4 miljoen FON-Hotspots wereldwijd gratis beschikbaar voor Belgacom internet-klanten

Vanaf vandaag kunnen alle Belgacom Internet-klanten gratis gebruik maken van 4 miljoen FON hotspots wereldwijd. Binnen enkele maanden wordt het Belgisch grondgebied bedekt met honderdduizenden hotspots van Belgacom.

Een paar weken geleden kon u op onze frontpage lezen dat Belgacom op punt stond de FON-hotspots bij haar klanten te activeren. Vandaag komt de officiële aankondiging: Belgacom Internet-klanten kunnen vandaag de optie "Gratis wifi-hotspots" activeren in de E-Services. Klanten dienen gratis een login aan te maken waarmee ze kunnen inloggen op de FON hotspots. Wie een tablet-pc of smartphone heeft, kan de applicatie downloaden naar zijn toestel (Android, iOS, Windows Phone 7).

Belgacom werkt volgens het opt-out model. Dat wil zeggen dat elke Belgacom Internet-klant met een Bbox2 waar de WiFi werkt, opereert als WiFi-toegangspunt. De Bbox2 zendt twee verschillende WiFi signalen uit: één voor de thuisgebruiker en één voor de bezoeker. Het dataverkeer blijft absoluut gescheiden: de externe gebruiker die inlogt op jouw verbinding verbruikt volume van zijn abonnement. Als die gebruiker zijn volume overschrijdt, verlaagt Belgacom zijn snelheid. Indien je Belgacom TV hebt, krijgt die dienst prioriteit.

Elke Belgacom Internet-klant krijgt één login voor zo'n FON Hotspot. Wie een pack heeft met een gsm-abonnement, krijgt per extra gsm-abo een extra login. De optie "gratis wifi-Hotspots" is gratis voor álle Belgacom Internet-klanten.Voor meer info: bezoek de Belgacom website!