Telenet Usenet Service houdt op met bestaan

Dit jaar start met een tegenvaller voor die enkelen die het nog gebruikten: Telenet Usenet Service houdt op met bestaan. Dat meldt Telenet via de Online Support.

Telenet meldt dat Telenet Usenet Service verouderd is en dat "het internet heel wat betere alternatieven biedt". Voor text zouden er genoeg gratis alternatieven te vinden zijn; Telenet raadt http://groups.google.com aan. Wie uitgebreidere nieuwsgroepen wil, kan een betalend alternatief gebruiken.

Usenet is een internettechnologie waarmee gebruikers via discussiegroepen berichten kunnen posten, eigenlijk vergelijkbaar aan een internetforum zoals Userbase. Aan de posts kunnen ook bestanden gelinkt worden die mogelijk auteursrechtelijk beschermd kunnen zijn. In 2004 kwam Telenet in het vizier van de muziekindustrie doordat het deze dienst aanbood. De muziekindustrie achtte Telenet verantwoordelijk voor wat zijn gebruikers postten in die nieuwsgroepen. Sinds 2007 is Scarlet gestopt met het aanbieden van nieuwsgroepen. Sinds recent lijkt Edpnet geen nieuwsgroepen meer aan te bieden. Enkel internetprovider Dommel nog biedt newsservices aan.