Aldi Talk schikt zich naar Colruyt Mobile

Aldi (Medion Mobile) maakt bellen, sms'en en surfen miniem goedkoper. De tariefverlaging lijkt een reactie te zijn op de bodemtarieven die eveneens low-cost provider Colruyt Mobile hanteert.

Aldi Talk verlaagt per direct de tarieven om te bellen, surfen en sms'en. Een belminuut (any time, any network = atan), kost voortaan 0,13 euro, waarbij de eerste minuut volledig te betalen is en daarna afgerekend wordt per seconde. Dit houdt een prijsverlaging in van één eurocent. Naar het Aldi Talk-netwerk (BASE) bellen kost 0,05 euro per minuut. Een sms'je (idem atan) wordt marginaal goedkoper, van 0,05 naar 0,045 euro. 

Mobiel surfen wordt eveneens goedkoper, van 0,50 naar 0,25 euro per megabyte. De bundelprijs voor 400 MB blijft op 4 euro.

Amper enkele maanden geleden kwam Colruyt Mobile op de telecommarkt. Het mobiele merk van de Colruyt Groep maakt gebruikt van het Mobistar-netwerk. Colruyt wilde duidelijke, lage tarieven aan bieden en kwam daarmee in het vaarwater van Aldi. Een reactie, zij het enkel om de tarieven gelijk te trekken, kon niet uitblijven. We zijn alvast benieuwd of er een tegenreactie komt van Colruyt.