Mobistar laat hotspotten met iPhone, niet helemaal gratis

Vanaf deze week kunnen Mobistar-klanten de hotspot-functie op hun iPhone activeren. Altijd gratis is de dienst niet en ook niet alle klanten kunnen gebruik maken van tethering.

Mobistar-klanten kunnen met behulp van een carrier-update de juiste instellingen (iOS 5.1) ontvangen op hun iPhone 3GS, 4, 4S en nieuwe iPad. Helemaal gratis is de dienst niet. Enkel wie een IEM - Internet Everywhere Multi Relax of Max (15 euro voor 750 MB, 30 euro voor 2 GB), of My for iPhone tariefplan heeft, kan gratis tetheren met de iPhone.

Wie een Panter of Panter Unlimited-abonnement heeft en Mobile Hotspot wenst te gebruiken, zonder een IEM optie geactiveerd te hebben, betaalt 3 euro per maand extra. Tetheren met een Dolfijn-, Kangoeroe- of Eekhoorn-abonnement is onmogelijk, tenzij je een Internet Everywhere Multi of iPad Multi activeert. Tetheren met elk ander toestel, zoals een Android vanaf versie 2.2 (Froyo), wordt niet geblokkeerd en er wordt niets extra voor gevraagd.

Tegelijk past Mobistar Panter Unlimited aan. Voorheen kon je met dit tariefplan aan volle snelheid tot 2 GB surfen, daarna aan verlaagde snelheid (128 kbps) tot 4 GB, met daarna afsluiting. Dat is veranderd naar 2 GB aan volle snelheid, met daarna onbeperkt aan 64 kbps. De overige aanpassingen, zoals meer volume voor Panter-abonnementen en een nieuw Kangeroe-tariefplan, zijn in dit artikel te vinden.