Belgacom werkt aan applicatie om gratis mee te bellen via Fon-hotspots

Belgacom werkt aan een applicatie waarmee je overal ter wereld gratis en onbeperkt kan bellen naar Belgische nummers. De app is in een testfase en een heel beperkt aantal klanten kan het product uittesten.

Wi-Fi Calls, zo heet de applicatie, werd opgemerkt door een van onze forumgebruikers. Met de applicatie, die momenteel ontwikkeld wordt voor iOS (4.3 en hoger) en Android (2.1 en hoger), zou je via de 500.000 Fon-hotspots van Belgacom en die andere 5 miljoen Fon-hotspots wereldwijd, gratis kunnen bellen naar alle Belgische nummers.

Het principe van Wi-Fi Calls is vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld Viber of Mobyler, met het verschil dat je contactpersoon wie je probeert te bereiken, de applicatie niet hoeft geïnstalleerd te hebben op zijn gsm. Veel over de app is nog niet gekend. Wat we wel weten is dat de applicatie zou synchroniseren met je telefoonlijst. Wie dus een contactpersoon verwijdert uit de app, zal die ook verwijderd zien op zijn gsm. Ook zou de app enkel werken via Wi-Fi, maar het is nog niet 100% zeker of dit enkel Fon-hotspots zijn of ook andere Wi-Fi toegangspunten. Er wordt aangeraden de internetverbinding goed te beveiligen, met WPA bijvoorbeeld.

Het aanbod is sterk gelimiteerd: enkel de eerste 1.000 klanten met een Generation MTV-abonnement die gecontacteerd werden door Belgacom, en die intekenen op een pack met Internet Overal, al dan niet gecombineerd met Belgacom TV, maken kans om deel te nemen aan de test-fase van Wi-Fi Calls.