Numéricable verhoogt prijzen packs, klanten mogen meer downloaden

Numéricable verhoogt de prijzen van haar packs. Dit is de tweede prijsverhoging in twee maanden tijd. De provider communiceert de prijsverhoging door middel van een persoonlijke brief.

Per 1 februari stijgt de prijs van een Triple Play Pack, van 46,90 naar 49,90 euro per maand. Dat is een pack met internet tot 100 Mbps, ongelimiteerde vaste telefonie naar Belgische vaste lijnen en digitale televisie met 120 kanalen. Klanten mogen wel meer downloaden: 100 ipv 60 GB. Triple Play Power, dat bovendien onbeperkt laat bellen naar Europese, Amerikaanse en Canadese vaste lijnen, en 180 televisiekanalen biedt, zal 70,90 euro per maand kosten, in plaats van 66,90 euro nu. Deze klanten zullen 150 GB mogen downloaden ipv 100 GB nu. In de prijzen is de btw-verhoging van digitale televisie, van 12 naar 21%, al meegerekend. Klanten kunnen in januari hun pack gratis opzeggen.

Het is de tweede keer deze maand dat de Brusselse kabelaanbieder prijsverhogingen communiceert. Eerder deze maand werd aangekondigd dat de prijzen van enkele zenderpakketten de hoogte in gingen. Ook de korting die klanten ontvangen wanneer ze met domiciliëring betalen, werd verminderd. Wie dus een Triple Play Pack heeft en betaalt via domiciliëring, krijgt een prijsverhoging te slikken van zeven euro.