Free gooit bommetje op Franse telecommarkt

De Franse provider Free gooit een bommetje op de Franse mobiele telecommarkt met een ongezien aanbod. Voor amper 20 euro per maand kunnen gebruikers onbeperkt bellen, sms'en en surfen op hun smartphone. Een vergelijkbaar aanbod in België kost minstens vijf keer zoveel.

Het aanbod is er voor 3 miljoen Fransen, ongeacht of ze klant zijn bij Free of niet. Wie reeds klant is voor internet, telefonie en digitale televisie, krijgt een korting op het mobiele abonnement. Er is geen minimum contractduur.

  • Forfait 2€: 2 euro per maand (gratis voor Free-klanten) en biedt 60 belminuten en 60 sms'jes naar het netwerken op het Franse vasteland. Daarna wordt gerekend aan 0,01 euro per sms en 0,05 euro per minuut;
  • Forfait Free: 20 euro per maand (16 euro voor Free-klanten) en biedt onbeperkt sms en mms in Frankrijk, onbeperkt bellen naar mobiele nummers in de VS, Canada, Hawaï, Alaska, onbeperkt bellen naar vaste lijnen in 40 landen, mobiel internet met een volume van 3 GB en onbeperkt surfen via Free-hotspots.
In België betaal je voor een vergelijkbaar aanbod bij Proximus (Intense 90) en Mobistar (MyUnlimited) 90 euro per maand. En dan nog zijn er verschillen op te merken: bij beide providers krijg je maximaal 1 GB mobiel internet en moet je bijbetalen om naar het buitenland te bellen. BASE hanteert met Postpaid 5 voor 80 euro per maand een iets zachtere prijszetting, maar dan krijg je ook maar 500 MB volume.