Edpnet versnelt internet via VDSL2, tot 50 Mbps !

Zopas heeft Userbase vernomen van Edpnet dat het vanaf vandaag haar VDSL2 internetverbindingen zal boosten. Klanten zullen kunnen downloaden met een snelheid tot 50 Mbps, terwijl de uploadsnelheid 6 Mbps bedraagt. 

Klanten die vandaag intekenen op een Newer & Faster VDSL2 abonnement van Edpnet, krijgen automatisch een 40 of 50 Mbps profiel toegewezen. Gezien Edpnet de verbinding niet "shapet", in tegenstelling tot bij Belgacom (waar de abonnementsspecificaties de internetsnelheid bepalen, onafhankelijk van het profiel), kunnen klanten de volledige bandbreedte van hun lijn besteden aan internet.

Om te bekijken of de VDSL2-verbinding de nieuwe profielen aankan, past Edpnet "DLM" toe, Dynamic Line Management. Daarmee test Edpnet de kwaliteit van de koperlijn, wat een tot zeven dagen kan duren, en afhankelijk van de resultaten zal een gepast, stabiel profiel toegepast worden op de koperlijn. Meer dan 70% van de klanten zou 50 Mbps aankunnen. Het nieuwe profiel wordt automatisch geactiveerd voor nieuwe klanten. Bestaande klanten worden gradueel geupgrade; deze upgrades duren tot eind 2012.