BASE maakt nieuwe en bestaande contracten vrij, gaat voor "your mobile freedom"

Per direct schrapt BASE de contractduur voor lopende abonnementen. Dat wil zeggen dat alle bestaande klanten (enkel particuliere) vrij zijn te veranderen van tariefplan binnen BASE of te veranderen naar een andere provider. Ook nieuwe contracten zullen contracten zijn van onbepaalde duur.

Met deze veranderingen gaat BASE voor een nieuwe leuze: Your mobile freedom. Op de KPN BASEFACTS blog kunnen we lezen dat BASE daarom een petitie start waar het andere operatoren uitnodigt een aantal acties te ondernemen. Zo zouden klanten kosteloos moeten kunnen switchen tussen provider en kunnen kiezen uit een aanbod met duidelijke en eerlijke mobiele contracten. BASE nodigt Telenet, Belgacom, Mobistar en VOO uit het charter te ondertekenen. Het volledige charter is via deze link te vinden en via deze link te ondertekenen.

BASE is natuurlijk iets te laat, want vorige maand al introduceerde Mobistar een helebeesteboel abonnementen zonder vaste contractduur. Proximus biedt abonnementen aan met contracten van 24 maanden, maar biedt dan wel promoties (kortingen op het abonnementsgeld) die gelden voor een aantal maanden. Telenet biedt ook contracten van 24 maanden, maar biedt als één van de enige operators in België een smartphone aan sterk verlaagde prijs. Voo tot slot is helemaal niet actief op de mobiele markt, maar biedt natuurlijk wel internet, telefonie en tv via de Waalse kabel.