Dommel versnelt VDSL2-aanbod, aan 50 Mbps downloaden

Alternatieve internetprovider Dommel verhoogt de internetsnelheden voor SpeedConnect, de op VDSL2 gebaseerde internetabonnementen. Klanten zullen kunnen downloaden tegen 50 Mbps.

Het bleef een lange tijd muisstil rond Dommel; het is intussen twee jaar geleden sinds de provider iets heeft aangepast aan het productaanbod. Daar komt nu verandering in. Dommel verhoogt de internetsnelheden van SpeedConnect en SpeedConnect Plus: van respectievelijk 25 en 30 naar 50 Mbps, terwijl de uploadsnelheid van resp. 3,5 en 4,5 naar 6 Mbps gaat.

De volumes blijven bij beide producten dezelfde: voor 39 euro per maand krijgen klanten een volume toegewezen van 500 GB (onbeperkt uploaden), terwijl de klant voor 10 euro extra volledig onbeperkt kan downloaden. De kost van het internetabonnement is exclusief de vaste lijn van Belgacom. Wie opteert voor een jaarlijkse betalingscyclus (ipv maandelijks), krijgt een extra korting.

"Onbeperkt is onbeperkt"

Naar eigen zeggen is Dommel een voorvechter van onbeperkt downloaden. "Enkele jaren geleden zijn ook andere operatoren hiermee gestart, maar dit echter met een kleine nuance...", refererend naar de vrij downloaden-maatregel van Telenet. "Dommel.com is dus nog steeds een unieke speler op de markt en ons moto blijft: onbeperkt is echt onbeperkt!"

50 Mbps-profiel

De nieuwe snelheden zijn niet voor iedereen mogelijk. Zoals ADSL en ADSL2+, is VDSL2 afstandsgevoelig. De regel geldt nog steeds: hoe verder af men woont van de DSLAM, die zich bevindt in de centrale of ROP waar glasvezel toekomt, hoe lager jouw snelheid uitvalt. Momenteel zijn er een heel aantal profielen beschikbaar, gaande van 9 Mbps (repairprofiel), tot het nieuwe 50 Mbps. Door middel van DLM, een techniek die de kwaliteit van een koperlijn test en wanneer mogelijk daar een hoger profiel op plaatst, kunnen VDSL2-gebruikers in de toekomst genieten van de hoogste snelheid, als het abonnement dat toelaat tenminste.