Mobistar helpt klanten roaming internetkosten onder controle houden

Op 1 juli lanceert Mobistar Travel Data Control. De nieuwe dienst zal het voor klanten mogelijk maken om een persoonlijk maximumbudget in te stellen om mobiel te surfen in het buitenland.

Klanten van Mobistar kunnen een limiet instellen (10, 25, 50, 100 en 150 euro) voor dataroaming en kunnen indien ze de limiet bereikt hebben, deze ook eenmalig verhogen met dezelfde bedragen indien zij verder willen surfen. Mobistar hoopt hiermee dat meer klanten gebruik zullen maken van mobiel internet in het buitenland. Een onderzoek uitgevoerd door Orange Travel in verschillende Europese landen, maakt duidelijk dat 1 op 2 personen de tarieven te duur vinden. 1 op 3 vindt het gebrek aan een mechanisme om de factuur onder controle te houden een belangrijke reden om geen gebruik te maken van mobiel internet in het buitenland.

Verder voert Mobistar deze zomervakantie enkele wijzigingen door op haar Travel Data Daily-aanbod. Voor 2 euro per dag krijgt men voortaan 5 MB in plaats van 2. De Travel Data Daily van 5 euro per dag zal voortaan 20 MB i.p.v. 10 bevatten en de optie van 50 MB kost dan niet langer 15 euro maar 10 euro per dag. Naast de EU, Zwitserland, VS en China worden nu ook Egypte, Kroatië, Marokko en Turkije toegevoegd aan de lijst landen waar de Travel Data Daily optie gebruikt kan worden. Deze aanpassingen zullen geldig zijn vanaf 1 juli.