Telenet wil tegen einde zomer 500.000 homespots actief hebben

Telenet heeft een succesvolle trial achter de rug van haar Homespots-netwerk in Gent. Tegen het einde van komende zomer wil de kabelaar 500.000 homespots actief zien in Vlaanderen.

In januari begon Telenet met het testen van Homespots, een netwerk van hotspots bij 15.000 Telenet-internetklanten thuis waarop andere klanten kunnen inloggen. De tests gingen door in Gent. Volgens Telenet is het een succesformule die ze graag over heel Vlaanderen ziet, niet enkel in Gent. Daarom begint Telenet met de uitrol over gans Vlaanderen. Eerst is de rest van Oost-Vlaanderen aan de beurt, maar achtereenvolgens West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Brussel en tot slot Vlaams-Brabant.

Met de Homespot Locator kan de klant nagaan waar precies Homespots en Hotspots (Wi-Free) actief zijn. Particuliere Telenet-internetklanten kunnen inloggen op de Homespots en zo onderweg, bij vrienden of familie, gratis surfen. Wie meer wil weten over de werking, kan ons uitgebreid artikel eens doornemen.

Belgacom begon eerder al met de uitrol van hotspots, dan wel over het hele grondgebied van Belgiƫ. Daarvoor startte de historische operator een samenwerking met FON. Reeds vier maanden na de start van de uitrol, had Belgacom 500.000 FON-hotspots actief. Het totaal aantal FON-homespots over de hele wereld is vijf miljoen. Iedere Belgacom-internetklant kan gebruik maken van die hotspots.