BilliBox: streaming televisie en vod, werkt operator onafhankelijk

Billi stelt de BilliBox voor, een decoder voor digitale tv waarmee je ook films en series kan opvragen. Speciaal aan de BilliBox is dat deze operator onafhankelijk werkt, dus je hoeft je internetverbinding niet bij Billi te hebben.

Billi is een operator die internetverbindingen, televisie en vaste telefonie levert aan particuliere klanten en voornamelijk opereert in Wallonië. Met de BilliBox probeert deze alternatieve operator klanten te lokken die van digitale televisie en video-op-aanvraag (vod) willen genieten, zonder dat ze hun huidige operator hoeven te verlaten.

De BilliBox is een decoder waarmee je televisie streamt via het internet. De decoder sluit je aan op de modem en het televisietoestel (via SCART of HDMI) en kost 99 euro. In die kostprijs zijn twee maanden digitale televisie en 20 "credits" begrepen. Met deze credits kan je films opvragen uit de Billi catalogus die 2000 films telt. Daarna kost digitale tv 4,99 euro per maand en koop je extra credits aan (25, 50 of 100 euro) via een online portaal. 

Het aanbod van digitale tv bestaat uit negen Franstalige zenders (La Une, La Deux, La Trois, France 2, France 3, France 4, France 24, Euronews) en is enkel beschikbaar in België. Gebruikers kunnen ook timeshiften met de box (terugspoelen, vooruitspoelen) maar niet opnemen. De beeldkwaliteit hangt af van de kwaliteit van de internetverbinding. Wel raadt Billi gebruikers aan een internetverbinding te hebben van minimaal 4 Megabits per seconde. Wie nog beschikt over een oudere ADSL-lijn of op smalband surft, valt dus uit de boot. De taal en/of ondertitels van de film kunnen zelf ingesteld worden (NL of FR, wanneer beschikbaar).

BilliBox - VoD
herlaadbedrag € 25 € 50 € 100
aantal credits 21 55 115
geldigheid credits 30 dagen 45 dagen 60 dagen
prijs per film €2,67 € 2,55 € 2,43