DxADSL houdt het voor bekeken, migreert adsl-klanten naar Scarlet

Ooit begonnen als challenger op de Belgische breedbandinternetmarkt, houdt DxADSL het nu voor bekeken. Dat kunnen we lezen op de blog van DX-Solutions, het moederbedrijf.

Mastodonten Belgacom en Telenet boden enkele jaren geleden internetabonnementen aan met zeer lage volumelimieten. Xavier Dekeyster, zaakvoerder van het Harelbeekse DX-Solutions, zag daar een opportuniteit. Hij lanceerde het merk DxADSL en startte met de verkoop van adsl-abonnementen met zeer ruimte datalimieten tegen relatief lage prijzen. Daarmee kwam DxADSL al snel in de schijnwerpers te staan, onder andere op het Userbase forum, Tweakers en zelfs op vtm.

Intussen is er veel veranderd op de Belgische telecommarkt. Belgacom en Telenet bieden internetabonnementen aan zonder volumebeperkingen of met zeer ruime limieten, waarbij de prijzen niet uit de pan hoeven te swingen. Ook Edpnet, een andere challenger op de markt, biedt concurrentiƫle, onbeperkte abonnementen. Scarlet is inmiddels overgenomen door Belgacom en speelt als prijsbreker, en dat heeft DxADSL geweten.

Dekeyster schrijft op zijn blog dat ze de aanbieding van Scarlet niet konden evenaren en migreert daarom de DxADSL-klanten naar Scarlet. Zij kunnen andere producten combineren, zoals telefonie en digitale tv. Bestaande klanten kunnen hun huidig mailadres, website en andere extra diensten behouden.

DxADSL houdt op met bestaan, maar met Dx-Solutions wil Dekeyster doorgaan. Hij zal onder andere webdesign, -development en -hosting blijven aanbieden.