BASE lanceert Europese tariefplannen

Vandaag lanceert BASE Company als eerste operator in België een Europees tariefplan om te bellen, sms'en en surfen aan dezelfde prijs zowel in België als in de rest van Europa. De gebruiker hoeft er niet langer rekening mee te houden of hij in België dan wel in het buitenland is, en of hij naar een Belgisch of Europees nummer belt. Roamingkosten binnen de EU vallen hierbij dus effectief weg. 

Het maakt niet uit of je in België of elders in de EU verblijft, of je iemand met een Belgisch of vreemd Europees nummer belt, en of dat een vast of mobiel nummer is. B-Europe is het ideale tariefplan voor wie geregeld reist, voor EU-medewerkers, voor mensen met familie in het buitenland, voor mensen die tegen de landsgrenzen wonen, enz. Een gemiddelde gebruiker kiest voor EU-19 of EU-30, wie echt veel belt, kiest voor EU-99. Alle tariefplannen omvatten bellen, sms en data. Om het eenvoudig te houden, zijn de prijzen buiten de bundel identiek in België en de rest van de EU.

Een overzicht:
• EU 19: € 19/maand voor 150min bellen + 150min gebeld worden uit buitenland (in EU) + 150 sms'jes + 150 MB
• EU 39: € 39/maand voor 400min bellen + 400min gebeld worden uit buitenland (in EU) + 400 sms'jes + 400 MB
• EU 99: € 99/maand voor 1000min bellen + 1000min gebeld worden uit buitenland (in EU) + 1000 sms'jes + 1 GB

Tarieven buiten de bundel (zowel in België als in de rest van de EU) 
• Bellen: € 0,22/min om zelf te bellen; € 0,06 om oproepen binnen de EU te ontvangen; oproepen ontvangen in België is altijd kosteloos
• Sms: € 0,07/sms (een sms'je ontvangen is kosteloos)
• Surfen: € 0,24/MB

“Omdat we in het centrum van Europa leven, hebben heel wat mensen vrienden en familie in het buitenland. Bovendien telt Brussel veel expats omdat het de hoofdstad van Europa is. Daarom brengen relatief wat mensen geregeld tijd door in het buitenland, en willen ze zonder zorgen vanuit en naar overal in Europa kunnen bellen. Tot nu toe moeten deze mensen  altijd uitkijken wanneer ze buitenlandse nummers bellen of de grens oversteken, omdat ze dan roamingkosten moeten betalen”, zegt Jos Donvil, CEO van BASE Company. “Er was een duidelijke vraag van onze klanten naar een tariefplan waarmee ze contact kunnen houden met vrienden en familie in het buitenland, eender waar de klant zich ook bevindt in Europa, zonder te moeten vrezen voor een onaangename verrassing op zijn factuur. Met B-Europe bieden we een antwoord op deze vraag.”

Bron: Belga

Discussies hierover kan je vinden op het forum