Test-Aankoop: Hou je deuren gesloten voor Euphony verkopers

Consumentenorganisatie Test-Aankoop raadt gebruikers af zich aan te sluiten bij Euphony. Het bedrijf zou niet altijd even voordelig zijn als voorgesteld door diens verkopers; zij zouden geen objectief vergelijk maken met de concurrentie.

Euphony is een bedrijf dat voornamelijk werkt met zogenaamde "consulenten". Dit zijn verkopers die, nadat ze zich geregistreerd hebben bij Euphony, in eigen naam, deur-aan-deur of via internet, telecom- (Mobistar) en energieproducten (Luminus) verkopen. Zij verdienen geld op een actieve wijze, wat betekent dat ze een vaste commissie verdienen per verkocht abonnement, en op een passieve wijze, geld verdienen afhankelijk van het extra verbruik van die klanten.

Test-Aankoop stelt dat de Euphony verkopers helemaal geen product verkopen dat afgestemd is op het verbruik van de klanten. Deze verkopers zouden verkopen volgens het principe: "Hoe meer je verbruikt, hoe meer we verdienen". Volgens Test-Aankoop zouden verkopers in een hogere positie binnen het bedrijf, ook een commissie verdienen op basis van wat andere verkopers hebben verkocht. 

De consumentenorganisatie raadt de consument aan de deuren gesloten te houden voor Euphony verkopers en alvorens een abonnement te nemen bij hen, goed te vergelijken met de concurrentie.