[Beta] Edpnet introduceert lijntest voor het grote publiek

Het nadeel aan VDSL of ADSL abonnementen is vaak dat je voor het afsluiten geen idee hebt wat de effectieve snelheid van je verbinding gaat zijn. Bij een aantal providers kan je wel de helpdesk contacteren die dan een schatting kunnen doen, of je kan uitgaan van het aantal HD decoders dat de Belgacom test aangeeft. Edpnet heeft nu voor het grote publiek een website in gebruik genomen waar je als (toekomstige) klant kan zien wat het mogelijke profiel voor je lijn zal worden.

De test op zich is heel gemakkelijk opgezet: je surft naar lijntest.be, en geeft daar het telefoonnummer van je vaste lijn in, of je adresgegevens. In de achtergrond gaat de test dan je lijngegevens opvragen, waaronder afstand tot de dichtstbijzijnde centrale of ROP.

 

Eens de test is aflopen, krijg je te zien wat je standaard profiel zou worden, bijvoorbeeld 30Mbps downstream en 6Mbps upstream, maar ook hoever je van de centrale/rop zit, en wat de andere profielen zijn waarvoor je in aanmerking komt, bv 16,5Mpbs downstream en 10Mbps upstream. De test is dus een ideale aanvulling op de nieuwe "High Upload" en "50Mbps download" profielen van Edpnet.

 

Hoewel deze test momenteel nog in beta is (Edpnet vraagt om opmerkingen of rare resultaten te melden via [email protected]), is het een mooie stap vooruit. Bestaande klanten kunnen direct zien of ze in aanmerking komen voor een ander lijnprofiel, en nieuwe klanten kunnen direct zien op welk profiel ze vermoedelijk gaan terechtkomen. Een goede zet van Edpnet dus, zowel op het het vlak van klantenservice als marketing.