VOO versnelt internet tot 100 Mbps

De Waalse kabelaar VOO introduceert begin volgende maand een internetabonnement met een downloadsnelheid tot 100 Mbps. De uploadsnelheid bedraagt 5 Mbps. Er zal geen datalimiet gehanteerd worden. Dat meldt BeMobile.

Het internet-only abonnement zal 76,95 euro per maand kosten. Het pakket met internet en digitale televisie, met een Voocorder en een abonnement op een aantal voetbalkanalen, Voo Foot, zal 88,95 euro per maand kosten. Wie daarbij onbeperkt wil bellen naar Belgische vaste lijnen, legt 95,95 euro per maand neer. De abonnementen zullen vanaf 2 april beschikbaar zijn op het gemoderniseerde netwerk van VOO. Een nieuwe Netgear modem is vereist om de nieuwe snelheden te behalen.

In Vlaanderen biedt Telenet al langer supersnelle internetverbindingen aan. FiberNet XL biedt tot 100 Mbps internet aan voor een prijs van 69,95 euro per maand. Ook in Brussel kunnen surfers genieten van "wijdband"snelheden, door zich aan te sluiten bij Numéricable; het pakket kost net geen 45 euro per maand, maar gebruikers botsen op een datalimiet van 100 GB. Die datalimiet kan verwijderd voor 10 euro per maand extra.

Edpnet biedt sinds enkele dagen downloadsnelheden aan tot 50 Mbps via VDSL2; het pakket met vaste telefonie en internet kost 45,95 euro per maand. Belgacom schakelt voorlopig nog steeds op een lagere snelheid, tot 30 Mbps, met Internet Intense. Morgen houdt Belgacom een persconferentie waarin het belangrijke en significante wijzigingen zal aankondigen. Wij denken dat ook Belgacom een internetpakket met 50 Mbps zal aanbieden.