Samsung brengt Galaxy Ace Plus uit

Samsung gaat dit kwartaal nog de Galaxy Ace Plus uitbrengen in Europa. Dit toestel is een evolutie van de populaire Galaxy Ace, wat zoveel betekent als: er zijn enkele technische verbeteringen aangebracht.

De Galaxy Ace Plus van Samsung heeft een 3,65 inch scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. In vergelijking met zijn voorganger, wordt er 3 GB opslagruimte voorzien (i.p.v. 158 MB) en ook heel wat meer RAM (512 ipv 278 MB). Surfen kan je, net als voorheen via HSPA (tot 7,2 Mbps) en Wifi b/g/n. Bijkomend is er nu ook DLNA voorzien. De processorsnelheid is opgedreven naar 1 GHz (i.p.v. 800 MHz). Voor de rest is de inhoud zowat hetzelfde, zoals een 5 MP camera en microSD-slot als belangrijkste kenmerken. Het OS is Android Gingerbread 2.3 met daarover de Touchwiz-schil en enkele pregeïnstalleerde applicaties zoals ChatON.

Qua uiterlijk onderging de Ace Plus een kleine metamorfose. Terwijl de voorkant ongeveer dezelfde gebleven is, met rechthoekige knop onderaan centraal het scherm, krijgt de achterkant een gladde oppervlak (een beetje zoals de iPhone 3GS). De camera en LED-flits zijn ook anders gepositioneerd. Samsung wil met de Ace Plus het middensegment van de markt bespelen en plakt op dit toestel een adviesprijs van 300 euro. Eerst is Rusland aan de beurt, waarna andere continenten volgen, waaronder Europa.

Een visuele vergelijking tussen de Ace en Ace Plus is te vinden via deze link.