Edpnet introduceert weldra "High Upload profiel", uploaden aan 10 Mbps

In een interview met Userbase, zegt Edpnet zo vlug mogelijk het "High Upload profiel" te introduceren voor de Belgische markt. Daarmee kunnen klanten met VDSL2 supersnel uploaden, tot 10 Mbps. Het bedrijf wist ons ook mee te delen het 50 / 6 profiel te testen.

Het nieuwe profiel, dat op 12 maart door het BIPT zal beschikbaar gesteld worden op het VDSL2-netwerk van Belgacom, biedt 10 Mbps upload. Die hoge upload zal ten koste gaan van de download die beperkt is tot 16,5 Mbps. Edpnet wil dat profiel zo snel mogelijk aanbieden aan haar professionele klanten 'in de komende weken', maar bekijkt ook of de particuliere klanten daar gebruik van kunnen maken. Er is bovendien geen nieuwe hardware noodzakelijk.

Het nieuwe profiel zou ge├»ntroduceerd op de bestaande abonnementen, waar gebruikers bij de aanvraag van hun abonnement zouden kunnen opteren voor het "High Upload profiel", dat alles tegen eenzelfde prijs. Dit profiel zou ook toegevoegd kunnen worden aan het VDSL Expert-aanbod, dat bundeling voorziet van DSL-lijnen waarmee gegarandeerde snelheden gehaald worden (in dit geval: gegarandeerde upload tot 20 Mbps). Daarmee wordt Edpnet ook op de professionele DSL- en kabelmarkt de uploadsnelheidsleider van Belgi├ź.

Edpnet wist ook nog mee te geven dat het actief deelneemt aan de tests met het 50 / 6 Mbps profiel. Wanneer en hoe de introductie plaats vindt, kan Edpnet nog niet meegeven wegens contractuele afspraken. Belgacom test al enige tijd dit nieuwe profiel bij enkele tienduizenden klanten.