, €10/250MB). Nationaal surfen (pas as you go) is niet mogelijk, een sms'je buiten de bundel kost 0,12 euro.